Skrivarbrød fra Lesja inneholder
189 Kalorier,
3 g Karbo,
2 g Protein og
19 g Fett pr 100 gr
Skrivarbrød fra Lesja har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Skrivarbrød fra Lesja er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 4 lesere
Lesere:
12902 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Skrivarbrød fra Lesja!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 188.82 | 12 745.35 | Kcal |
Protein | 2.07 | 139.73 | gram |
Karbohydrat | 2.88 | 194.40 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 18.78 | 1 267.65 | gram |
Mettet fett | 11.86 | 800.55 | gram |
Salt | 0.07 | 4.94 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.61 | Kr 243.68 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 6 750 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 6,1 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Lesja Bondelag byr på "skrivarbrød fra Lesja". På Lesja har skrivabrød lange tradisjoner. Fra gammelt av ble skrivarbrødet laget med forskjellige mønstre. Et for barnedøp, et annet for bryllup, et tredje for begravelse og så videre. Det skrivarbrødet som ble laget til hverdags var enklere og hadde mønster bare på den ene siden.
Ettersom det var et tidkrevende arbeid å fremstille skivarbrød og ingrediensene var kostbar, ble det regnet som festmat.
Til steking brukte man i gamle dager åpen peisvarme med tyrived, mens man i dag bruker elektrisk takke opp ned, som overvarme, eller stekeovn med grillelement.
Først stekes avletter, som er en slags vaffellplater i avlettjern. Deretter røren (åkost). Åkosten fordeles først på den ene siden av avlettene og krotes til et spesielt skrivarbrød-mønster (skrives me en spesiell kam av plastikk - fra gammelt laget av never). Deretter blir den stekt under takken.
Samtidig pynter man kanten rundt leiven. I dag serveres skrivarbrød som kaffe mat.
Det smaker godt med smør og Gudbrandsdalsost på, men også deilig med smør og sirup.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13832)
Kategori:
Vafler
Diett/allergi:
Uten egg
Land:
Norge
Fylke:
Oppland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-21
Oppdatert dato:2003-05-21
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift