Skjenning fra Kvam



Ingredienser

3 kg poteter
byggmel
havremel
vann
melk
sukker




Fremgangsmåte:

Skjenning brukes blant annet nesten alltid sammen med sodd. Se egen oppskrift på Sodd fra Kvam.

Til 1 kg skjenning brukes 3 kg poteter. Potetene kokes og avkjøles med lokket på kasserollen for å få dem seige. Rens og mos potetene. Kna de sammen med bygg- og havremel og bak ut i byggmelet.
Pensle takka med vann og stek på begge sider. Leivene smøres med melk og sukker, tørkes og smøres på nytt. Del leiven fra midten i seks stykker.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13747)
Kategori: Flatbrød
Land: Norge
Fylke: Nord Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-20
Oppdatert dato:2003-05-20


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Grovt flatbrød med potet.Grovt flatbrød med potet.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.