Salting av reinsdyrlår



Ingredienser

1 porsjon

1 lår fra reinsdyr

Lake:
5 liter vann
1 kg salt
350 g sukker
2 ts knust pepper
1 laurbærblad
1 løk i biter
1 gulrot i skiver.




Fremgangsmåte:

Bland alt til laken sammen og kok den opp og la den trekke i ca 15 minutter før den avkjøles.

Låret legges i laken og holdes under overflaten med press på. Skal ligge i 10 dager.

Tas opp og skylles. Kan så brukes til røyking, tørking eller kokt i diverse retter.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 3273)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-11-26
Oppdatert dato:2002-11-26


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Tørket reinsdyrkjøtt.Tørket reinsdyrkjøtt.
Denne retten har 113,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 32,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gravet kjøtt av vilt eller får.Gravet kjøtt av vilt eller får.
Denne retten har 124,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 38,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.