Skeidar fra Nordfjord



Ingredienser






Fremgangsmåte:

Tørket, saltet sauerygg skjæres opp og legges i vann natten over.

Kjøttet kokes alene i vann ca 1 time. Deretter gulrot og kålrotbiter i pannen. Potetene skrelles og raspes. Tilsett byggmel. Dette legges i kjøttpannen med en skje – derav navnet.

Skeidaren trenger ca 30 minutters koketid. Mot slutten av koketiden tilsettes ca 5 dl melk.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 14121)
Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-27
Oppdatert dato:2003-05-27


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sodd fra Inderøy.Sodd fra Inderøy.
Denne retten har 85,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Inderøysodd fra Gjørv Gård.Inderøysodd fra Gjørv Gård.
Denne retten har 164,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sodd.Sodd.
Denne retten har 70,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.