10 gode kyllingretter med lite kalorier

Oppdatertdato: 2019-01-09 Publisert: Tema: Kylling Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no




Her er ett utvalg av de kyllingrettene som dere liker best og som samtidig har lavt innhold av kalorier. Mange av disse holder seg lave i kaloriene om en bruker f.eks. grønnsaker ved siden av istedenfor ris, brød, pasta eller poteter. Vi pleier også når det gjelder gryteretter å fylle opp med litt bønner eller kikerter som skaper volum i retten.
Når jeg sier at disse er de som dere liker best, er det de oppskriftene som dere har gitt best karakter. Dette systemet har jeg hatt i mange år og det samler hele tiden opp poeng fra de av dere som gidder å gi karakter. Så lykke til med disse gode kyllingrettene.



Sechuankylling (kinesisk)


Prøv også Sechuankylling (kinesisk).

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 02.01.2019
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

5 kyllingfileter
olje til steking
2 paprika
1/2 squash
ca. 6 sjampinjonger
2 gulrøtter
1 løk
100 g sukkererter eller grønne bønner
1/2 purre
1 dl cashewnøtter (kan sløyfes)

Sechuansaus:
3 dl hønsebuljong
1/2 dl soyasaus
2 ss ketjap manis (søt soyasaus)
1 ss sambal oelek (chilipasta)
1 ss revet ingefær
1 hakket hvitløkbåt
1 ss potetmel til jevning
salt og sukker etter smak


En sikker vinner i woken. Vi lagde og en annnen variant av denne, som vi legger ut neste uke. Greit når en først er igang med å wokke, så deler vi opp og prøve forskjellige grønnsaker og saus i 2 forskjellige porsjoner i wokken.


Fremgangsmåte

Skjær kyllingfiletene i biter og grønnsakene i litt store biter. Varm olje i en wok eller en egnet panne. Stek kjøttet mens det stadig vendes rundt. Når kjøttet er hvitt tilsettes grønnsakene. Fres alt sammen et par minutter. Hell over hønsebuljong. Tilsett soyasaus, ketjap manis, revet ingefær, hvitløk og chilipasta.
Jevn med potetmel utrørt i kaldt vann eller maisenna. Smak eventuelt til med salt og sukker. Dryss cashewnøtter over retten før servering. Serveres med ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 95,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,96.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Chicken noodle soup


Prøv også Chicken noodle soup.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 26.08.2013
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Ukjent kilde
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 1/2 l hønsebuljong
1/2 dl tørr sherry
1 stk. stjerneanis
1 chili
Litt frisk ingefær
100-200 g kokt kyllingkjøtt, feks fra overlår, i strimler
150 g tynne risnudler
1 ss olje (gjerne sesam-)
400 g grønnsaker i små like stykker, feks vårløk, bladselleri, sjampinjong, gulrot
200 g grønne blader, feks spinat, sølvbeter eller pak choi i grove stykker
1 bunt klippet purre


Dette er en suppe med god smak. Man kan bruke annen vin istedenfor sherry. Vi brukte en marzala og det funket greit.


Fremgangsmåte

Sett buljongen i kok med sherry og krydder og la den koke i 10-15 min.
Smak på suppen underveis og fjern krydderene etterpå når de har gitt nok smak til suppen.
Sett 1 l vann i kok, tilsett 2 ts salt og hell det over nudlene.
Hell vannet fra etter 2 min. og fordel nudlene i 4 dype tallerkener. Varm en sauterpanne, jerngryte eller wok opp til høy varme.
Ha olje på og sauter grønnsakene 1 min. for kraftig varme. Hell buljongen over og tilsett hønsekjøtt og grønne blader.
Fordel suppe, kjøtt og grønnsaker over nudlene og dryss med klippet purre.
Der blir suppe og grønnsaker tilovers til et par porsjoner mere.
Spis suppe, kjøtt og grønnsaker med skje og spis nudlene til sist med gaffel eller spisepinne alt etter temperament og humør.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 42,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,82.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Afrikansk gryte


Prøv også Afrikansk gryte.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 13.10.2013
Denne retten tar ca 45 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dr Heiko Santelmann
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

125 g grovt hakket løk
1-2 fedd hvitløk
1/2 dl olivenolje
1 l buljong uten gjær (fra Helios)
100 g ublødte halvkokte kikerter
125 g gulrøtter
200 g tomater
50 g nepe
200 g aubergine
125 g paprika
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts paprika
1/2 ts koriander
1/2 ts chili
1/2 ts støtt nellik
1/2 ts kanel
1/2 ts spisskummen (cumin)
600 g grønne bønner eller okra
200 g squash
200-300 g lammekjøtt eller kylling


Gryterett med nydelig aroma. Denne er det mye god smak i. Vi brukte lam og det passer fint nå på høsten med en slik varmende gryterett.


Fremgangsmåte

Fres løk, hvitløk og krydder i oljen
Kryddermengden kan varieres. Smak deg frem. Dersom du skal ha lam eller kylling, stek kjøttet først. Tilsett buljong, kikerter, kylling og grønnsakene som er skåret i store terninger - unntatt okra /grønne bønner og squash. Kok under lokk i 20 min.
Tilsett squash og okra/grønne bønner og kok ytterligere 10 min.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 49,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,74.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Israelsk kylling med sennep og honning.

Israelsk kylling med sennep og honning


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.03.2013
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 stor kylling eller ca. 6 lår
4 ss sennep
2 dl honning
salt og pepper
1 appelsin (kan sløyfes)

Auberginsalat:
4 auberginer
1 sitron
4 ss malte sesamfrø (tehina)
1 ts salt
litt pepper
1-2 båter hvitløk
2 ss flat persille

Tomatsaus:
5-6 godt modne tomater
1 dl vann
1/2 rød paprika
1 ts paprikapulver
2 ss olje
ca. 1/5 ts kajennepepper.


Honning o sennep lager en utrolig god kombinasjon med kylling.


Fremgangsmåte

Del kyllingen i 4-8 serveringsstykker. Legg bitene i en stor ildfast form eller i ei langpanne. Fordel sennep og honning over kyllingstykkene og dryss over salt og pepper. Legg appelsinskiver på toppen. Stek ved 180 3/4 time til kyllingen er stekt og gyllen på farge. Serveres med auberginsalat, tomatsaus og ris.

TIPS:
Denne retten kan også strøs med rosiner, mandler og aprikoser som en variasjon.

Auberginsalat:
Legg auberginene under grillen i ca. 1/2 time. Skrap ut kjøttet. Tilsett saft og kjøtt av en sitron, malte sesamfrø, salt, et dryss pepper, presset hvitløk og litt finhakket persille. Mos alt i en matprosessor. Tilsett eventuelt litt vann for å få løsere konsistens.

Tomatsaus:
Skjær et kryss i toppen på tomatene og ring rundt stilken. Slipp tomatene i kokende vann. Ta dem opp etter kort tid, når skinnet er løst. Fjern skinnet og ta ut stilken. Del tomatene i fire og kok dem møre i ca. 1 dl av kokevannet. Kok inn væsken. Bland inn finhakket paprika, paprikapulver, olje og kajennepepper. Smak til. Sausen serveres kald.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 100,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,66.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Thailandsk kyllingsuppe(Tom Ka Gai).

Thailandsk kyllingsuppe(Tom Ka Gai)


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 28.03.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

2 kyllingfileter i tynne strimler
saft og skall av 1/2 lime
2 vårløk (eller 1 løk)
1 hvitløkbåt
1/2 rød chili
1 tommelstor bit frisk ingefær
1 ss olje til steking
7 dl vann + 1 hønsebuljongterning
1 boks kokosmelk
1 ss soyasaus
1 pakke kyllingnudler
noen kvister hakket koriander


Oppdatert versjon av Tom Ka Gai. Vi lager denne stadig vekk. Men smaker nydelig og er fin for dårlige mager.


Fremgangsmåte

Skjær kyllingfiletene i tynne strimler og bland med limesaft og –skall. Sett til side. Finhakk grønnsakene og fres dem raskt i olje til de blir myke og blanke. Tilsett vann og buljong, kokosmelk og soyasaus og kok opp.

Tilsett nudler og kyllingstrimler og la suppen småkoke ca. 5 minutter til kyllingen er gjennomkokt. Rør forsiktig i suppen noen ganger under kokingen. Dryss over hakket koriander før servering. Server eventuelt kokt ris ved siden av. Sett østerssaus, soyasaus og søt chilisaus på bordet.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 97,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,23.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kylling og couscous Marrakesh.

Kylling og couscous Marrakesh


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 20.10.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

2 kyllingfileter
1 løk
1/2 squash i skiver
1 gulrot
1/2 paprika
1 ss olje
1/2 ts salt
1/4 ts koriander
1/4 ts chilipepper
1/4 ts malt spisskummen
1 dl vann
2 dl couscous
frisk koriander



Fremgangsmåte

1. Skjær kyllingkjøttet i litt store terninger og løken i tynne båter.
2. Skjær grønnsakene i biter.
3. Varm olje i en panne og ha i kyllingkjøtt og løk. Stek til kjøttet er jevnt hvitt. Tilsett krydder og vann.
4. Kok grønnsakene med kyllingkjøttet i ca. 5 minutter, til grønnsakene er møre.
5. Kok couscous etter anvisning på pakken.
6. Legg couscous på et fat og lag en fordypning i midten. Legg kjøtt- og grønnsakblandingen i fordypningen. Pynt gjerne med litt frisk koriander.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 101,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingwok med purre og sur-søt saus.

Kyllingwok med purre og sur-søt saus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 18.08.2013
Denne retten tar ca 25 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

3 kyllingfileter
1 ts salt
1/4 ts hvit pepper
1/2 purre
1 gulrot
et stykke sellerirot
150 g ferske sjampinjonger
2 dl bønnespirer

Sur-søt saus:
4 ss sukker
4 ss soyasaus
1 ss tørr hvitvin (kan sløyfes)
2 ss eddik, gjerne vineddik
2-3 ss tomatpuré
1 1/2 dl hønsebuljong (terning + vann)
1 ss maizena


Kylling i wok er enkelt og godt. Prøv da vel. En gjenganger hjemme hos oss.


Fremgangsmåte

Skjær kyllingfiletene i tynne strimler. Kutt grønnsakene og soppen i tynne skiver eller strimler. Varm olje i en wokpanne eller annen stor panne Start med kyllingkjøttet og stek til det er jevnt hvitt. Dryss salt og pepper over.
Ha først i gulrøtter og selleri, deretter sopp og bønnespirene helt til slutt. Bland sammen alle ingrediensene til den sur-søte sausen og hell det i pannen. Kok opp og retten er klar til servering. Server med ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 115,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,68.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kylling kebab.

Kylling kebab


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.05.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

400 g kyllingkjøttdeig
1 stk. løk
1 ts salt
½ ts garam masala
1 ss frisk koriander
2 båt hvitløk
1 ss hakket frisk ingefær
4 stk. grønn chili
½ ts gurkemeie
1 ss kokosmasse

Raita:
175 ml yoghurt naturell
1 stk. revet slangeagurk (godt avrent)
1 ss hakket frisk mynte
½ ts salt
1 ts sukker
½ ts pepper


Våre spyd ble litt tørre og løse. Ide å ha en saus ved siden av. Smaken er det ingenting å si på.


Fremgangsmåte

Ha løken over i en hurtigmikser sammen med koriander, hvitløk, ingefær og chilipepper å kjør det til det blir en finhakket krydderblanding.
Elt krydderblandingen sammen med garam masala, gurkemeie og kokos inn i kjøttdeigen. Sett kjølig en ½ times tid.

Lag små boller (eggstørrelse) og træ én og én på et spyd, form den deretter til en avlang pølse på spydet. Stekes i panne med maisolje eller over grillen.

Bland alle ingrediensene til raitaen i en bolle.

Serveres med nanbrød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 76,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,74.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sanuunad Digaag (Afrikansk kyllinggryte).

Sanuunad Digaag (Afrikansk kyllinggryte)


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 22.05.2002
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

2 kyllinger
vann til koking
6-8 hel nellike
1 kanelstang
5-6 kardemommekjerner
1 ss karri (mild madras curry)
1 ss grillkrydder
1/2 ts salt
1 ts svart pepper
2 vårløk

SAUS
1 løk
2 vårløk eller 1/2 purre
olje til steking
1/2 kg grønne bønner
1 liten boks tomatpuré
4 tomater
2 båter hvitløk
1 liten bunt koriander
2 grønne paprika
1 ts karri (mild madras curry)

TILBEHØR
5-6 poteter
1 boks kikerter
noen svarte oliven
1 grønn paprika i ringer
4-5 dl basmatiris



Fremgangsmåte

Del hver kylling i fire og legg stykkene i kokende vann tilsatt hel nellike, knust kanelstang og kardemommekjerner. La kyllingen trekke i ca. 20 minutter.

Skjær løk i tynne båter og finhakk vårløk. Varm olje i en kjele og stek løk og vårløk i et par minutter. Mos tomatpuré, tomater, hvitløk og koriander i en matprosessor og ha i kjelen sammen med paprika delt i biter, lettkokte bønner og karri.

Skrell poteter og del dem i fingertykke staver eller i båter. Stek dem noen minutter i smør i stekepanne.

Ta opp kyllingstykkene og legg dem i ildfast form eller i langpanne sammen med potetstaver, kikerter, oliven og paprikaringer. Sett formen øverst i stekeovnen ved 250 °C til kyllingen har fått fin farge.

Kok risen i kyllingkraften med krydderet. Fordel risen på et stort fat og legg over kylling, potetstaver, kikerter, oliven og paprika. Server saus og chapatibrød ved siden av.

Om "sausen":
I Afrika kaller de gryteretter for saus (sanuunad). Derfor er ikke sausen i denne oppskriften tynn og flytende, slik vi forbinder med saus, men det er egentlig hva vi kaller for en gryterett.

Denne retten stammer fra Somalia, som er Afrikas østligste land, og utgjør "Afrikas horn".

Grønn chilisaus (kruttsterk)
Mos 1 tomat, en liten bunt koriander, 10 små grønne chili, 1 ts salt og 4-5 ss cultura naturell i en hurtigmikser. Drypp først bare en teskje over maten for å kjenne hvor sterk den er før du har på mer.

Små spagetti
Fres 250 g korte spagetti med smør i en panne. Tilsett rikelig med vann og 5 knuste kardemommekjerner. Kok til spagettien er mør. Hell fra vannet og rør inn 1 dl sukker. Det skal smake søtt!

Chapati
Ha 4 dl sammalt, fin hvete, 5 dl siktet hvetemel og 1 ts salt i en bakebolle. Spe litt og litt med vann og kna det inn etterhvert. Deigen skal være litt hardere enn til brøddeig. La deigen stå å svelle i 10 minutter. Del deigen i 8 emner eller mer. Kjevle ut emnene til en firkant og smør utover ca. 1 ss olje.
Brett deigen inn 2/3 og legg den siste 1/3 over. Brett på samme måte den andre veien, slik at deigen ligner en liten pakke. Kjevle så ut til en tynn leiv igjen og stek den i tørr stekepanne et par minutter på hver side. Krøll brødene sammen for å få dem myke og legg brødene oppå hverandre på et fat til servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 96,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,29.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Deilig kyllingsuppe.

Deilig kyllingsuppe


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.03.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

400 gr kyllingfileter
1 ts karri
1/2 ts cayennepepper
salt og pepper

1/2 gul paprika
1/2 rød parika
1 purre

7-8 dl vann
2 hønsebuljong
1 dl eplejuice, lysekloster el. hvitvin
1 boks creme fraiche
Litt fløte


Denne er fantastisk god og creme fraiche fremhever smaken veldig bra. Jeg for min del liker godt med smak, og krydrer det derfor litt ekstra. Vi bruker eplejuice.


Fremgangsmåte

1. Del kyllingfiletene i små biter. Stekes i smør. Krydres med karri, cay.pepper, salt og pepper. Legges så til siden, strø litt mel over.

2. Paprikane og purren surres blanke.

3. Kok opp vann, buljong, eplejuice/lysekloster/hvitvin, creme fraiche og fløteskvetten. Skal koke i ca 7-8 min. Ha i paprika og purre etter halvgått koketid og kyllingbitene på slutten..

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 83,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,49.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3197







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.