Ingredienser
lettsaltet brosme
poteter
rømmegrøt
flatbrød
øl
Fremgangsmåte:
I vårt langstrakte land har vi mange uvanlige matskikker. Denne kommer fra Kyrkjebø i Sogn og er en del av en bryllupsmeny, som mange sikkert vil heve øyebrynene over.
Det er fremdeles de som holder denne tradisjonsretten. Spesielt var rømmegrøt på brosme brukt som middag andre dagen etter et bryllup.
Det spesielle ligg i at man skal sette alt dette til livs samtidig. Man tar fisk og poteter på tallerkenen og øser grøten over fisken!
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 14052)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Fylke:
Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-26
Oppdatert dato:2003-05-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift