Inderøysodd fra Gjørv Gård





Inderøysodd fra Gjørv Gård oppskrift.
Fotograf: Mat.no
Inderøysodd fra Gjørv Gård inneholder 165 Kalorier, 2 g Karbo, 13 g Protein og 12 g Fett pr 100 gr
Inderøysodd fra Gjørv Gård har beregnet å ha følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Inderøysodd fra Gjørv Gård er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 8 porsjoner
2,5kgsausekjøtt fra voksen sau og storfe.
10stkgulrøtter

Kjøttboller

1kgrent sauekjøtt til bolledeig (2 kg ferdig farse)
100grnyretalg, fin
1sssalt
1,5sspotetmel
7,5dlmelk
2,5dlkremfløte
0,25tsmuskat-nøtt, revet
Kraft av kjøttbena til koking


Annonse



Næringsdeklarasjon for Inderøysodd fra Gjørv Gård!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier165.451 109.42Kcal
Protein12.6184.56gram
Karbohydrat2.0313.61gram
Kostfiber0.392.62gram
Fett11.7979.06gram
Mettet fett5.8138.96gram
Salt0.442.98gram
Pris på oppskriftenKr 8.45Kr 56.66Kroner
Hele oppskriften veier5 364 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kjøttbollene til Inderøysodd skal være av okse og lam. De er spedd med melk og fløte og skal smelte som fløyel i munnen. Sodd-oppskriften på Gjørv er den samme som den var for generasjoner siden.

Mal kjøttet 14 ganger, saltet skal med fra 2 gangen. Talg og potetmel skal være med de siste to gangene. Spe med veske ( melk blandet med fløte) og begynn med 1 ss. Spe forsiktig til farsen er passe fast. Bland inn muskat. Fyll farsen i pølsehornet på kjøttkvernen eller fyll i en sterk sprøytepose. Lag passe store boller som legges direkte i kraft kokt på bena.. Kok opp kraften med bollene i og la de trekke ca. 5 minutter. De skal ikke fosskoke, Ta opp bollene og la dem renne godt av seg. Avkjøl og la stå til de skal brukes. Bollene lan gjerne fryses.

Inderøysodd fra Gjørv Gård
På Gjørv Gård lages Inderøysodden av storfe- og fårekjøtt som er kokt, renset og kuttet i terninger. Kjøttkraften fra kokingen saltes og krydres med "hemmelige" krydder. I tillegg kommer de spesielle kjøtt-bollene som er nevnt her over. Gulrøtter kokes i egen kjele og tilsettes suppen til slutt. Man kan faktisk idag kjøpe svært god ferdig Inderøysodd som selv den mest ihuga matspesialist kan godta.
Ferdig sodd skal bare varmes, ikke kokes. Gode kokte poteter serveres på egne fat og bæres inn til bordet etter sodden.
Til Inderøysodd serveres et lokalt flatbrød, svakt søtet. Det kalles skjenning eller klenning

Mer info

Forfatter:
Kilde: Mat.no
(Intern: 2118967571)
Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Nord Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-05-05
Oppdatert dato:2002-05-05
Lesere: 15536 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sodd.Sodd.
Denne retten har 69,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Inderøysodd fra Gjørv Gård.Inderøysodd fra Gjørv Gård.
Denne retten har 165,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sodd fra Inderøy.Sodd fra Inderøy.
Denne retten har 85,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.