Fotograf:Mari Svenningsen En saftig hjemmelaget hamburger av laks, proppfull av smak og toppet med deilig avokadosalsa. Grillmat med god samvittighet!
Oppskriften inneholder 214 Kalorier, 13 g Karbo, 12 g Protein og 13 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Gluten, Sennep, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
1. Tørk brødskiver i stekeovn på 220 °C til de er sprø, 5-10 minutter.
2. Skjær laksefilet i grove biter og ha dem i en food-prosessor. Knus brødskivene i mindre biter og ha dem i bollen sammen med laksen.
3. Skjær vårløk i mindre biter, rens hvitløk og finhakk koriander. Ha også dette sammen med fisken. Tilsett resten av ingrediensene i lakseburgerne.
4. Kjør sammen alle ingrediensene til en litt grov blanding. Form fire like store burgere av blandngen. Blandingen er litt klissete, så bruk gjerne litt kaldt vann på fingrene når du former dem. Legg dem på en tallerken med plastfolie, og sett tallerkenen kaldt i 20-30 minutter slik at burgerne setter seg litt.
5. Lag avokadosalsa. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Kutt avokado i terninger og ha dem i en bolle sammen med koriander, limesaft, salt og pepper. Vend forsiktig alt sammen.
Vær forsiktig når du gjør dette. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje.
6. Pensle burgerne med litt olje. Bruk en stekespade fuktet med litt kaldt vann og løft forsiktig burgerne over på den varme grillen. Grill lakseburgerne 3-4 minutter på hver side.
7. Varm hamburgerbrødene raskt på grillen rett før servering.
Anrett hamburgerbrødene med babyspinat, legg på lakseburgerne og topp med avokadosalsa. Legg hamburgerbrødlokket på til slutt og server.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 32797)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat Innlagt dato:2017-01-03
Oppdatert dato:2017-01-03