Fotograf:
Melk.no
Litt varm grøt med smørøye og et glass kald melk er alltid godt til frokost. Havregrøt er jo sunt og passer fint om morgenen. Det er og raskt å lage. Vi har det hjemme av og til, men undertegnede er nødt til å ha på sukker og syltetøy + smørøye. Og for eksempel rosiner passer perfekt. Oppskriften inneholder
100 Kalorier,
14 g Karbo,
5 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Havregrøt med lettmelk er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 5 lesere
Lesere:
33261 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Havregrøt med lettmelk!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 99.91 | 180.09 | Kcal |
Protein | 5.26 | 9.48 | gram |
Karbohydrat | 14.33 | 25.83 | gram |
Kostfiber | 2.00 | 3.61 | gram |
Fett | 1.95 | 3.51 | gram |
Mettet fett | 0.67 | 1.21 | gram |
Salt | 0.22 | 0.40 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.44 | Kr 2.60 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 721 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 57,37 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok opp lettmelk og havregryn og la det småkoke under omrøring i noen minutter. Ha i salt og la grøten koke til passe konsistens.
Servér grøten med sukker, kanel og en smørklatt, eplemos, eplebiter eller annen frukt eller bær.
Havregryn inneholder naturlig mye jern. For å nyttegjøre seg av jernet som finnes i havregrynene må disse legges i blødt i vann i noen timer eller natten over. Jernet frigjøres kun når grynene legges i vann.
Grynene kan legges i bløt i like deler gryn og vann. 3 dl havregryn og 3 dl vann.
Når man koker opp grøten med melk noen timer senere kan man redusere litt på melkemengden.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 26918)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grøt
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2010-04-05
Oppdatert dato:2017-12-23
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift