Tjømedupp:
1 ss hvetemel
Ca. 4 dl melk (eller fløtemelk)
Salt og pepper
Klippet gressløk
Fremgangsmåte:
Flesk og suppe har vært vanlig mat i hele Vestfold. Men duppen lages på ulike måter, fra by til bygd og fra hjem til hjem.
Skjær lettsaltet flesk i tynne skiver. Dryss på pepper og stek flesket over middels varme. Legges til side og holdes varmt. Dette er godt – ha nok flesk på bordet. Serveres med kokte eller stekte poteter og:
Rør hvetemelet ut i stekefett fra flesket. Spe med melken, og la det koke sammen minst 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Klipp litt gressløk over før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Mat.no
(Intern: 217)
Kategori:
Stekepanne Land:
Norge Fylke:
Vestfold
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2002-07-09
Oppdatert dato:2002-07-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.