Ingredienser
1 porsjon
1 lår fra reinsdyr
Lake:
5 liter vann
1 kg salt
350 g sukker
2 ts knust pepper
1 laurbærblad
1 løk i biter
1 gulrot i skiver.
Fremgangsmåte:
Bland alt til laken sammen og kok den opp og la den trekke i ca 15 minutter før den avkjøles.
Låret legges i laken og holdes under overflaten med press på.
Skal ligge i 10 dager.
Tas opp og skylles. Kan så brukes til røyking, tørking eller kokt i diverse retter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 3273)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Røkt/gravet/saltet
Land:
Norge
Fylke:
Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-11-26
Oppdatert dato:2002-11-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift