Kok fisken i usalta vatn. Dersom ein er usikker på kor salt han er, kok eit lite prøvestykke. Dersom fisken er for salt, kan ein la han koke opp i eit vatn og slå det av, deretter koke ferdig i nytt vatn. Er han lite salt, ha i litt salt i kokevatnet. Salta brosme må trekkje i 20 minutt.
Kok potet og gulrot kvar for seg.
Steik bacon/flesk i biter til det er sprøtt.
Server brosme med poteter, gulrot og flesk på fiskebrød. Oppskrift på fiskebrød er den same som til Jølstralefse, men lefsa smørjast ikkje med kling. Del lefsa i trekantar.
I staden for brosme kan du bruke lettsalta torsk.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 33495)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet Land:
Norge Fylke:
Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2017-12-13
Oppdatert dato:2017-12-13