Fotograf:
Fjordamat, Selja Forlag AS 2008
Grøt har lange tradisjoner i Sogn og Fjordane både til hverdag og fest. Til jul bytter man ut litt av melken i risengrynsgrøten med fløte for å få en ekstra god julegrøt. Oppskriften inneholder
64 Kalorier,
4 g Karbo,
3 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Julegraut fra Sogn og Fjordane er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5870 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Julegraut fra Sogn og Fjordane!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 64.35 | 1 335.83 | Kcal |
Protein | 3.22 | 66.84 | gram |
Karbohydrat | 4.43 | 91.96 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 3.75 | 77.85 | gram |
Mettet fett | 2.36 | 48.99 | gram |
Salt | 0.14 | 2.99 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.66 | Kr 34.46 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 8 304 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 27,53 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok opp vannet og rør grynene i. Rør til det koker. Og kok under lokk til vannet er trukket inn. Spe med melk og kok grøten ferdig. Samlet koketid ca. 1 time. Smak til med salt.
Oppskrift og bilde fra ”Fjordamat”, Selja Forlag AS 2008
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 26070)
Kategori:
Grøt
Land:
Norge
Fylke:
Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2009-07-15
Oppdatert dato:2009-07-15
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift