Gryterøkt ribbe





Gryterøkt ribbe oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Liker du å prøve nye ting kan gryterøkt ribbe være noe for deg. Her lærer du hvordan du kan røke kjøttet selv uten røkeovn. Metoden fungerer like bra på grillen.

Oppskriften inneholder 194 Kalorier, 5 g Karbo, 7 g Protein og 16 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Gryterøkt ribbe er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1,5kgribbe uten svor og ben
2tspaprikapulver
2tsgrovmalt pepper
2tsrosmarin , frisk eller tørket
Ca 5tssalt

Ovnsbakte grønnsaker:

4stkgulrot
3stkpersillerot
1stkfennikel
2stkrødløk
2ssolje
0,5tssalt
0,25tspepper

Potetmos

1kgpotet
3sssmør
2dlmelk
0,5tssalt
0,5tspepper
2ssfinhakket frisk kruspersille
2dlrøykflisIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!


Annonse



Næringsdeklarasjon for Gryterøkt ribbe!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier193.831 792.09Kcal
Protein6.5360.37gram
Karbohydrat5.4750.57gram
Kostfiber1.2311.37gram
Fett15.93147.28gram
Mettet fett6.1156.49gram
Salt1.2011.06gram
Pris på oppskriftenKr 4.81Kr 44.47Kroner
Hele oppskriften veier3 698 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Skjær av svoren. Behold mest mulig av fettet på ribben.
2. Skjær ut beina med en skarp kniv.
3. Bland sammen alle krydderne og gni inn ribben med blandingen.

For at ribben skal bli ekstra smakfull er det lurt å krydre den dagen før du skal røke den.

4. Ha røykflis over i en jerngryte. Legg i en rist og legg på aluminiumfolie som er brettet som en form med kanter, tilpasset ribbens størrelse.
5. Legg kjøttet på folien, legg på lokk og sett platen på full styrke i ca. 15 minutter. Skru ned varmen og la ribben steke i 1 ½ time, eller til den er gjennomstekt. La den hvile i 15 minutter før du skjærer i den.
6. Skrell og kutt gulrot og persillerot i staver. Rens løk og fennikel, del i båter. Ha grønnsaker over i en ildfast form eller langpanne. Vend inn olje og krydre med salt og pepper. Sett grønnsakene i ovnen på 225 grader i ca. 20-30 minutter.
7. Skrell potet og skjær i terninger. Kok dem møre i usaltet vann. Hell av kokevannet og sett gryten tilbake på platen for å dampe bort overflødig vann. Tilsett smør og mos poteter, spe med melk og smak til med salt og pepper. Bland inn finhakket persille rett før servering.

Deilig røkt ribbe klar til å skjæres i skiver. Legg på fat sammen med grønnsaker og server med en mos.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 2118967880)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2016-12-17
Oppdatert dato:2016-12-17
Lesere: 4579 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hjemmelagde krydderpølser.Hjemmelagde krydderpølser.
Denne retten har 195 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gryterøkt ribbe.Gryterøkt ribbe.
Denne retten har 193,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Longganisa (Filippinsk pølse).Longganisa (Filippinsk pølse).
Denne retten har 233,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.