Rømmegrøt over fisk



Ingredienser

lettsaltet brosme
poteter
rømmegrøt
flatbrød
øl




Fremgangsmåte:

I vårt langstrakte land har vi mange uvanlige matskikker. Denne kommer fra Kyrkjebø i Sogn og er en del av en bryllupsmeny, som mange sikkert vil heve øyebrynene over. Det er fremdeles de som holder denne tradisjonsretten. Spesielt var rømmegrøt på brosme brukt som middag andre dagen etter et bryllup.

Det spesielle ligg i at man skal sette alt dette til livs samtidig. Man tar fisk og poteter på tallerkenen og øser grøten over fisken!

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 14052)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-26
Oppdatert dato:2003-05-26


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Lettsalta brosme med fiskebrød.Lettsalta brosme med fiskebrød.
Denne retten har 74,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.