Rummebrød



Rummebrød oppskrift.
Fotograf: Brødfakta
Rummebrød inneholder 433 Kalorier, 21 g Karbo, 5 g Protein og 36 g Fett pr 100 gr
Rummebrød har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Rummebrød er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 9577 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
1literrømme (35%)
eller
6dlrumme og 4 dl surmjølk
0,75kgsmør eller margarin
Ca 850grkveitemjøl (og litt rugmjøl)
1sssirup
1stkegg




Næringsdeklarasjon for Rummebrød!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier433.4213 841.01Kcal
Protein4.63147.86gram
Karbohydrat20.98669.98gram
Kostfiber1.3342.47gram
Fett36.481 164.97gram
Mettet fett22.88730.66gram
Salt0.309.61gram
Pris på oppskriftenKr 5.11Kr 163.18Kroner
Hele oppskriften veier3 193 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo19,36 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Med kornåker, ei høne og ei ku, var du sikret de viktigste ingrediensene i denne tradisjonsrike oppskriften. Et produkt med landsdekning, men hvor det finnes like mange varianter på oppskriften som Norge er langt. Hva er din variant?

La smøret stå framme til det er mjukt, kna det inn i mjølet. Bland inn rumme, egg og sirup. Elt deigen godt saman og la den stå kaldt til neste dag. Vil ein ha magrare rummebrød, kan ein erstatte noke av rummen med surmjølk.
For utbaking kan det vera lurt å lage deigen i fine sprekkfrie emner som ein let stå kaldt. Ta eit og eit emne og kjevle tunt ut som til flatbrød. Dryss over sukker og kjevle det nedi. Steik på middels varm takke.
Brett leiven i 4 og heng den over ei bakstefløy til avkjøling. Sukkeret på leiven vil smelte og gje lysebrune karamellaktige roser. Somme drysser sukker på etter at leiven er snudd på takka.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Brødfakta
(Intern: 2235)
Kategori: Brød
Diett/allergi: Uten gjær
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-11-02
Oppdatert dato:2002-11-02


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rummebrød.Rummebrød.
Denne retten har 433,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 36,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.