Kok opp 1/2 liter vann og hell det over oppkuttet aprikos. La det trekke til aprikosene blir myke.
Kakebunn:
Sett ovnen på 180 grader.
Bland mel, sukker, bakepulver, natron, vaniljesukker og salt i en bolle.
Pisk egg, helmelk, sitronsaft og smeltet smør i en bolle. Mos bananene med en gaffel og til sett i eggeblandingen. Bland alt sammen.
Ha deigen i en smurt springform (24 cm). Stek kaken midt i ovnen i ca 35 minutter, eller til deigen ikke fester seg til en strikkepinne når du stikker den midt i kaken.
La kaken avkjøles litt i formen, ta den ut av formen og la den avkjøles helt. Del den deretter forsiktig i tre bunner med en lang skarp kniv.
Fyll:
Smør et tynt lag med aprikossyltetøy på den nederste bunnen. Fordel 1/3 av aprikosene utover.
Del bananene i skiver og fordel halve mengden utover kakebunnen.
Visp kremfløten til luftig krem og smør 1/3 av kremen utover bunnen.
Legg på bunn nummer to og gjenta punkt 7, 8 og 9. Legg på topplokket og smør på resten av kremen.
Pynt så med aprikoser, bringebær og blåbær.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Melk.no
(Intern: 8775)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2003-04-26
Oppdatert dato:2021-05-15