Fotograf:Knut Pettersen En skikkelig tradisjonsgrøt fra Møre. Grøten blir veldig fyldig og med god smak. Jeg var litt uheldig med kanelen på bildet, men gjort er gjort. Husk å piske godt når melk røres i, her tabbet jeg meg ut for andre gang og det ble noen klumper. Om det skjærer seg, så kan du fuske med stavmikseren.
Smelt smøret og rør inn melet. Hell i fløte og rømme og rør godt sammen. Spe på den varme melken og rør kraftig for å unngå klumper. Hell salt i røren og la det hele koke i 20-25 min.
Server i boller, strø på med kanel og sukker. Grøten serveres helst kald på Nordmørs bakels (se denne i bakverk).
Dette er en tradisjonsrett fra fjordene på Nordmøre, og som ble servert ved store anledninger som bryllup, barndåp helt tilbake til 1800-tallet.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 12391)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Grøt Land:
Norge Fylke:
Møre og Romsdal
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2016-03-26
Oppdatert dato:2016-03-26