Spekesild



Ingredienser






Fremgangsmåte:

Jo fetere silden er, desto bedre. Risp silden og ta ut gjellene. Strø et lag med grovt salt i bunnen av en ren tønne eller lignende. Legg silden fint, fast og tett ned. Strø salt mellom hvert lag.

Regn med ca 1 kg salt pr. 4 kg sild. La den stå i saltet med lett press på i 12 timer.

Lag så lake av 1 kg salt og 4 liter vann og tøm dette over silden. Sett lokk på og la tønnen stå lunt i 14 dager, flytt den så til en kald plass.

Etter 4-5 uker kan du bruke silden. Du kan om du ønsker spandere litt sukker i laken, ca 50 g pr. kg salt. Sukker gjør silden litt mildere i smaken.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11469)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Konservering
Land: Norge
Fylke: Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-04
Oppdatert dato:2003-05-04


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sitronsild.Sitronsild.
Denne retten har 125,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tomatsild 4.Tomatsild 4.
Denne retten har 149,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.