Sett ovnen på 180 grader, og ta ut smøret så det får romtemperert seg.
Pisk eggedosis av egg og sukker, dette tar ca 10 minutter.
Tilsett alt det tørre, revet gulrot, olje og bland godt. Du kan godt rive gulroten grovt, det gir bare enda mer god gulrotsmak.
Hell røren over i en 24 cm springform, og stek i ca 40 minutter på nederste rille. 180 grader. Stikk en skarp kniv eller lignende ned i kaken for å sjekke om den er ferdig. Hvis det ikke henger igjen kakerøre på kniven så er den klar.
La kaken avkjøle seg før du tar på glasur.
Glasur lager du enkelt ved å røre alle ingrediensene godt sammen. Smør over kaken og pynt med revet limeskall eller tynne skiver av gulrot (bruk ostehøvel).
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Meny
(Intern: 32604)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Kaker Innlagt dato:2016-10-21
Oppdatert dato:2016-10-21