Fotograf:
Fabian Björnstjerna
Det er lett å grave laks og det finnes mange måter å gi den spennende smaker på. Prøv denne oppskriften der laksen får en sterk smak av chili. Oppskriften inneholder
223 Kalorier,
5 g Karbo,
18 g Protein og
14 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Gravet laks med chili er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4052 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Gravet laks med chili!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 223.31 | 467.00 | Kcal |
Protein | 17.98 | 37.60 | gram |
Karbohydrat | 5.35 | 11.19 | gram |
Kostfiber | 0.15 | 0.31 | gram |
Fett | 14.41 | 30.13 | gram |
Mettet fett | 2.69 | 5.63 | gram |
Salt | 3.92 | 8.20 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 19.03 | Kr 39.80 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 673 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 9,58 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skyll laksen i kaldt vann og tørk med tørkepapir.
Kontroller at laksefileten er uten bein.
Del chili i to, ta vekk frøene og finhakk. Mal chili og rosépepper i en morter til alt er godt most sammen.
Bland chili og rosépepper godt sammen med sukker og salt. Gni blandingen godt inn i laksefileten.
Dekk laksen med plastfolie og la den stå i romtemperatur til krydderblandingen begynner å smelte og trekke inn i laksen, maks 30 minutter.
Sett den så inn i kjøleskap og la den stå i minst et døgn.
Chiligravet laks er holdbar i kjøleskap i ca. 4 dager.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 30242)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Røkt/gravet/saltet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-07
Oppdatert dato:2013-03-07
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift