Fotograf:Meny Dette er den beste og mest saftige gulrotkaken du noen gang kommer til å smake. Nydelig og saftig gulrotkake med mørk sjokolade og et utrolig godt lokk av kremost, denne er et must på kakebordet.
Oppskriften inneholder 265 Kalorier, 45 g Karbo, 3 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Soya, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sett først ovnen på 180 grader. Rens gulrøtter og riv dem. Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland mel, vaniljesukker, natron, bakepulver og kanel og miks det inn i røren. Rør i hakket kokesjokolade. Ha så i resten av ingrediensene. Rør forsiktig, men godt, og hell deigen til gulrotkaken i langpannen.
Stekes på 180 grader i ca 40 minutter. Steketid kan variere fra ovn til ovn, så sjekk mot slutten ved å stikke en gaffel i kaken. Hvis røren henger igjen på gaffelen kan den stå litt til.
Pisk alle ingrediensene til glasuren godt sammen. Det er ikke sikkert at du trenger all melisen, juster etter smak og konsistens.
Kaka må være helt avkjølt. Del kaka i to (på langs!). Smør på et lag med glassuren på bunnen. Ha på lokket og smør et nytt lag på toppen. Pynt gjerne med selvvalgt kakepynt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Meny
(Intern: 32605)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker Innlagt dato:2016-10-21
Oppdatert dato:2016-10-21