Fotograf:
Mat.no
Inderøysodd fra Gjørv Gård inneholder
165 Kalorier,
2 g Karbo,
13 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Inderøysodd fra Gjørv Gård har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Inderøysodd fra Gjørv Gård er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,3 poeng fra 20 lesere
Lesere:
22370 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Inderøysodd fra Gjørv Gård!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 164.85 | 1 105.40 | Kcal |
Protein | 12.61 | 84.56 | gram |
Karbohydrat | 2.03 | 13.61 | gram |
Kostfiber | 0.45 | 3.02 | gram |
Fett | 11.71 | 78.52 | gram |
Mettet fett | 5.70 | 38.22 | gram |
Salt | 0.44 | 2.97 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.45 | Kr 56.66 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 5 364 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 4,92 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kjøttbollene til Inderøysodd skal være av okse og lam. De er spedd med melk og fløte og skal smelte som fløyel i munnen.
Sodd-oppskriften på Gjørv er den samme som den var for generasjoner siden.
Mal kjøttet 14 ganger, saltet skal med fra 2 gangen. Talg og potetmel skal være med de siste to gangene. Spe med veske ( melk blandet med fløte) og begynn med 1 ss. Spe forsiktig til farsen er passe fast. Bland inn muskat. Fyll farsen i pølsehornet på kjøttkvernen eller fyll i en sterk sprøytepose. Lag passe store boller som legges direkte i kraft kokt på bena.. Kok opp kraften med bollene i og la de trekke ca. 5 minutter. De skal ikke fosskoke, Ta opp bollene og la dem renne godt av seg. Avkjøl og la stå til de skal brukes. Bollene lan gjerne fryses.
Inderøysodd fra Gjørv Gård
På Gjørv Gård lages Inderøysodden av storfe- og fårekjøtt som er kokt,
renset og kuttet i terninger. Kjøttkraften fra kokingen saltes og krydres
med "hemmelige" krydder. I tillegg kommer de spesielle kjøtt-bollene som er nevnt her
over. Gulrøtter kokes i egen kjele og tilsettes suppen til slutt.
Man kan faktisk idag kjøpe svært god ferdig Inderøysodd som selv den mest
ihuga matspesialist kan godta.
Ferdig sodd skal bare varmes, ikke kokes. Gode kokte poteter serveres på
egne fat og bæres inn til bordet etter sodden.
Til Inderøysodd serveres et lokalt flatbrød, svakt søtet. Det kalles
skjenning eller klenning
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Mat.no
(Intern: 2118967571)
Kategori:
Suppe
Land:
Norge
Fylke:
Nord Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-05-05
Oppdatert dato:2002-05-05
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift