Skrivarbrød fra Lesja



Skrivarbrød fra Lesja inneholder 189 Kalorier, 3 g Karbo, 2 g Protein og 19 g Fett pr 100 gr
Skrivarbrød fra Lesja har beregnet å ha følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Skrivarbrød fra Lesja er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 4 lesere
Lesere: 12902 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Avletter:

1litervann
0,25literkremfløte
byggmel til passe tykk røre

Røre (åkost):

3literkremfløte
2,5literkulturmelk
byggmel
litt potetmel til passelig tykkelse




Næringsdeklarasjon for Skrivarbrød fra Lesja!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier188.8212 745.35Kcal
Protein2.07139.73gram
Karbohydrat2.88194.40gram
Kostfiber0.000.00gram
Fett18.781 267.65gram
Mettet fett11.86800.55gram
Salt0.074.94gram
Pris på oppskriftenKr 3.61Kr 243.68Kroner
Hele oppskriften veier6 750 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo6,1 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Lesja Bondelag byr på "skrivarbrød fra Lesja". På Lesja har skrivabrød lange tradisjoner. Fra gammelt av ble skrivarbrødet laget med forskjellige mønstre. Et for barnedøp, et annet for bryllup, et tredje for begravelse og så videre. Det skrivarbrødet som ble laget til hverdags var enklere og hadde mønster bare på den ene siden.
Ettersom det var et tidkrevende arbeid å fremstille skivarbrød og ingrediensene var kostbar, ble det regnet som festmat. Til steking brukte man i gamle dager åpen peisvarme med tyrived, mens man i dag bruker elektrisk takke opp ned, som overvarme, eller stekeovn med grillelement.

Først stekes avletter, som er en slags vaffellplater i avlettjern. Deretter røren (åkost). Åkosten fordeles først på den ene siden av avlettene og krotes til et spesielt skrivarbrød-mønster (skrives me en spesiell kam av plastikk - fra gammelt laget av never). Deretter blir den stekt under takken.
Samtidig pynter man kanten rundt leiven. I dag serveres skrivarbrød som kaffe mat. Det smaker godt med smør og Gudbrandsdalsost på, men også deilig med smør og sirup.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13832)
Kategori: Vafler
Diett/allergi: Uten egg
Land: Norge
Fylke: Oppland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-21
Oppdatert dato:2003-05-21


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Vafler med kaffesaus.Vafler med kaffesaus.
Denne retten har 251,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vafler med sur fløte.Vafler med sur fløte.
Denne retten har 310,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.