5 l helmelk
2 ts osteløpe
3/4 dl risengryn
1/2 ss hvetemel
1/2 dl melk
1/2 dl rosiner
Litt kardemomme
Sukker
Fremgangsmåte:
Varm opp 4 liter melk til ca 30 grader. Rør i osteløpe og la den stå til den har løpt sammen.
Kok opp 1 liter melk og tilsett den andre piskede melken litt om gangen. Alt skal koke i ca 1 time til det har fått gulfarge.
Tilsett gryn, rosiner og kok videre til gryna nesten er kokt.
Tilsett en jevning av mel og melk, og kok i ca 10 minutter.
Smakes til med kardemomme og sukker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 2988)
Tilberedningstid:
180 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grøt Land:
Norge Fylke:
Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2003-01-01
Oppdatert dato:2003-01-01
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.