Røykt laks med pepperrotkrem og sherryvinaigrette



Bilde av Røykt laks med pepperrotkrem og sherryvinaigrette oppskrift.

Fotograf: Kim Holthe
Gjør litt mer ut av måltidet, og røyk laksen din selv! Server den som forrrett med hjemmelaget pepperrotkrem, sherryvinaigrette, og en frisk liten urtesalat.

Oppskriften inneholder 243 Kalorier, 16 g Karbo, 9 g Protein og 16 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Fisk, Melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Røykt laks med pepperrotkrem og sherryvinaigrette er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar



Annonse




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
440grlaksefilet, uten skinn og bein
80grsukker
120grsalt
røykspon

Pepperrotkrem

0,5begercrème fraîche
5cmpepperrot
1stksitron
salt og pepper

Sherryvinaigrette

0,5dlsherryeddik
6sssukker
0,5dlolivenolje
2ssrosiner
2sspinjekjerner
1stksjalottløk
1feddhvitløk
salt og pepper
urter, friske

Tilbehør

salat




Næringsdeklarasjon for Røykt laks med pepperrotkrem og sherryvinaigrette!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier243.01687.48Kcal
Protein8.6124.36gram
Karbohydrat16.0145.29gram
Kostfiber0.491.39gram
Fett15.9545.12gram
Mettet fett4.6713.21gram
Salt10.4829.64gram
Pris på oppskriftenKr 11.74Kr 33.21Kroner
Hele oppskriften veier1 132 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær laksen i serveringsstykker og dryss på rikelig med sukker og salt. La den stå i ca. 20-25 minutter og børst så bort sukkersaltet.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den på kjøkkenpapir. Legg fisken på en rist i ovnen.
Varm opp en panne og ha i røykspon. Dekk til med aluminiumsfolie og la pannen stå på varmen til sponet virkelig begynner å ryke. Sett pannen i ovnen og ta av aluminiumsfolien. La fisken stå i ovnen med røyken i ca. 15 minutter. Bak så fisken i ovnen på 45 grader til den flaker seg, da er kjernetemperaturen 45 grader.

Pepperrotkrem
Stivpisk crème fraîche eller seterrømme og smak til med revet pepperrot, sitron, salt og pepper.

Sherryvinaigrette
Bland sukker og sherryeddik i en kjele og kok til sirupkonsistens. Finhakk sjalottløk og hvitløk, og tilsett dette sammen med de øvrige ingrediensene og rør om. Smak til med salt og pepper.
Server med litt salat eller friske urter.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 29084)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-06
Oppdatert dato:2013-04-06
Lesere: 3325 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Røykt laks med pepperrotkrem og sherryvinaigrette.Røykt laks med pepperrotkrem og sherryvinaigr.
Denne retten har 243,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gravet laks med chili.Gravet laks med chili.
Denne retten har 221,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.