Fotograf:
Weber Sliders er små hamburgere, vanligvis ikke større enn 6-7 cm i diameter. Navnet oppstod i USA på midten av 80-tallet, fra restaurantkjeden White Castles små hamburgere kalt Slyders. I dag er sliders populært som alt fra hovedrett for barn, til forrett og appetittvekker for voksne – og som del av tapas- og koldtbord.
På kjøkkenet
Bland gjær, sukker, og salt i en bolle. Varm opp vann og melk i en liten kasserolle til blandingen blir lunken. Hell melkeblandingen i bollen og løs opp gjæren. Tilsett det myke smøret. Kna melet inn i melkeblandingen inntil deigen er jevn og fast. Hev deigen i 1 time under en fuktig klut.
Del den hevede deigen i 14 deler, og form til hamburgerbrød. Klipp to stykker bakepapir slik at de passer til bakesteinen. Legg 7 hamburgerbrød på hvert bakepapir, og trykk dem litt ned. La bollene heve i ytterligere en time.
Pensle bollene med pisket egg og dryss sesamfrø over. Plasser hamburgerbrødene på grillen.
Lag 14 små burgere fra kjøttdeigen. Lag en liten fordypning i hver, slik at de ligger flatt under stekingen. Pensle olje på begge sider av burgerne, og krydre med salt og pepper.
Vask salat, agurk, og tomat. Skjær opp agurk og tomat.
Ved grillen
Klargjør grillen for indirekte varme, omtrent 240-250°C.
Plasser bakesteinen midt på grillristen, legg lokket på grillen og varm steinen i 5 minutter. Plasser bakepapiret med den første ladningen med hamburgerbrød på steinen. Ha igjen lokket på grillen, og stek hamburgerbrødene i 12-14 minutter, eller til de er gylne. Gjør det samme med den andre ladningen.
Klargjør grillen for direkte varme, omtrent 240-250°C. Grill burgerne i 4-5 minutter på hver side over direkte varme.
Mål kjernetemperaturen ved hjelp av et lommetermometer, hvis du ønsker det. Når den når 70°C, er burgerne ferdig. Sett sammen burgerne ved å ha på ketsjup, salat, agurk, tomat på det nederste brødet, en grillet burger og deretter legger du på det øverste brødet. Sett en pinne gjennom dem for å holde dem sammen, og server.
Tips! Server de små hamburgerne sammen med pommes frites fra grillen.
Pommes frites:
På kjøkkenet
Vask potetene grundig
Skjær hver potet i avlange båter og vend dem i olje, salt og pepper.
Legg dem i den finmaskede kurven til rotisseriet.
Sett kurven på rotisserispydet.
Ved grillen?
Klargjør grillen for indirekte, høy varme.
Sett rotisseriet med den finmaskede kurven på grillen, og start motoren.
Grill potetene i en knapp time – eller til de er sprø. Vend de ferdige friesene i grovhakket rosmarin, og dryss over med salt.?
Tips! Hvis du ønsker at potetstykkene skal ha riktig pommes frites-størrelse, skal målene på potetbåtene være 1 x 1 x 7 cm.
Antall personer: 7
Forberedelse: 35 min
Tilberedning: 40 min
Vanskelighetsgrad: Vanskelig
Utstyr: Bakestein, lommetermometer
Grillmetode: Direkte/ Indirekte
Grilltemperatur: 240 C
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:
Weber
(Intern: 34220)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat Innlagt dato:2018-08-09
Oppdatert dato:2018-08-09