Fotograf:Kylling.no
Sanuunad Digaag (Afrikansk kyllinggryte) inneholder 97 Kalorier, 11 g Karbo, 9 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr Sanuunad Digaag (Afrikansk kyllinggryte) har ingen allergener
Sanuunad Digaag (Afrikansk kyllinggryte) er: Ikke vegetar Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,2 poeng fra 11 lesere Lesere: 22167 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sanuunad Digaag (Afrikansk kyllinggryte)!
Del hver kylling i fire og legg stykkene i kokende vann tilsatt hel nellike, knust kanelstang og kardemommekjerner. La kyllingen trekke i ca. 20 minutter.
Skjær løk i tynne båter og finhakk vårløk. Varm olje i en kjele og stek løk og vårløk i et par minutter. Mos tomatpuré, tomater, hvitløk og koriander i en matprosessor og ha i kjelen sammen med paprika delt i biter, lettkokte bønner og karri.
Skrell poteter og del dem i fingertykke staver eller i båter. Stek dem noen minutter i smør i stekepanne.
Ta opp kyllingstykkene og legg dem i ildfast form eller i langpanne sammen med potetstaver, kikerter, oliven og paprikaringer. Sett formen øverst i stekeovnen ved 250 °C til kyllingen har fått fin farge.
Kok risen i kyllingkraften med krydderet. Fordel risen på et stort fat og legg over kylling, potetstaver, kikerter, oliven og paprika. Server saus og chapatibrød ved siden av.
Om "sausen":
I Afrika kaller de gryteretter for saus (sanuunad). Derfor er ikke sausen i denne oppskriften tynn og flytende, slik vi forbinder med saus, men det er egentlig hva vi kaller for en gryterett.
Denne retten stammer fra Somalia, som er Afrikas østligste land, og utgjør "Afrikas horn".
Grønn chilisaus (kruttsterk)
Mos 1 tomat, en liten bunt koriander, 10 små grønne chili, 1 ts salt og 4-5 ss cultura naturell i en hurtigmikser. Drypp først bare en teskje over maten for å kjenne hvor sterk den er før du har på mer.
Små spagetti
Fres 250 g korte spagetti med smør i en panne. Tilsett rikelig med vann og 5 knuste kardemommekjerner. Kok til spagettien er mør. Hell fra vannet og rør inn 1 dl sukker. Det skal smake søtt!
Chapati
Ha 4 dl sammalt, fin hvete, 5 dl siktet hvetemel og 1 ts salt i en bakebolle. Spe litt og litt med vann og kna det inn etterhvert. Deigen skal være litt hardere enn til brøddeig. La deigen stå å svelle i 10 minutter. Del deigen i 8 emner eller mer. Kjevle ut emnene til en firkant og smør utover ca. 1 ss olje. Brett deigen inn 2/3 og legg den siste 1/3 over. Brett på samme måte den andre veien, slik at deigen ligner en liten pakke. Kjevle så ut til en tynn leiv igjen og stek den i tørr stekepanne et par minutter på hver side. Krøll brødene sammen for å få dem myke og legg brødene oppå hverandre på et fat til servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Kylling.no
(Intern: 2118968286)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gryterett Land:
Somalia Innlagt dato:2002-05-22
Oppdatert dato:2019-01-02