10 beste wokretter med kyllingfilet


Oppdatertdato: 2023-01-09 Tema: Kylling Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Som sist uke så ser jeg denne uka at det er kyllingfilet på tilbud på flere butikker. Og da kan det lønne seg å lage noe med nettopp kyllingfilet for å spare litt penger. Her er det en bunt med wokretter som bruker kyllingfilet og flere typer grønnsaker, slik at dette er ganske sunne greier. Som vanlig så er det næringsinfo på alle oppskrifter og definert både lavkarbo nivå og annet. Lykke til hilsen Knut P.

Annonse



Kyllingwok med purre og sur-søt saus


Prøv også Kyllingwok med purre og sur-søt saus.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 18.08.2013
Denne retten tar ca 25 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

3 kyllingfileter
1 ts salt
1/4 ts hvit pepper
1/2 purre
1 gulrot
et stykke sellerirot
150 g ferske sjampinjonger
2 dl bønnespirer

Sur-søt saus:
4 ss sukker
4 ss soyasaus
1 ss tørr hvitvin (kan sløyfes)
2 ss eddik, gjerne vineddik
2-3 ss tomatpuré
1 1/2 dl hønsebuljong (terning + vann)
1 ss maizena


Kylling i wok er enkelt og godt. Prøv da vel. En gjenganger hjemme hos oss.


Fremgangsmåte

Skjær kyllingfiletene i tynne strimler. Kutt grønnsakene og soppen i tynne skiver eller strimler. Varm olje i en wokpanne eller annen stor panne Start med kyllingkjøttet og stek til det er jevnt hvitt. Dryss salt og pepper over.
Ha først i gulrøtter og selleri, deretter sopp og bønnespirene helt til slutt. Bland sammen alle ingrediensene til den sur-søte sausen og hell det i pannen. Kok opp og retten er klar til servering. Server med ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 115,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,68.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Woket Chilli Kylling


Prøv også Woket Chilli Kylling.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 19.10.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Tanja Stordahl
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

Kyllingfilet,
Brokoli,
Blomkål,
Sukkererter,
Rød løk,
gulrot,
minimais og
Santa maria Sweet chilli saus
Serveres med Yasmin ris


En god regel er å bruke like mye gram med grønnsaker som kyllingfilet
Eks: 400 gram med kylling og 400 gram med forskjellige grønnsaker.
Sausen kan også byttes ut med Terryakisaus men serveres da med villris. Sausen kan og serveres ved siden av.
Svinekjøtt kan også brukes og smaker vel så godt.
Vi pyntet med ett dryss av sesamfrø


Fremgangsmåte

Skjær et par kyllingfileter i passelige biter og wok disse til de er nesten helt gjennomstekt.
Kutt opp grønnsakene i passelige biter, og wok disse. når grønnsakene nesten er ferdig hiver du kyllingene også opp i wokken og tilsetter 2-3 dl chillisaus. la dette stå et par tre minutter.

Serveres så med yasminris.
Kjempedeilig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 96,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,93.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Wokkede kyllingstrimler og grønnsaker


Prøv også Wokkede kyllingstrimler og grønnsaker.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 18.08.2013
Denne retten tar ca 25 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

2 kyllingfileter i strimler
5-6 dl oppdelte grønnsaker

Sur-søt saus:
2 dl vann
1-2 ss tomatpuré
3 ss sukker
1 1/2 ss eddik
1 ss potetmel


Enkelt og grei wok med kylling. Bruk evt ferdig saus og frosne wokgrønnsaker.


Fremgangsmåte

Stek kyllingstrimlene raskt i olje til de er jevnt hvite. Ha på salt og pepper. Tilsett grønnsakene og fres videre et par minutter til grønnsakene er møre. Rør ut tomatpureen i vann og hell det i pannen. Kok opp og smak til med sukker og eddik til en sur-søt saus. Rør potetmelet med bittelitt vann og jevn sausen. Trekk pannen til side og server straks. Ris, couscous eller bulgur smaker godt til.

Tips:
Grønnsaker som er godt egnet for wokking (steke raskt i stor panne) er gulrot, paprika, purre, brokkoli, blomkål, squash, hodekål, aspargesbønner og bønnespirer.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 110,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,29.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Kylling med mango.

Kylling med mango


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 06.03.2013
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Misjonsalliansen
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

250 ml hvetemel
430 ml vann
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
450 g kyllingfilet
1 stk. fersk ingefær
8 løk
1 boks hermetisk mango (hell av laken), eller fersk mango
750 ml vegetabilsk olje
3 ss eddik
3 ss tørr sherry
4 ts soyasaus
2 ts sukker
2 ts maizena
2 ts kyllingbuljongpulver
1 ts sesamolje


Når vi lagde denne friterte vi noen ekstra kyllinbiter som vi kan ha til senere. Det er litt styr med fritering, så når man først er igang er det lurt å lage litt ekstra. Selv om de ikke beholder den krispige overflaten så er det helt OK neste dag.


Fremgangsmåte

Bland mel, 250 ml av vannet, salt og bakepulver i en bolle. Visp til alt er blandet og la hvile i 15 minutter. Skjær kyllingfiletene i 1 cm terninger og ha i melblandingen.
Kutt ingefærroten i tynne skiver. Skjær løken og mangoene i strimler.
Varm oljen i en wok til den er 190 grader varm (når du putter et treskaft i oljen ser du at det koker på skaftet.) Tilsett kyllingfiletene 1 av gangen og friter til de er gylne, rundt 3-5 minutter.

La det være igjen 1 ss olje i woken når du er ferdig med kyllingen. Reduser varmen til middels og fres ingefæren til den er lysebrun. La det ligge igjen i woken.
Bland resten av vannet, eddik, sherry, soyasaus, sukker, maisenna, buljongpulver og sesamolje. Ha alt opp i woken og kok under omrøring til blandingen koker. Tilsett løken, reduser varmen og la alt trekke i 3 minutter.

Ha til slutt i kyllingen og mangoen i blandingen og la alt koke under omrøring i 2 minutter. Serveres med en gang. Tilbehør er kokt ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 262 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,06.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eplewok.

Eplewok


Antall porsjoner = 5
Dato lagt inn eller oppdatert 21.03.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

600 g kyllingfilet i biter
2 ss olje
½ g rød chili i ringer
salt og pepper
2 stk. eple i båter
2 stk. gulrot i staver
1 stk. rød paprika i strimler
½ stk. squash i staver
1 stk. rødløk i båter
6 stk. hakkede soltørkede tomater
4 ss østerssaus (oyster sauce)



Fremgangsmåte

1. Varm opp en wok med litt olje og wok kyllingbitene. Krydre med chili, salt og pepper.
2. Ta ut kjøttet fra woken og ha i litt mer olje. Wok resten av ingrediensene.
3. Vend i kyllingbitene og østerssaus. Server med ris.

Tips: Dryss gjerne granateplekjerner over ved servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 120,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,23.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingwok enkel.

Kyllingwok enkel


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 09.02.2022
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

2 stk. kyllingfilet i strimler
2 båter finhakket hvitløk
1 ts finhakket frisk ingefær
0,5 stk. finhakket rød chili
1 pose ferdig woksaus
1 bunt vårløk
0,5 stk. rød paprika
1 stk. gulrot
1 pk nudler
ca. 1 ss olje til steking
0,5 ts salt
0,25 ts pepper


Wok i vei, det er både godt og magert.


Fremgangsmåte

Bland kyllingstrimler, hvitløk, ingefær og chili med en halv pose med woksaus. Mariner i ca. 1/2 time.
Skjær vårløk i ringer, og paprika og gulrot i biter.
Kok nudler etter anvisningen på pakken.
Stek kjøttet raskt i olje på sterk varme i en panne. Ta ut kjøttet og stek grønnsakene. Bland de stekte kyllingstrimlene og nudlene forsiktig sammen til slutt.
Tilsett resten av woksausen og smak til med salt og pepper.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 107,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,2.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sechuankylling (kinesisk).

Sechuankylling (kinesisk)


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 27.07.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

5 kyllingfileter
olje til steking
2 paprika
1/2 squash
ca. 6 sjampinjonger
2 gulrøtter
1 løk
100 g sukkererter eller grønne bønner
1/2 purre
1 dl cashewnøtter (kan sløyfes)

Sechuansaus:
3 dl hønsebuljong
1/2 dl soyasaus
2 ss ketjap manis (søt soyasaus)
1 ss sambal oelek (chilipasta)
1 ss revet ingefær
1 hakket hvitløkbåt
1 ss potetmel til jevning
salt og sukker etter smak


En sikker vinner i woken. Vi lagde og en annnen variant av denne, som vi legger ut neste uke. Greit når en først er igang med å wokke, så deler vi opp og prøve forskjellige grønnsaker og saus i 2 forskjellige porsjoner i wokken.


Fremgangsmåte

Skjær kyllingfiletene i biter og grønnsakene i litt store biter. Varm olje i en wok eller en egnet panne. Stek kjøttet mens det stadig vendes rundt. Når kjøttet er hvitt tilsettes grønnsakene. Fres alt sammen et par minutter. Hell over hønsebuljong. Tilsett soyasaus, ketjap manis, revet ingefær, hvitløk og chilipasta.
Jevn med potetmel utrørt i kaldt vann eller maisenna. Smak eventuelt til med salt og sukker. Dryss cashewnøtter over retten før servering. Serveres med ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 96,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,96.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fargerik wok med kylling.

Fargerik wok med kylling


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.05.2002
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

4 kyllingfileter
salt og pepper
1-2 løk
3 gulrøtter
1 brokkoli
1 skalk hodekål
1 liten pakke minimais
1 chili
1/2 bunt asparges
2 paprika i ulike farger
noen sukkererter
en håndfull bønnespirer


En grønn wok med kyllingfilet. Her kan du forandre på grønnsaker og vi brukte sukkererter istedenfor kål og droppet asparges. Dette er sunn og lett mat. Vi serverte med nudler.


Fremgangsmåte

Begynn med å skjære kjøttet i strimler. Skjær løken først i båter og del dem på midten, slik at det blir flak. Gulrøttene skjæres enkelt og greit i tynne skiver. Chilien kan også skjæres i tynne ringer. Del brokkolien til små buketter. Det meste av stilken kan også brukes. Skrell den først og skjær den så opp i tynne skiver. Kål er kjempegodt i wok og er aller best når den er finsnittet i ikke alt for lange strimler. Minimaisen bør deles i to eller mer, og aspargesen bør skrelles forsiktig og deles i 3-4 biter. Skjær paprikaen i passe store flak eller strimler. Sukkerertene kan være hele eller deles i to om de er lange.

Ha olje i en wok og la den bli varm. Ha i kjøttet og bruk to stekeredskaper for å røre kjøttet raskt rundt i pannen til kjøttet er jevnt hvitt. Tilsett salt og pepper. Fordi dette er en stor porsjon bør kjøttet tas opp mens grønnsakene stekes. Tilsett grønnsakene i pannen rangert etter hvor lang steketid de trenger for å bli møre. Ha så kjøttet tilbake i pannen og stek videre et par minutter til kjøttet er stekt igjennom og grønnsakene er møre.

Server med kokt pasta eller nudler. Vil du ha mer asiatisk smak på maten kan du tilsette litt soyasaus og østerssaus. For å variere smaken ved senere anledninger er det greit å ha en flaske søt soyasaus eller søt chilisaus for hånden. Disse sausene kan hver enkelt tilsette maten etter behov nesten som å drysse på litt ekstra salt og pepper.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 87,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,96.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt ris med reker og kylling.

Stekt ris med reker og kylling


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.08.2013
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

500 g ferdigkokt ris
2-3 ss olje
4 egg
150 g rensede reker
100 g kyllingfilet
salt og pepper
1/4 hode isssalt
1 vårløk eller liten purre


Bli kvitt risrester på en enkel måte. Her er rom for variasjoner.


Fremgangsmåte

Ha soyaolje og sammenpiskete egg i en varm wok.
La eggene stivne litt under omrøring og tilsett ris.
Bland i små kyllingbiter, reker, salt og pepper.
Vend i finsnittet issalat og vårløk like før servering.

Server med soyasaus.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 145,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,96.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Thai-wok.

Thai-wok


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 23.05.2002
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

2 stk. kyllingfilet i strimler
1 stk. løk i båter
1 stk. rød paprika eller annen paprika, i strimler
2 båter hvitløk i tynne skiver
1 ss finhakket frisk ingefær
2 ts sukker
3 ss fiskesaus (asiatisk) evt. litt salt
1 ts soyasaus
0,5 ts pepper
2 dl hønsebuljong (utblandet)
1 dl kokosmelk
strimlet vårløk til pynt


I Thailand brukes fiskesaus på samme måte som vi bruker salt. Får du ikke tak i thailandsk fiskesaus, så går det bra å smake seg til med salt i stedet. Prøv vår thai-wok med kylling.


Fremgangsmåte

1. Stek kyllingstrimlene i smør i en panne til det er jevnt hvitt over det hele. 2. Ha i oppdelt løk, paprika, hvitløk og ingefær og stek litt videre. 3. Tilsett sukker, fiskesaus (salt), soyasaus og pepper. Spe med hønsebuljong, vann og kokosmelk. Smak til retten. Server med jasminris. Pynt gjerne med strimlet vårløk.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 101,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,71.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3369
Norsk mat.Sommermat.
Festkaker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.