Fotograf:Matprat.no Liker du å prøve nye ting kan gryterøkt ribbe være noe for deg. Her lærer du hvordan du kan røke kjøttet selv uten røkeovn. Metoden fungerer like bra på grillen.
1. Skjær av svoren. Behold mest mulig av fettet på ribben.
2. Skjær ut beina med en skarp kniv.
3. Bland sammen alle krydderne og gni inn ribben med blandingen.
For at ribben skal bli ekstra smakfull er det lurt å krydre den dagen før du skal røke den.
4. Ha røykflis over i en jerngryte. Legg i en rist og legg på aluminiumfolie som er brettet som en form med kanter, tilpasset ribbens størrelse.
5. Legg kjøttet på folien, legg på lokk og sett platen på full styrke i ca. 15 minutter. Skru ned varmen og la ribben steke i 1 ½ time, eller til den er gjennomstekt. La den hvile i 15 minutter før du skjærer i den.
6. Skrell og kutt gulrot og persillerot i staver. Rens løk og fennikel, del i båter. Ha grønnsaker over i en ildfast form eller langpanne. Vend inn olje og krydre med salt og pepper. Sett grønnsakene i ovnen på 225 grader i ca. 20-30 minutter.
7. Skrell potet og skjær i terninger. Kok dem møre i usaltet vann. Hell av kokevannet og sett gryten tilbake på platen for å dampe bort overflødig vann. Tilsett smør og mos poteter, spe med melk og smak til med salt og pepper. Bland inn finhakket persille rett før servering.
Deilig røkt ribbe klar til å skjæres i skiver. Legg på fat sammen med grønnsaker og server med en mos.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 2118967880)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Røkt/gravet/saltet Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2016-12-17
Oppdatert dato:2016-12-17