Når fedre skal overraske mor på morsdagen, er det lett og raskt å kjøpe ferdig kake på meny eller mega. Men skal en virkelig legge inn noen poeng så tar man å lager noe selv. Om de ikke er så vanskelige eller eksklusive så slår det godt an med en kake som er søt å se på samt smaker godt. Er man helt håpløs på kjøkkenet så kan det til nød godtas å bruke slik kakemiks, men ofte er det like raskt å bruke en enkel, vanlig oppskrift. Så se under her for en del kaker som er enkle, kan pyntes og se fine ut, samt slår an hos mor. Og om en tar med ungene på jobben har du virkelig gjort inntrykk. Og husk å ta oppvasken etterpå. Da kan du enkelt senere få lov til fotballtur til England eller kjøpe ny bil.
Jeg vil anbefale en formkake for de som ønsker en enkel kake. Det som tar tid er jo som oftest stekingen. Så om du finner frem noen kakeformer, en kjøkkenmaskin og ingredienser + noe å måle/veie med + noe å røre med, så er det en god begynnelse. Men ikke prøv deg på avanserte kaker eller de som tar lang tid.
Her er noen tips:
- Har dere en liten kjøkkenmaskin er den best å bruke. De store er mer uhåndterlige og deigen forsvinner liksom i en enorm bolle.
- Finn frem alle ingrediensene før du begynner
- Finn frem en passende form. Bruk enten bakepapir i formen eller spray/smør den med fett. Disse store formene heter langpanne og er en grei løsning når man har barn som er glad i kaker. Det er ikke noe mer arbeid å bake stor kake fremfor en liten.
- Som regel skal kaker stå i midten eller litt under midten i stekeovnen
- Steketid kan variere litt, men når det nærmer seg slutten åpner du døra og stikker en strikkepinne eller grillpinne ol i deigen. Er den tørr når den kommer opp er kaken ferdig. Omvendt så trenger den noen flere minutter, men husk at tørr kake ikke er noe godt
- Alle slike formkaker trenger noe på toppen. Glasur og/eller pynt av bær, krem ol. Ligger ved oppskrift på glasur her under i flere av oppskriftene.
- Pynt kan være krem, bær, frukt eller bare ett dryss med slik kakepynt.
- Og ang meg selv. Den første kaken jeg bakte -ever- var en som het tigerkake. Ligger under her uten bilde. Og nr 2 var marmorkake som også er under her med bilde. De andre er kaker vi og har prøvd og som ikke er spesiellt vanskelige.
Lykke til.
Marmorkake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
08.12.2017Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
200 g smør eller margarin
250 g sukker
2 ts vaniljesukker
3 egg
240 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl fløte
1-2 ss kakao
marmorkake er en av de kakene jeg lagde når jeg var liten. En formkake som består av en deig med 2 farger. Disse kakene blir ofte tørre, så det kan lønne seg å bruke litt ekstra sjokolade i + ekstra vaniljeessens, og ikke spar på sukkeret. For eksempel litt sitronskall også. Den vi lagde ble litt hulter til bulter i marmoreringenFremgangsmåte
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggene, ett om gangen, og rør godt.
Ha i vaniljesukker eller sitronskall.
Sikt sammen mel og bakepulver og bland det i røren sammen med fløten.
Hell vel 1/3 av røren i en annen bolle. Bland kakaoen i denne røren.
Legg lys og mørk røre lagvis i smurt og strødd form (ca 1 1/2 l), med lys røre nederst og øverst.
Før en gaffel lett gjennom røren så kaken blir marmorert. Stek kaken på 175 C i 1 time, men prøv med en bakepinne etter 45 minutter. Den kan godt være litt seig. .
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
409,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
44,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
22,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Saftig banankake med sjokolade
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
30.08.2020Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MenyBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
4 stk overmodne bananer
3 stk egg
100 g nøytral olje, f.eks rapsolje eller soyaolje
400 g mel
150 g sukker
1 ts bakepulver
½ ts salt
1 ts kanel
100 g sjokolade
50 g valnøtter, hakkede
En enkel og saftig banankake med sjokolade og servert med iskrem. Oppskriften er opprinnelig fra meny, men vi fant ut at å servere den med vaniljeis var toppers!
Bruk overmodne bananer og lag en saftig kake med god holdbarhet, ha i sjokoladebiter og valnøtter rett før steking. Du trenger en brødform på omtrent 1 liter.Fremgangsmåte
Sett ovnen på 180 grader, og kle en brødform med bakepapir.
Mos bananene med en gaffel til en bananpurè. Tilsett eggene og rør til de er godt blandet inn. Rør inn oljen. Sikt inn de tørre ingrediensene og vend sammen med en slikkepott. Ikke rør for mye, da blir konsistensen veldig kompakt, selv om noen liker det slik bla undertegnede.
Vend inn sjokoladen og valnøttene rett før steking.
Ha røren over i brødformen, og stek i ca. 30 - 50 minutter (avhengig av ovn). I vår varmluftsovn var den faktisk ferdig etter drøye 30 minutter, så bruk en bakepinne
Pakk inn i aluminiumsfolie og kaken vil holde seg saftig i flere dager. Pynt den som du ønsker, prøv for eksempel honning og banan i skiver. Eller du kan server som oss med en kule is samt litt krem på toppen med nøttedryss. Kaken blir ganske mørk, men det er pga sjokoladen og at bananer blir mørke.
Næringsinnhold er uten is og krem.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
304,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
40,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Enkel og god gulrotkake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
12.08.2016Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Egil Bratnes hjemmesideBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 egg,
2 dl sukker,
2 dl hvetemel,
1 ts natron,
1 ts kanel,
1 ts vaniljesukker,
1 ts matolje,
3 dl revne gulrøtter
1 håndfull rosiner
Glasur:
50 g Primulaost (romtemperert),
30 g mykt smør,
2 dl melis,
1 ts vaniljesukker
Gulrotkake lager vi med jevne mellomrom. Det er en kake som er så saftig, og samtidig kan jeg jo innbille meg at den er veldig sunn. Men smaker himmelsk. Vi har og litt mer mykt smør i glasuren enn oppskriften siden vi ikke hadde nok kremost. Men det gjør ikke noe. Og som prikken over gulrota, ha i en god neve rosiner i deigen. Det gjør den mer saftig.
Og legg merke til formen, denne ble lagd i en hjerteform. Om du er mann og lager denne til din kjære i en hjerteform, da scorer du mange poengFremgangsmåte
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i resten + evt rosiner. Stekes i godt smurt og strødd form ved 175 c
i ca. 40 minutter.
Glasur:
Alt røres godt sammen og smøres oppå kaken. Pynt med mandelspon, gulrot strimler .
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
298,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
52,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Eplekake i langpanne
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
21.10.2017Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
4 syrlige epler
2 egg
150 g sukker
50 g smør, smeltet
3/4 dl melk
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 1/2 ts kanel
Tradisjonell eplekake med kaneldryss i langpanne. Bruk rikelig med epler.Kan også serveres med is eller vispet krem. Vi drysset over litt vaniljesukker bare for dekorasjon, men perlesukker kan og brukes.Fremgangsmåte
Langpanne, ca. 22x30 cm eller springform 24 cm
I stekeovnen: 200 grader C, ca. 30 minutter
Skrell eplene og ta ut kjernehus. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann så de ikke blir brune. Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland smør og melk og visp blandingen i eggedosisen. Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt. Hell deigen i smurt langpanne eller kledd med bakepapir. Dryss 1 ts kanel over deigen. Hell vannet av eplebåtene og legg dem takstenslagt på deigen og dryss over resten av kanelen. Stek kaken midt i ovnen. Skjæres i ruter ved servering.
Oppskriften kommer opprinnelig fra mat.no helt tilbake til rundt 2003.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
188,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
30,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Melisglasur 2
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
24.02.2014Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
2- 3 stk eggehvite
500 g melis
noen dråper sitronsaft
Det er viktig med en god melisglasur når man skal pynte pepperkaker eller bygge pepperkakehus. Eggehvite gir en mer holdbar og glansfull dekor.Fremgangsmåte
1. Bland sammen eggehviter, melis og sitrondråper til glasuren.
2. Rør til den er klumpfri og glatt.
3. Farg glasuren med konditorfarge.
4. Fyll glasuren i en konditorpose og knyt igjen. Klipp et lite hull i det ene hjørnet når huset skal pyntes. Lag gjerne flere poser med forskjellige farger.
5. Fest non-stop, seigmenn, nøtter eller kakepynt på med glasuren.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
332,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
81,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Saftig appelsinkake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
11.04.2017Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
300 g smør
3 dl sukker
5 stk egg
revet skall av 1 stk appelsin
¾ dl appelsinjuice eller presset appelsinsaft
1 ½ ts bakepulver
6 dl hvetemel
DYNKING AV VARM KAKE:
presset appelsinsaft av 2 stk appelsin
GLASUR:
2 dl melis
1 ½ ss appelsinjuice eller presset appelsinsaft
Denne appelsinkaken er veldig saftig og har svært god holdbarhet. Vi brukte en rund randform. Passer til kaffekos hele åretFremgangsmåte
1. Rør smør og sukker forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig. Rør inn ett og ett egg. Rør sammen røren mellom hvert egg. Tilsett appelsinsaften og -skall. Sikt sammen bakepulver og mel, og rør det inn.
2. Fyll røren i en godt smurt springform, ca. 22 cm i diameter. Sett kaken på nederste rille i stekeovnen og stek ved 175 °C i ca. 50 minutter. Stikk huller i kaken med en pinne. Hell presset appelsinsaft over hullene. Avkjøl kaken på rist.
3. Rør ut melis med appelsinsaft til glasur og fordel den over kaken. Hinnefrie appelsinbåter og strimler av appelsinskall er smakfullt tilbehør og dekorativ pynt.
Tips:
Du kan gjerne fryse kaken, men da må den være uten glasur.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
305,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
36,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Appelsinkake med ostekrem
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
06.08.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
bunn:
4 stk egg
150 g sukker
revet skall av ½ stk appelsin
4 ss appelsinsaft(saften av en halv appelsin)
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
75 g meierismør
ostekrem:
125 g kremost naturell
2 ss sukker
4 ss appelsinsaft(saften av en halv appelsin)
revet skall av ½ stk appelsin
En enkel og frisk kake med appelsin og ost - til enhver anledning.Fremgangsmåte
Pisk eggedosis av egg og sukker. Tilsett appelsinsaft og -skall, mel blandet med bakepulver og smeltet avkjølt meierismør. Hell røren i smurt langpanne og stek den pent gyllen. Hvelv kaken på melstrødd håndkle eller papir. Avkjøl og del tvers over i to like biter.
Ostekrem:
Bland sammen ost, appelsinskall og sukker. Rør inn appelsinsaft til kremen er passe tykk. Smør kremen på den ene kakedelen og legg den andre over. Dryss på melis og skjær i jevne firkanter.
Firkantet kakeform ca. 30x40cm (til en kake på 10 porsjoner).
I stekeovnen ved 200 grader C, 10-15 minutter
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
297,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
37,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Saftig langpanne sjokoladekake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
09.03.2016Denne retten tar ca
45 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
KimBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
Bunn:
1 Liter Hvetemel
1 Liter Sukker
3 Ss Bakekakao
2 Ts Natron
1 Ts Bakepulver
1 Ts Vniljesukker
1 Ts Kanel
1 Liter Skummet kulturmelk
Glasur:
100 g Kokesjokolade
2 ss Sterk kald kaffe
100 g Smør/margarin
75 g Melis
1 Egg
En litt annerledes kake uten smør og egg i deigen. Men masse sukker som gjør kaka litt sticky. Men veldig god. Passer i den store langpanna. For oss var det akkurat passe med 30 minutter i ovnen med varmluft.Fremgangsmåte
Bunn:
Bland alt det tørre. Tilsett deretter kulturmelken og bland alt sammen godt.
Hell røren i en langpanne (smørt/bakepapir).
Stek midt i ovnen på 200 grader i 25-30 min.
Avkjøl i formen på rist.
Glasur:
Brekk opp sjokoladen og smelt den på svak varme med kaffen.
Avkjøl. Pisk smør og melis hvitt. Pisk deretter inn egget, før den smeltede sjokoladen røres inn. Smør utover kaken med slikkepott eller lignende.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
270,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
52,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Saftig gulrotkake med mørk sjokolade
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
21.10.2016Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MenyBildet er tatt av
MenyIngredienser
1 kg gulrøtter vasket og skrellt
6 dl hvetemel
6 stk egg
6 dl sukker
3 ts kanel
3 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
3 ts natron
3 ss soyaolje
100 g mørk kokesjokolade, finhakket
Glasur til gulrotkake
1 pk kremost naturell
120 g smør, smeltet
4 ts vaniljesukker
1 pk melis
Dette er den beste og mest saftige gulrotkaken du noen gang kommer til å smake. Nydelig og saftig gulrotkake med mørk sjokolade og et utrolig godt lokk av kremost, denne er et must på kakebordet.Fremgangsmåte
Sett først ovnen på 180 grader. Rens gulrøtter og riv dem. Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland mel, vaniljesukker, natron, bakepulver og kanel og miks det inn i røren. Rør i hakket kokesjokolade. Ha så i resten av ingrediensene. Rør forsiktig, men godt, og hell deigen til gulrotkaken i langpannen.
Stekes på 180 grader i ca 40 minutter. Steketid kan variere fra ovn til ovn, så sjekk mot slutten ved å stikke en gaffel i kaken. Hvis røren henger igjen på gaffelen kan den stå litt til.
Pisk alle ingrediensene til glasuren godt sammen. Det er ikke sikkert at du trenger all melisen, juster etter smak og konsistens.
Kaka må være helt avkjølt. Del kaka i to (på langs!). Smør på et lag med glassuren på bunnen. Ha på lokket og smør et nytt lag på toppen. Pynt gjerne med selvvalgt kakepynt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
265,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
45,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sitronkake 3
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
02.11.2005Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
375 gr. smør,
375 gr. sukker,
1 ss. vaniljesukker,
revet skall av 1 sitron,
6 egg,
375 gr. hvetemel,
1 ts. bakepulver
Glasur:
200 gr. melis,
presset sitronsaft,
revet skall av 1 sitron
Denne kan lages i forskjellige former, men vi hadde den i en randform, men da så vi at oppskriften må reduseres litt. Målene som er her nå passer langpanne. Veldig god og saftig og med masse glasur passer den mine smaksløker.Fremgangsmåte
Rør smør og sukker lyst og lett. Ha i vaniljesukker og sitronskall. Rør inn eggene, ett om gangen. Bland melet med bakepulveret og ha det i røren. Kle en langpanne med bakepapir og hell i røren. Bre den jevnt utover.
Stek kaken på nederste rill ved 180 C i ca. 30min. Rør melis med sitronsaft og revet skall. Smør den på lunken kake.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
408,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
50,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
20,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Appelsinglasur til kaker
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
31.03.2002Denne retten tar ca
0 å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Elbjørg PettersenIngredienser
2 dl melis
Appelsinsaft
Appelsinskall
Fremgangsmåte
Riv det gule på appelsinskallet.
Press ut appelsinsaften.
Bland melis og appelsinsaft/skall. Og rør til den er glatt og fin.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
400 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
100 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Karamellglasur til kaker
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
31.03.2002Denne retten tar ca
0 å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Elbjørg PettersenIngredienser
2 dl melis
3 ss kakao
2 dl fløte
Fremgangsmåte
Bland melis og kakao i en liten kasserolle.
Tilsett fløten og la glasuren småkoke 15-20 minutter til den er passe tykk.
La glasuren bli noe avkjølt før den brukes.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
370,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
35,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
23,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Tigerkake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
24.03.2002Denne retten tar ca
0 å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Elbjørg PettersenIngredienser
4 dl hvetemel
3 ts bakepulver
1 1/2 ts vaniljesukker
3 dl sukker
3 dl smeltet smør
2 ss kakao
4 egg
1,5 dl melk
Fremgangsmåte
Rør egg og sukker godt.
Bland i melk, smør, mel og bakepulver.
Bland godt så røren blir jevn.
Ta vekk 1/3 del av røren og tilsett kakao, og resten tilsettes vaniljesukker.
Hell røren i smurt og strødd stor form og stek ved 200- 225 grader i ca 60-90 minutter. Bruk bakepinne.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
375,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
37,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
22,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3376