Fotograf:Rosemarie Pettersen En enkel og saftig banankake med sjokolade og servert med iskrem. Oppskriften er opprinnelig fra meny, men vi fant ut at å servere den med vaniljeis var toppers!
Bruk overmodne bananer og lag en saftig kake med god holdbarhet, ha i sjokoladebiter og valnøtter rett før steking. Du trenger en brødform på omtrent 1 liter.
Oppskriften inneholder 305 Kalorier, 40 g Karbo, 6 g Protein og 13 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Soya, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sett ovnen på 180 grader, og kle en brødform med bakepapir.
Mos bananene med en gaffel til en bananpurè. Tilsett eggene og rør til de er godt blandet inn. Rør inn oljen. Sikt inn de tørre ingrediensene og vend sammen med en slikkepott. Ikke rør for mye, da blir konsistensen veldig kompakt, selv om noen liker det slik bla undertegnede.
Vend inn sjokoladen og valnøttene rett før steking.
Ha røren over i brødformen, og stek i ca. 30 - 50 minutter (avhengig av ovn). I vår varmluftsovn var den faktisk ferdig etter drøye 30 minutter, så bruk en bakepinne
Pakk inn i aluminiumsfolie og kaken vil holde seg saftig i flere dager. Pynt den som du ønsker, prøv for eksempel honning og banan i skiver. Eller du kan server som oss med en kule is samt litt krem på toppen med nøttedryss. Kaken blir ganske mørk, men det er pga sjokoladen og at bananer blir mørke.
Næringsinnhold er uten is og krem.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Meny
(Intern: 34598)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Kaker Innlagt dato:2019-01-26
Oppdatert dato:2020-08-30