Ingredienser
3 kg poteter
byggmel
havremel
vann
melk
sukker
Fremgangsmåte:
Skjenning brukes blant annet nesten alltid sammen med sodd. Se egen oppskrift på Sodd fra Kvam.
Til 1 kg skjenning brukes 3 kg poteter. Potetene kokes og avkjøles med lokket på kasserollen for å få dem seige. Rens og mos potetene. Kna de sammen med bygg- og havremel og bak ut i byggmelet.
Pensle takka med vann og stek på begge sider.
Leivene smøres med melk og sukker, tørkes og smøres på nytt. Del leiven fra midten i seks stykker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13747)
Kategori:
Flatbrød
Land:
Norge
Fylke:
Nord Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-20
Oppdatert dato:2003-05-20
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift