Samisk kvarv fra Lyngen





Ingredienser



Annonse



Fremgangsmåte:

Hode, innmat, føtter og småkjøtt fra en nyfødt reinkalv vaskes og kokes i lettsaltet vann. Når det er ferdigkokt og kaldt, renses kjøttet for bein og males eller hakkes fint. Kjøttet legges så tilbake i kraften, som er skummet. Krydder, karve, anis og/eller nellik, og salt has i etter smak. Noen bruker å runde av med en knivsodd sukker. Det hele kokes opp og skal til slutt være som en tynn grøt. Kvarven helles i en form og settes kaldt.

Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen Utgitt av Landbruksforlaget

Mer info

Forfatter:
Kilde: Landbruksforlaget
(Intern: 18328)
Kategori: Pålegg
Land: Norge
Fylke: Troms
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-07-26
Oppdatert dato:2004-07-26
Lesere: 3885 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Reinsdyrpaté med solbærgelé.Reinsdyrpaté med solbærgelé.
Denne retten har 290,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.