Jo fetere silden er, desto bedre. Risp silden og ta ut gjellene. Strø et lag med grovt salt i bunnen av en ren tønne eller lignende. Legg silden fint, fast og tett ned. Strø salt mellom hvert lag.
Regn med ca 1 kg salt pr. 4 kg sild. La den stå i saltet med lett press på i 12 timer.
Lag så lake av 1 kg salt og 4 liter vann og tøm dette over silden. Sett lokk på og la tønnen stå lunt i 14 dager, flytt den så til en kald plass.
Etter 4-5 uker kan du bruke silden. Du kan om du ønsker spandere litt sukker i laken, ca 50 g pr. kg salt. Sukker gjør silden litt mildere i smaken.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 11469)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Konservering Land:
Norge Fylke:
Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2003-05-04
Oppdatert dato:2003-05-04
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.