Ryper m/kreklingsaus fra Alta



Ryper m/kreklingsaus fra Alta inneholder 150 Kalorier, 1 g Karbo, 16 g Protein og 9 g Fett pr 100 gr
Ryper m/kreklingsaus fra Alta har beregnet å ha følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ryper m/kreklingsaus fra Alta er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 7009 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
Ca 3,5stkryper,
1dashsmør til steking.

Kreklingsaus:

0,5literrypekraft,
2dlkrekling (bær),Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1dlfløte,
100grsmør,
2tsmaisenna til jevning.




Næringsdeklarasjon for Ryper m/kreklingsaus fra Alta!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier149.84779.92Kcal
Protein15.8282.34gram
Karbohydrat0.532.76gram
Kostfiber0.010.05gram
Fett9.3848.82gram
Mettet fett4.6124.00gram
Salt0.371.95gram
Pris på oppskriftenKr 14.28Kr 74.33Kroner
Hele oppskriften veier2 082 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo1,41 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Flå og rens rypene og klipp av brystpartiet. Brun bryststykkene litt i pannen og krydre med salt og pepper. Sett dem deretter i stekeovnen ved 225 °C i ca. 7 minutter før du tar dem ut og lar dem stå og hvile litt. Skjær så brystene av beina og server dem på varme tallerkener med kreklingsaus, grønnsaker og nykokte poteter.

Kreklingsaus
La kraften og kreklingen småkoke i ca. 20 minutter. Sil så bærene bort, pisk inn fløten og smøret mens kraften koker og smak til med salt. Rør til slutt melet ut i kaldt vann og ha jevningen i sausen.

Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen Utgitt av Landbruksforlaget

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Landbruksforlaget
(Intern: 18391)
Kategori: Ovnsrett
Land: Norge
Fylke: Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-08-04
Oppdatert dato:2004-08-04


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.