Fotograf:
Brødfakta
Rummebrød inneholder
433 Kalorier,
21 g Karbo,
5 g Protein og
36 g Fett pr 100 gr
Rummebrød har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Rummebrød er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
9577 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Rummebrød!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 433.42 | 13 841.01 | Kcal |
Protein | 4.63 | 147.86 | gram |
Karbohydrat | 20.98 | 669.98 | gram |
Kostfiber | 1.33 | 42.47 | gram |
Fett | 36.48 | 1 164.97 | gram |
Mettet fett | 22.88 | 730.66 | gram |
Salt | 0.30 | 9.61 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.11 | Kr 163.18 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 193 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 19,36 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Med kornåker, ei høne og ei ku, var du sikret de viktigste ingrediensene i denne tradisjonsrike oppskriften. Et produkt med landsdekning, men hvor det finnes like mange varianter på oppskriften som Norge er langt. Hva er din variant?
La smøret stå framme til det er mjukt, kna det inn i mjølet. Bland inn rumme, egg og sirup. Elt deigen godt saman og la den stå kaldt til neste dag. Vil ein ha magrare rummebrød, kan ein erstatte noke av rummen med surmjølk.
For utbaking kan det vera lurt å lage deigen i fine sprekkfrie emner som ein let stå kaldt. Ta eit og eit emne og kjevle tunt ut som til flatbrød. Dryss over sukker og kjevle det nedi. Steik på middels varm takke.
Brett leiven i 4 og heng den over ei bakstefløy til avkjøling. Sukkeret på leiven vil smelte og gje lysebrune karamellaktige roser. Somme drysser sukker på etter at leiven er snudd på takka.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brødfakta
(Intern: 2235)
Kategori:
Brød
Diett/allergi:
Uten gjær
Land:
Norge
Fylke:
Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-11-02
Oppdatert dato:2002-11-02
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift