Fotograf:Kylling.no Visste du at kyllingkjøtt er verdens mest spiste kjøtt? Det er tillatt i alle religioner.
Vi skiller på det "firbente"røde og det "tobente" hvite kjøttet, men det er mere enn bare fargen som er forskjellig. Det hvite kjøttet har vesentlig lavere fettinnhold og det lille fettet som er har en sunnere sammensetning av fettsyrer.
Del kyllingen i åtte biter. Finhakk løk og press hvitløk. Fres all løken i litt olje i en gryte til løken blir blank. Dryss over hvetemel og rør om. Spe med buljong og hvitvin. Tilsett laurbærblad og salt. Legg kyllingbitene i gryten og la det hele småkoke under lokk ca. 1/2 time. Mal mandlene og rør inn hardkokte eggeplommer og safran. Bland dette i kyllinggryten. Kok videre i ca. 5 minutter. Legg kyllingen på et serveringsfat og hell sausen over. Pynt med limebåter og noen blader koriander. Server med meksikanske chips, guacamole og salsa.
Salsa:
Snitt et kryss i topp og bunn på tomatene og ha dem i kokende vann i ca. 10 sekunder. Ta dem opp og fjern skinn og stilk. Fjern frøranden på chilipepperen. Ha alle ingrediensene i en matprosessor og mos til passe konsistens. Smak til med salt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Kylling.no
(Intern: 744)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gryterett Diett/allergi:
Kalorifattig Land:
Mexico Innlagt dato:2002-08-11
Oppdatert dato:2018-12-30