Stabbe





Ingredienser




Annonse



Fremgangsmåte:

En svinenakke ble saltet i 5-6 døgn, og deretter hengt til tørk et par dager for å ta røyken godt. Til røyking måtte det være sagrisp av løvtrær.

Stabben heng i røyk i 6-7 timer, og så til tørk. Legges så i vann et lite døgn før den ble kokt i 2-2 ½ time.

Stabben ble brukt som pålegg, skåret i skiver. Dette var blant annet mat til frokost 1.juledag mange steder. Bena ble det kokt ertesuppe på.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 14084)
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-26
Oppdatert dato:2003-05-26
Lesere: 4118 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hjemmelagde krydderpølser.Hjemmelagde krydderpølser.
Denne retten har 195 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Longganisa (Filippinsk pølse).Longganisa (Filippinsk pølse).
Denne retten har 233,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gryterøkt ribbe.Gryterøkt ribbe.
Denne retten har 193,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.