Røkt laks



Ingredienser






Fremgangsmåte:

Laksen bør være 4-5 kg for å gi den beste kvalitet som røklaks. Fremgangsmåten ved hjemmerøking er som følger:

De tykke filetene legges med skinnsiden ned på en trefjøl og dekkes med 3 ss salt og 1 ss sukker pr. kg file, som blandes godt før det has over fisken. En annen fjøl legges over. Et tynt klede som dekker det hele sikrer mot fluer.

Etter 3 døgn vaskes saltet av, og laksen får et strøk av konjakk. En trespile træs gjennom nakkeskinnet, og fisken henges til røking med kald einerbærrøk i 1-2 dager, etter størrelsen. Laksen henges opp i 5-6 dager på et tørt og luftig sted før den kan spises.

Røkelaksen serveres gjerne med eggerøre pyntet med sitronskiver, spinat, dill og reker som tilbehør, samt loff med godt smør.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13801)
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Fylke: Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-20
Oppdatert dato:2003-05-20


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Røykt laks med pepperrotkrem og sherryvinaigrette.Røykt laks med pepperrotkrem og sherryvinaigr.
Denne retten har 242,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gravet laks med chili.Gravet laks med chili.
Denne retten har 223,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.