Fotograf:Sara Johannessen En rask kyllingfrikassé er et supert hverdagsaltenativ til den tradisjonelle hønsefrikasséen. Ved bruke kyllingfilet istedenfor høne har du en deilig tradisjonsmiddag på bordet i løpet av en knapp time.
Skjær kyllingfilet i biter på ca 3x3 cm. Skjær løk i båter, gulrot og purre i skiver på skrå og sellerirot i passe store terninger.
Kok grønnsakene i vann til de er knapt møre, ca. 4-5 minutter.
Ta ut grønnsakene og legg i kyllingbitene. La dem trekke rett under kokepunktet i ca. 5 minutter. Ta ut kjøttet og løs opp hønsebuljongen i kraften.
Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel. Spe med halvparten av buljongen og visp godt for å få ut eventuelle melklumper mens det koker opp. Tilsett resten av buljongen og fløte. Kok opp og la sausen koke et par minutter.
Tilsett kyllingbiter og grønnsaker og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.
Server rykende varm med kokte poteter. Topp gjerne med et dryss hakket dill, persille eller kjørvel på toppen av frikasséen før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 36283)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Gryterett Innlagt dato:2022-03-19
Oppdatert dato:2022-03-19