10 burgere på grillen nå i vår



Oppdatertdato: 2019-05-06 Tema: Grilling Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no


Hamburgere kan man lage selv eller kjøpe ferdig. Og faste hamburgere er fine å grille. Varm brødene, ha godt med tilbehør og kvelden er reddet. Nå som mai begynner er burgere en enkel og populær mat for alle.


Grillet hamburger med blåmuggost og barbequesaus


Prøv også Grillet hamburger med blåmuggost og barbequesaus.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 14.07.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Arla Foods
Bildet er tatt av Arla Foods

Ingredienser

Coleslaw
200 g finhakket hodekål
200 g revet gulrøtter
2 ss majones
2 ss Créme Fraiche
1 ss søt sennep
salt
pepper
sukker

Burger
500 g karbonadedeig
6 ss barbequesaus

Topping
4 skiver Castello® Burger Blue
4 burgerbrød
1 tomater


Grillet hamburger smaker fantastisk godt. Hamburgerkjøttet blir saftig og velsmakende på grillen, og man kan variere med tilbehøret slik at man ikke går lei i løpet av sommeren.

I denne oppskriften har vi laget grillet hamburger med blåmuggost og barbequesaus, og vi har lagt til en god hjemmelaget coleslaw som prikken på i'en. Denne oppskriften er verdt å prøve!


Fremgangsmåte

- Bland crème fraîche, majones og søt sennep. Smak til med salt, pepper og sukker.
- Tilsett kål og gulrøtter, og rør til alt er blandet. La røren stå i ca en time.
- Form kjøttdeigen til 4 karbonader på ca. 125 gram hver og smak til med salt og pepper.
- Pensle burgerne med en generøs mengde barbequesaus og legg dem på grillen.
- Topp deretter burgerne med Burger Blue ­– og gi det et par minutter til osten har smeltet.
- Varm hamburgerbrødene og legg en skje med coleslaw på den nederste halvdelen av brødet. Legg deretter en burger, og en bit av tomat på brødet – avslutt med den øverste halvdelen av burgerbrødet, og smør med ønsket mengde barbequesaus.
- Og slik har du laget kjemepgod grillet hamburger med blåmuggost og barbequesaus! Vel bekomme!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 156,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,92.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Bøffelburger


Prøv også Bøffelburger.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 23.04.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

1 kg karbonadedeig
1 finhakket gul løk
2 ss rapsolje
2 ts Dansukker Demerarasukker
1/4 dl finhakket mynte
1 ts knuste grønne pepperkorn
1/4 dl soyasaus
2 egg

Tilbehør
Brød, salat, løk, tomat eller det du selv måtte ønske


Her kan man bruke kvernet bøffelkjøtt, men det vanlige er karbonadedeig. Tilgangen på godt bøffelkjøtt er veldig varierende for øyeblikket:)


Fremgangsmåte

Fres løken og demerarasukkeret i oljen. Avkjøl. Bland ingrediensene til burgerne. Form åtte burgere av deigen. Drypp litt olje i hendene, så blir de lette å forme.
Grilles et par minutter på hver side.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 112,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,89.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Burger i fullkornslefse


Prøv også Burger i fullkornslefse.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.07.2012
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

600 g kjøttdeig
1 ts salt
¼ ts pepper
½ dl vann
1 ss olje til pensling
1 stk rødløk i ringer
1 stk frisk ananas i skiver
4 stk fullkorntortilla
½ pk ruccula


Hamburger er som skapt for rask grilling i en travel hverdag. Her er en litt utradisjonell variant med fullkornslefse og grillet ananas.


Fremgangsmåte

1. Rens rødløk, og skjær den i tynne ringer. Skrell ananas, og skjær den i 2 cm tykke skiver.

2. Bland salt, pepper og vann i kjøttdeigen. Ikke rør i deigen for lenge, den skal ikke bli seig. Form burgere og pensle dem med olje. Grill burgere i 4-5 minutter på hver side, og grill samtidig ananasskiver i ca. 2 minutter.

3. Varm til slutt fullkornslefser noen sekunder på grillen, og fyll dem med hamburger, grillet ananas, rødløk og litt ruccola.

Tips
Her kan du også bruke ferdigstekte karbonader som du bare varmer på grillen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 119,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,2.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Grillburger med sylteagurk.

Grillburger med sylteagurk


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.07.2012
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

400 g kjøttdeig
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss sylteagurk, hakket
1 ss ketchup


Hamburger kan varieres i det uendelige. Her har vi laget en grillvariant som blir ekstra saftig og god, med sylteagurk og ketchup innblandet i kjøttdeigen. Det tar ikke lang tid å lage sine egne burgere, og de smaker mye mer!


Fremgangsmåte

1. Ha kjøttdeig i en bolle og bland inn salt, pepper,sylteagurk og ketchup.
2. Form deigen til 8 runde, flate burgere.
3. Pensle burgerne med litt olje, og grill dem 4-5 minutter på hver side.

Server i hamburgerbrød med salat og eventuelt en liten skje rømme.

Tips
Vil du gjøre burgeren sunnere, bytt ut kjøttdeig med karbonadedeig og tilsett ett egg.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 169,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,16.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillburger til venner.

Grillburger til venner


Antall porsjoner = 10
Dato lagt inn eller oppdatert 14.11.2010
Denne retten tar ca 15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

800 g kjøttdeig
800 g karbonadedeig
ca. 45 g potetmospulver
5 ts salt
3 ts sort pepper
4 dl vann

10 skive hvitost
10 stk store hamburgerbrød
20 stk salatblad
4 stk tomat i skiver
½ stk slangeagurk i skiver
10 ss hvitløkdressing


Når du skal ha hele vennegjengen på besøk hvorfor ikke lage en real porsjon med grillburgere.


Fremgangsmåte

1. Bland kjøttdeig og karbonadedeig i en stor bolle.
2. Tilsett salt og pepper, elt godt sammen, Tilsett litt og litt vann, elt med hendene. Tilsett potetmospulver og bland godt sammen, tilsett eventuelt mer vann.
3. Form 10 like store hamburgere. Grill de på sterk varme ca. 5 minutter på hver side. Ha ost på det siste minuttet. Bruk gjerne lokket.
4. Server hamburgere med tomat, agurk og dressing.

La vennene dine lage sin egen burger. Server med f.eks ketchup, sennep, løk, ost og sylteagurk.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 146,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,35.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sliders med hjemmelagde burgerbrød.

Sliders med hjemmelagde burgerbrød


Antall porsjoner = 7
Dato lagt inn eller oppdatert 09.08.2018
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Weber
Bildet er tatt av Weber

Ingredienser

Små hamburgerbrød
50 g fersk gjær eller 8 ts tørrgjær
2 ss sukker
1 ½ ts salt
100 ml vann
100 ml melk
50 g smør (mykt)
430 g hvetemel
1 egg til pensling
sesamfrø til pynt

Burgere
1,2 kg kjøttdeig
Olje
Salt og pepper
Salat
Agurk
Tomat
Ketchup

Pommes frites:
6 bakepoteter
2 rosmarinkvister
½ dl nøytral olje
Flaksalt
Pepper


Sliders er små hamburgere, vanligvis ikke større enn 6-7 cm i diameter. Navnet oppstod i USA på midten av 80-tallet, fra restaurantkjeden White Castles små hamburgere kalt Slyders. I dag er sliders populært som alt fra hovedrett for barn, til forrett og appetittvekker for voksne – og som del av tapas- og koldtbord.


Fremgangsmåte

På kjøkkenet
Bland gjær, sukker, og salt i en bolle. Varm opp vann og melk i en liten kasserolle til blandingen blir lunken. Hell melkeblandingen i bollen og løs opp gjæren. Tilsett det myke smøret. Kna melet inn i melkeblandingen inntil deigen er jevn og fast. Hev deigen i 1 time under en fuktig klut. Del den hevede deigen i 14 deler, og form til hamburgerbrød. Klipp to stykker bakepapir slik at de passer til bakesteinen. Legg 7 hamburgerbrød på hvert bakepapir, og trykk dem litt ned. La bollene heve i ytterligere en time.
Pensle bollene med pisket egg og dryss sesamfrø over. Plasser hamburgerbrødene på grillen.
Lag 14 små burgere fra kjøttdeigen. Lag en liten fordypning i hver, slik at de ligger flatt under stekingen. Pensle olje på begge sider av burgerne, og krydre med salt og pepper.

Vask salat, agurk, og tomat. Skjær opp agurk og tomat.

Ved grillen
Klargjør grillen for indirekte varme, omtrent 240-250°C.
Plasser bakesteinen midt på grillristen, legg lokket på grillen og varm steinen i 5 minutter. Plasser bakepapiret med den første ladningen med hamburgerbrød på steinen. Ha igjen lokket på grillen, og stek hamburgerbrødene i 12-14 minutter, eller til de er gylne. Gjør det samme med den andre ladningen.
Klargjør grillen for direkte varme, omtrent 240-250°C. Grill burgerne i 4-5 minutter på hver side over direkte varme.
Mål kjernetemperaturen ved hjelp av et lommetermometer, hvis du ønsker det. Når den når 70°C, er burgerne ferdig. Sett sammen burgerne ved å ha på ketsjup, salat, agurk, tomat på det nederste brødet, en grillet burger og deretter legger du på det øverste brødet. Sett en pinne gjennom dem for å holde dem sammen, og server.

Tips!
Server de små hamburgerne sammen med pommes frites fra grillen.

Pommes frites:

På kjøkkenet

Vask potetene grundig
Skjær hver potet i avlange båter og vend dem i olje, salt og pepper.
Legg dem i den finmaskede kurven til rotisseriet.
Sett kurven på rotisserispydet.


Ved grillen?
Klargjør grillen for indirekte, høy varme.
Sett rotisseriet med den finmaskede kurven på grillen, og start motoren.
Grill potetene i en knapp time – eller til de er sprø. Vend de ferdige friesene i grovhakket rosmarin, og dryss over med salt.?

Tips!
Hvis du ønsker at potetstykkene skal ha riktig pommes frites-størrelse, skal målene på potetbåtene være 1 x 1 x 7 cm.

Antall personer: 7
Forberedelse: 35 min
Tilberedning: 40 min
Vanskelighetsgrad: Vanskelig
Utstyr: Bakestein, lommetermometer
Grillmetode: Direkte/ Indirekte
Grilltemperatur: 240 C

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 173,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,53.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet lakseburger med avokadosalsa.

Grillet lakseburger med avokadosalsa


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 03.01.2017
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Mari Svenningsen

Ingredienser

ca. 700 g laksefilet
2 skiver mellomgrovt brød
2 stk vårløk
1 båt hvitløk
1/4 potte frisk koriander
1 stk egg
1 ss majones
1 ts grov sennep
1 ss limesaft
1/2 ts salt
1/4 ts pepper

Avokadosalsa:
2 stk avokado
1/4 potte frisk koriander
saft av 1/2 stk lime
1/2 ts flaksalt
1/4 ts grovmalt pepper

Til servering:
4 stk hamburgerbrød , gjerne en fullkornvariant
1 pakke bladspinat (á 65 g)


En saftig hjemmelaget hamburger av laks, proppfull av smak og toppet med deilig avokadosalsa. Grillmat med god samvittighet!


Fremgangsmåte

1. Tørk brødskiver i stekeovn på 220 °C til de er sprø, 5-10 minutter.
2. Skjær laksefilet i grove biter og ha dem i en food-prosessor. Knus brødskivene i mindre biter og ha dem i bollen sammen med laksen.
3. Skjær vårløk i mindre biter, rens hvitløk og finhakk koriander. Ha også dette sammen med fisken. Tilsett resten av ingrediensene i lakseburgerne.
4. Kjør sammen alle ingrediensene til en litt grov blanding. Form fire like store burgere av blandngen. Blandingen er litt klissete, så bruk gjerne litt kaldt vann på fingrene når du former dem. Legg dem på en tallerken med plastfolie, og sett tallerkenen kaldt i 20-30 minutter slik at burgerne setter seg litt.
5. Lag avokadosalsa. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Kutt avokado i terninger og ha dem i en bolle sammen med koriander, limesaft, salt og pepper. Vend forsiktig alt sammen.

Vær forsiktig når du gjør dette. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje.

6. Pensle burgerne med litt olje. Bruk en stekespade fuktet med litt kaldt vann og løft forsiktig burgerne over på den varme grillen. Grill lakseburgerne 3-4 minutter på hver side.
7. Varm hamburgerbrødene raskt på grillen rett før servering.
Anrett hamburgerbrødene med babyspinat, legg på lakseburgerne og topp med avokadosalsa. Legg hamburgerbrødlokket på til slutt og server.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 214,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,84.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet hamburger fylt med tomat og mozzarella.

Grillet hamburger fylt med tomat og mozzarella


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.06.2018
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Mari Svenningsen

Ingredienser

4 stk hamburger
125 g mozzarella , i små terninger
1 stk stor tomat
1/4 potte finhakket frisk basilikum
1 ss olje til pensling
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1 pk salatmix (á 65 g)
4 stk hamburgerbrød


Burger er godt, fylt burger er enda bedre! Skjær en rå hamburger i to, fyll den med det du ønsker av ost og krydder, og du har en digg og smakfull burgervariant.


Fremgangsmåte

Del hamburgere i to på tvers. Bland sammen mozzarella, tomat og basilikum, legg blandingen på midten av den ene halvdelen hamburger.
Legg tilhørende halvdel over og press hamburgeren lett sammen. Klem ekstra rundt kanten for å holde fyllet på plass.
Pensle hamburgeren med olje, krydre med salt og pepper. Grill burgeren 4-5 minutter på hver side.
Varm hamburgerbrød raskt på grillen.
Server grillet, fylt hamburger med brød og salat.

Grillet burger smaker ekstra godt med ketchup eller en god bbq-saus.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 207,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,55.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet hawaiiburger.

Grillet hawaiiburger


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.06.2017
Denne retten tar ca 15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Mari Svenningsen

Ingredienser

400 g karbonadedeig
1 ts salt
½ ts pepper
4 ss salsa
2 ss olje
4 stk grove hamburgerbrød
8 stk salatblad
4 stk ananasring
2 stk tomat i skiver
1 stk rødløk i tynne skiver
¼ stk slangeagurk i skiver

Dressing:
4 ss kesam mager, 1 %
2 ts søt chilisaus


En sunn hamburger med smak av sommer. Det er enkelt å lage sunn grillmat. Det er bare å legge sunne ting på grillen.


Fremgangsmåte

1. Bland godt sammen karbonadedeig, salt, pepper og salsa. Form deigen til 4 burgere.
2. Pensle med litt olje og grill burgerne 4-5 minutter på hver side.
3. Bland sammen kesam og søt chilisaus.

Server burgerne på hamburgerbrød med salat, ananas, tomat, rødløk og agurk. Topp det hele med dressing.

Tips: Hvis du vil ha ketchup og sennep, velg gjerne uten tilsatt sukker.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 104,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,14.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også The OMG burger.

The OMG burger


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.04.2017
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Weber
Bildet er tatt av Weber

Ingredienser

4 kyllingbryst av god kvalitet
Smaksnøytral olje
Salt og nykvernet pepper
Evt. bacon i skiver
2 salatblader – f.eks. ruccola
2 bifftomater
1 løk – f.eks. salatløk, zittauerløk eller rødløk
4 gode burgerbrød – f.eks. fullkornsbrød

Rub
1 ss cayennepepper
1 ss gurkemeie
1 ss paprika
1 ss salt
1 ss brunt sukker

Sweet and spicy-dressing
2 dl majones
1 dl søt chilisaus
1 ss frisk chili, finhakket
1 ss frisk ingefær, fint revet
Honning
Salt og nykvernet pepper
Ekstra søt chilisaus til glasering

Grillede og syltede røde pepperfrukter
2 røde paprika
1 dl vann
1 dl sukker
1 dl eddik
1 fersk chili

Orly-deig til panering:
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
0,4-0,5 l øl
1 ss gurkemeie
1 ss cayennepepper
Grov rasp – f.eks. pankorasp (japansk rasp)
Salt og friskkvernet pepper
Ekstra mel og egg


Solide burgere med kyllingfilet.


Fremgangsmåte

PÅ KJØKKENET
Start med å blande dressingen. Rør sammen majonesen og den søte chilisausen. Tilsett deretter revet ingefær, hakket chili og smak til med honning, salt og pepper.

Skyll salaten og tomaten godt, og la dem tørke. Skjær tomatene i fire lekre skiver. Finhakk løken. Sett grønnsakene til side.

Skjær toppen av pepperfruktene og fjern kjernene. Gjør grillen klar ved høy, direkte varme og grill pepperfruktene under lokk til de blir helt svarte. Legg dem i en pose og sett den i kjøleskapet. Mens pepperfruktene avkjøles, kan du lage syltelaken. Kok vann, eddik og sukker sammen og tilsett chili etter smak. Når pepperfruktene er avkjølt, kan du enkelt fjerne skinnet. Skjær dem nå i strimler og kok dem i syltelaken.

Bland de tørre ingrediensene inn i Orly-deigen – tilsett ett egg om gangen, mens du pisker deigen godt. Tilsett deretter nok øl til at deigen får samme konsistens som en pannekakedeig.

Halver hvert kyllingbryst på langs – vannrett. Snu kyllingstykkene i ruben – og la dem gjerne ligge og marinere litt. Da får du nemlig et bedre resultat. Når du er klar kan du snu stykkene i mel, deretter Orly-deigen, la dem dryppe litt og snu dem deretter i den grove raspen.

VED GRILLEN
Burgerbrødene ristes på grillen ved direkte varme til de er gylne, og de holdes lune. Varm en wok eller en dyp stekepanne og hell i nok olje. Når oljen er ca. 170-180 grader, legger du i den panerte kyllingen. Snu kyllingstykkene en gang i blant, slik at de får en jevn og gyllen farge. Kyllingen skal ha en kjernetemperatur på minimum 75 grader.

TIPS
Bygg burgerne:
Legg salat på bunnen, deretter tomatskriver og hakket løk. Ha på sweet and spicy-dressingen, og legg deretter den sprøe kyllingen. Avslutt med grillede, syltede pepperfrukter og det øverste burgerbrødet.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 170,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,64.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3220







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.