Hamburgere kan man lage selv eller kjøpe ferdig. Og faste hamburgere er fine å grille. Varm brødene, ha godt med tilbehør og kvelden er reddet. Nå som mai begynner er burgere en enkel og populær mat for alle. Her er 10 oppskrifter + 3 ekstra nye
Tunfisk burgere
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
08.02.2014Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
240 g hermetisk tunfisk avrent
1,2 dl finhakket løk
0,6 dl finhakket rød paprika
1 egg lett pisket
0,6 dl finhakket selleristang
1 ts finhakket frisk dill
3 ts sitron saft
1 ss olivenolje
Uvanlige råvarer til burgere, men faktisk virkelig god kombinasjon. Selvfølgelig om en er glad i tunfisk smaken.Fremgangsmåte
Mos alle ingredienser sammen i en bolle. Form blandingen til 4 burgere. Kjøl dem evt ned før grilling. Varm oljen i en stekepanne og stek dem pent brune på begge sider. Grei avveksling fra vanlige hamburgere. Kan og grilles
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
102,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kyllingburger 2
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
23.05.2006Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
300 g kyllingkjøttdeig
1 ts salt
½ ts pepper
1 stk. egg
½ dl vann
smør til steking
4 stk. hamburgerbrød
4 blad hodesalat
1 stk. tomat
¼ stk. slangeagurk
ca. ½ stk. Løk
Fremgangsmåte
1. Ha alle ingrediensene i en bolle eller matprosessor og rør dem lett sammen. Del deigen i fire og form hver
del til litt tykke, store burgere.
2. Stek burgerne i smør i en middels varm stekepanne i 3-4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekt.
3. Server nystekte kyllingburgere i burgerbrød sammen med salat, agurk, tomat, løkringer og eventuelt en
hamburgerdressing eller ketchup.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
157,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gulrotburgere
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.10.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
10 gulrøtter, skrellet og kuttet i biter
2 ss. olje
3 hvitløksbåter, finhakket
3 løk, kuttet i småbiter
2 selleristilker, kuttet i terninger
1 chili, kuttet i bittesmå biter
5 ss. soyasaus
1/2 hvitløkspulver
1/2 ts. basilikum
1/2 ts. paprika
1/2 ts. oregano
1/2 ts. persille
10 ss. tahin/peanøttsmør
1 dl. hvetemel
Gulrotburgere høres jo litt rart ut, men denne er slett ikke så verst. Våre ble litt myke, men smaken er der. Chilien kan byttes ut med tilsvarende mengde paprika. Og om en vil eksperiementere kan man bruke kålrabi sammen emd gulrøttene.
Her serverte vi i rundstykker, da det ikke var flere hamburgerbrød igjen.Fremgangsmåte
Dampkok gulrøttene til de er myke (ca. 15 minutter). Hell av vannet, og mos dem.
Varm opp oljen til middels varme, stek hvitløken, løken, sellerien og chilien i 7 minutter. Tilsett soyasaus, hvitløkspulver, persille og oregano, og la det hele steke til alt er mykt.
I en bolle blandes så gulrøttene, tahin/peanøttsmør og grønnsakene. Krydre etter smak, og ha i mel om deigen ikke er fast nok. Varm ovnen til 200 grader. Lag burgerne i den størrelsen du ønsker, legg dem på et smurt bakeark, og stek dem slik at de blir myke på begge sider (ca. 10-12 minutter på hver side).
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
107,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Linseburgere
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
09.07.2017Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
250 g røde linser
2 stk gulrot - skrelte
100 g skrelt knollselleri (sellerirot) i terninger
1 stk finhakket løk
1 ss olivenolje
pepper
3 ss potetmel
1 stk egg
1 ss tomatpuré
2 ts røkt paprikapulver
1 ts hakket frisk timian
10 stk valnøttkjerner
1 ts spisskummenfrø
1 dl hakket bladpersille
soyaolje til steking
Ønsker du en kjøttfri dag eller to i uken, så er linseburgere et supergodt alternativ. Sammen med deilige grønnsaker som avokado, tomater og løk så er middagen i boks. Server de gjerne ved siden av råstekte poteter i stedet for i hamburgerbrød.Fremgangsmåte
Skyll linsene godt under rennende kaldt vann. De kan gjerne bløtlegges på forhånd - det forkorter koketiden.
Kok linsene på svak varme til de er møre - 10-15 minutter. Hell av vannet og avkjøl litt. Bruker du ferdig kokte linser fra boks, så må også de skylles godt.
Legg grønnsakene i en ildfast form, ha på olivenolje og bak dem i ovn på 200 grader til de er møre, ca. 30 minutter. Avkjøl grønnsakene litt.
Kjør linser, grønnsaker og nøtter raskt sammen i en kjøkkenmaskin.
Bland i resten av ingrediensene og smak til med pepper.
La deigen hvile i minst 30 minutter. Den skal være fast og fin.
Form deigen til hamburgere, og stek dem i litt olje i en varm panne. Etterstek dem i ovn på 200 grader til de er gjennomstekte, ca. 20 minutter.
Server linseburgere med skiver av avokado eller guacamole, tomatskiver og løkskiver i grove hamburgerbrød eller sammen med råstekte poteter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
198,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
21,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Jægerburger
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
29.01.2011Denne retten tar ca
15 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
600 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 ½ ts salt
1 ts pepper
4 ts hakket grønn pepper, frisk
½ dl vann
2 ss margarin eller olje til steking
16 skive bacon - gjerne skogsbacon
8 stk frisk sjampinjong i skiver
1 stk løk i tynne skiver/ ringer
8 ss seterrømme
4 ss ripsgelé eller rognebærgelé
4 stilk frisk timian
8 blad issalat eller annen grønn salat
8 stk store polarbrød
En stor, mettende og smaksrik burger passer som hånd i hanske for en sulten jeger. Om du er en sulten jeger eller ikke, prøv denne oppskriften. Den ser ikke bare kjempegod ut på bildet men er faktisk en av verdens beste burgere.Fremgangsmåte
1. Rør inn salt og pepper i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.
2. Del deigen i 8. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, tynne burgere.
3. Stek bacon og legg til avrenning på kjøkkenpapir. Stek soppen.
4. Stek burgerne på sterk varme, ca. 2 minutter på hver side.
5. Varm polarbrød og fyll så med salat, rømme, burger, bacon, løk, og gelé som vist på bildet. Toppes med en kvast timian.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
194,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillet hawaiiburger
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.06.2017Denne retten tar ca
15 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Mari SvenningsenIngredienser
400 g karbonadedeig
1 ts salt
½ ts pepper
4 ss salsa
2 ss olje
4 stk grove hamburgerbrød
8 stk salatblad
4 stk ananasring
2 stk tomat i skiver
1 stk rødløk i tynne skiver
¼ stk slangeagurk i skiver
Dressing:
4 ss kesam mager, 1 %
2 ts søt chilisaus
En sunn hamburger med smak av sommer. Det er enkelt å lage sunn grillmat. Det er bare å legge sunne ting på grillen.Fremgangsmåte
1. Bland godt sammen karbonadedeig, salt, pepper og salsa. Form deigen til 4 burgere.
2. Pensle med litt olje og grill burgerne 4-5 minutter på hver side.
3. Bland sammen kesam og søt chilisaus.
Server burgerne på hamburgerbrød med salat, ananas, tomat, rødløk og agurk. Topp det hele med dressing.
Tips: Hvis du vil ha ketchup og sennep, velg gjerne uten tilsatt sukker.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
108,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sliders med hjemmelagde burgerbrød
Antall porsjoner =
7Dato lagt inn eller oppdatert
09.08.2018Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
WeberBildet er tatt av
WeberIngredienser
Små hamburgerbrød
50 g fersk gjær eller 8 ts tørrgjær
2 ss sukker
1 ½ ts salt
100 ml vann
100 ml melk
50 g smør (mykt)
430 g hvetemel
1 egg til pensling
sesamfrø til pynt
Burgere
1,2 kg kjøttdeig
Olje
Salt og pepper
Salat
Agurk
Tomat
Ketchup
Pommes frites:
6 bakepoteter
2 rosmarinkvister
½ dl nøytral olje
Flaksalt
Pepper
Sliders er små hamburgere, vanligvis ikke større enn 6-7 cm i diameter. Navnet oppstod i USA på midten av 80-tallet, fra restaurantkjeden White Castles små hamburgere kalt Slyders. I dag er sliders populært som alt fra hovedrett for barn, til forrett og appetittvekker for voksne – og som del av tapas- og koldtbord.Fremgangsmåte
På kjøkkenet
Bland gjær, sukker, og salt i en bolle. Varm opp vann og melk i en liten kasserolle til blandingen blir lunken. Hell melkeblandingen i bollen og løs opp gjæren. Tilsett det myke smøret. Kna melet inn i melkeblandingen inntil deigen er jevn og fast. Hev deigen i 1 time under en fuktig klut.
Del den hevede deigen i 14 deler, og form til hamburgerbrød. Klipp to stykker bakepapir slik at de passer til bakesteinen. Legg 7 hamburgerbrød på hvert bakepapir, og trykk dem litt ned. La bollene heve i ytterligere en time.
Pensle bollene med pisket egg og dryss sesamfrø over. Plasser hamburgerbrødene på grillen.
Lag 14 små burgere fra kjøttdeigen. Lag en liten fordypning i hver, slik at de ligger flatt under stekingen. Pensle olje på begge sider av burgerne, og krydre med salt og pepper.
Vask salat, agurk, og tomat. Skjær opp agurk og tomat.
Ved grillen
Klargjør grillen for indirekte varme, omtrent 240-250°C.
Plasser bakesteinen midt på grillristen, legg lokket på grillen og varm steinen i 5 minutter. Plasser bakepapiret med den første ladningen med hamburgerbrød på steinen. Ha igjen lokket på grillen, og stek hamburgerbrødene i 12-14 minutter, eller til de er gylne. Gjør det samme med den andre ladningen.
Klargjør grillen for direkte varme, omtrent 240-250°C. Grill burgerne i 4-5 minutter på hver side over direkte varme.
Mål kjernetemperaturen ved hjelp av et lommetermometer, hvis du ønsker det. Når den når 70°C, er burgerne ferdig. Sett sammen burgerne ved å ha på ketsjup, salat, agurk, tomat på det nederste brødet, en grillet burger og deretter legger du på det øverste brødet. Sett en pinne gjennom dem for å holde dem sammen, og server.
Tips!
Server de små hamburgerne sammen med pommes frites fra grillen.
Pommes frites:
På kjøkkenet
Vask potetene grundig
Skjær hver potet i avlange båter og vend dem i olje, salt og pepper.
Legg dem i den finmaskede kurven til rotisseriet.
Sett kurven på rotisserispydet.
Ved grillen?
Klargjør grillen for indirekte, høy varme.
Sett rotisseriet med den finmaskede kurven på grillen, og start motoren.
Grill potetene i en knapp time – eller til de er sprø. Vend de ferdige friesene i grovhakket rosmarin, og dryss over med salt.?
Tips!
Hvis du ønsker at potetstykkene skal ha riktig pommes frites-størrelse, skal målene på potetbåtene være 1 x 1 x 7 cm.
Antall personer: 7
Forberedelse: 35 min
Tilberedning: 40 min
Vanskelighetsgrad: Vanskelig
Utstyr: Bakestein, lommetermometer
Grillmetode: Direkte/ Indirekte
Grilltemperatur: 240 C
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
178,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kyllingburger i pitabrød
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
25.07.2013Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
PriorBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
4 pitabrød
Panneburger:
400 g kylling-kjøttdeig
1 ts salt
½ ts pepper
1 egg
½ dl vann
Igjen enkelt og godt. Pitabrød er en av våre favoritter for enkel mat.Fremgangsmåte
Ha alle ingrediensene i en bolle eller matprosessor og rør dem lett sammen. Klapp farsen ut til en stor burger som dekker hele stekepannen. Stek burgeren i ca. 5 minutter på hver side eller til den er helt gjennomstekt.
Del panneburgeren i 8 snipper og legg to og to snipper i hvert pitabrød. Legg inn salat, agurk- og gulrotstrimler osv. Ha eventuelt på litt dressing til slutt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
171,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillet lakseburger med avokadosalsa
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
03.01.2017Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Mari SvenningsenIngredienser
ca. 700 g laksefilet
2 skiver mellomgrovt brød
2 stk vårløk
1 båt hvitløk
1/4 potte frisk koriander
1 stk egg
1 ss majones
1 ts grov sennep
1 ss limesaft
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
Avokadosalsa:
2 stk avokado
1/4 potte frisk koriander
saft av 1/2 stk lime
1/2 ts flaksalt
1/4 ts grovmalt pepper
Til servering:
4 stk hamburgerbrød , gjerne en fullkornvariant
1 pakke bladspinat (á 65 g)
En saftig hjemmelaget hamburger av laks, proppfull av smak og toppet med deilig avokadosalsa. Grillmat med god samvittighet!Fremgangsmåte
1. Tørk brødskiver i stekeovn på 220 °C til de er sprø, 5-10 minutter.
2. Skjær laksefilet i grove biter og ha dem i en food-prosessor. Knus brødskivene i mindre biter og ha dem i bollen sammen med laksen.
3. Skjær vårløk i mindre biter, rens hvitløk og finhakk koriander. Ha også dette sammen med fisken. Tilsett resten av ingrediensene i lakseburgerne.
4. Kjør sammen alle ingrediensene til en litt grov blanding. Form fire like store burgere av blandngen. Blandingen er litt klissete, så bruk gjerne litt kaldt vann på fingrene når du former dem. Legg dem på en tallerken med plastfolie, og sett tallerkenen kaldt i 20-30 minutter slik at burgerne setter seg litt.
5. Lag avokadosalsa. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Kutt avokado i terninger og ha dem i en bolle sammen med koriander, limesaft, salt og pepper. Vend forsiktig alt sammen.
Vær forsiktig når du gjør dette. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje.
6. Pensle burgerne med litt olje. Bruk en stekespade fuktet med litt kaldt vann og løft forsiktig burgerne over på den varme grillen. Grill lakseburgerne 3-4 minutter på hver side.
7. Varm hamburgerbrødene raskt på grillen rett før servering.
Anrett hamburgerbrødene med babyspinat, legg på lakseburgerne og topp med avokadosalsa. Legg hamburgerbrødlokket på til slutt og server.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
214,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 12,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Aloha lakseburger
Antall porsjoner =
5Dato lagt inn eller oppdatert
09.06.2018Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
5 stk hamburgerbrød
Burger
500 gr laksefilet finhakket
1 ss persille
1 ss kapers
1 ts salt
0,5 ts hvit pepper
1 ss finhakket vårløk
2 ss reven ost
1 ss sitronsaft
2 ss hvetemel
Osten
10 osteskiver som for eksempel cheddar
Tilbehør
5 skiver bacon
5 skiver ananas
1 håndfull hjertesalat
1 liten rødløk i skiver
Dressing
2 ss majones
2 ss ketchup
En eksotisk hjemmelagd burger med laks. Vi kalte den aloha burger som vel da kan oversettes til kjærlighetsburger. Men lakseburger er både sunt og godt.Fremgangsmåte
Gjør klart tilbehøret, stek bacon og rør sammen dressingen. Gjør klart 5 burgerbrød som varmes opp litt rett før du legger i burgerene
Burger.
Hakk eller mal laksekjøttet. Rør inn alt det andre og form 5 burgere. Disse stekes ved svak varme 3-4 minutter på begge sider til de er gjennomstekt og henger sammen. De siste minuttene på den siste siden legger du på osteskivene slik at de smelter
Montering.
Åpne burgerbrødene. Smør på dressing, så salat, burgere, rødløk, ananas og til slutt baconskiver.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
196,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fiskeburger med eplesalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
20.01.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Alf BørjessonIngredienser
Fiskekarbonader.
500 g fiskefilet, hyse, torsk, sei eller laks
1 ts salt
2 ts potetmel
1 knivsodd pepper
1 dl melk
Til servering:
4 hamburgerbrød
4 salatblad
1 stort, syrlig eple
2 stilker selleri
½ fennikel
1,5 dl kesam
2 ss lettmajones
1 knivsodd karri
salt og pepper
Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene til fiskekarbonadene i food-processor og mal dem til en grov farse. Har du ikke food-processor kan fisken males i kvern med grov hullskive eller den kan hakkes med en skarp kniv. Rør inn de øvrige ingrediensene.
Form fire flate karbonader og stek dem i smør eller margarin i 3-4 minutter på hver side.
Sprø eventuelt opp hamburgerbrødene i varm stekeovn eller rist dem i brødrister.
Riv eplet, finstrimle selleri og fennikel og bland alt med kesam og majones. Smak salaten til med karri, salt og pepper.
Del hamburgerbrødene og legg et salatblad på bunnen, legg på eplesalaten, fiskekarbonaden og dekk med hamburgerbrød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
150,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Moi Burger
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
02.06.2004Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MagnusBildet er tatt av
Magnus Thor MagnussonIngredienser
500 kyllingkjøttdeig
1/2 ss salt, litt pepper
1 ss tomatpuré
2 egg
1 finhakket løk
1 ts oregano
1 ts paprikapulver
4 hamburgerbrød
1 tomat
1 rødløk
4 sylteagurker
1 håndfull salatblader
Fremgangsmåte
Bland kjøttdeigen med salt, puré, egg, løk, oregano og paprika. Smak til
med salt og pepper.
Form fire jevne, flate hamburgere og stek dem i smør i
panne, ca. 3 minutter på hver side. Stek ikke kyllingdeig for lenge.
Varm
fire hamburgerbrød og legg på salat, tomatskiver, løkringer og agurk.
Ha
burgerne over og brødlokket på. Spis.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
126,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++The OMG burger
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.04.2017Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
WeberBildet er tatt av
WeberIngredienser
4 kyllingbryst av god kvalitet
Smaksnøytral olje
Salt og nykvernet pepper
Evt. bacon i skiver
2 salatblader – f.eks. ruccola
2 bifftomater
1 løk – f.eks. salatløk, zittauerløk eller rødløk
4 gode burgerbrød – f.eks. fullkornsbrød
Rub
1 ss cayennepepper
1 ss gurkemeie
1 ss paprika
1 ss salt
1 ss brunt sukker
Sweet and spicy-dressing
2 dl majones
1 dl søt chilisaus
1 ss frisk chili, finhakket
1 ss frisk ingefær, fint revet
Honning
Salt og nykvernet pepper
Ekstra søt chilisaus til glasering
Grillede og syltede røde pepperfrukter
2 røde paprika
1 dl vann
1 dl sukker
1 dl eddik
1 fersk chili
Orly-deig til panering:
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
0,4-0,5 l øl
1 ss gurkemeie
1 ss cayennepepper
Grov rasp – f.eks. pankorasp (japansk rasp)
Salt og friskkvernet pepper
Ekstra mel og egg
Solide burgere med kyllingfilet.Fremgangsmåte
PÅ KJØKKENET
Start med å blande dressingen. Rør sammen majonesen og den søte chilisausen. Tilsett deretter revet ingefær, hakket chili og smak til med honning, salt og pepper.
Skyll salaten og tomaten godt, og la dem tørke. Skjær tomatene i fire lekre skiver. Finhakk løken. Sett grønnsakene til side.
Skjær toppen av pepperfruktene og fjern kjernene. Gjør grillen klar ved høy, direkte varme og grill pepperfruktene under lokk til de blir helt svarte. Legg dem i en pose og sett den i kjøleskapet. Mens pepperfruktene avkjøles, kan du lage syltelaken. Kok vann, eddik og sukker sammen og tilsett chili etter smak. Når pepperfruktene er avkjølt, kan du enkelt fjerne skinnet. Skjær dem nå i strimler og kok dem i syltelaken.
Bland de tørre ingrediensene inn i Orly-deigen – tilsett ett egg om gangen, mens du pisker deigen godt. Tilsett deretter nok øl til at deigen får samme konsistens som en pannekakedeig.
Halver hvert kyllingbryst på langs – vannrett. Snu kyllingstykkene i ruben – og la dem gjerne ligge og marinere litt. Da får du nemlig et bedre resultat. Når du er klar kan du snu stykkene i mel, deretter Orly-deigen, la dem dryppe litt og snu dem deretter i den grove raspen.
VED GRILLEN
Burgerbrødene ristes på grillen ved direkte varme til de er gylne, og de holdes lune. Varm en wok eller en dyp stekepanne og hell i nok olje. Når oljen er ca. 170-180 grader, legger du i den panerte kyllingen. Snu kyllingstykkene en gang i blant, slik at de får en jevn og gyllen farge. Kyllingen skal ha en kjernetemperatur på minimum 75 grader.
TIPS
Bygg burgerne:
Legg salat på bunnen, deretter tomatskriver og hakket løk. Ha på sweet and spicy-dressingen, og legg deretter den sprøe kyllingen. Avslutt med grillede, syltede pepperfrukter og det øverste burgerbrødet.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
168,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3220