10 gode oppskrifter hvor vi baker med gulrot


Oppdatertdato: 2022-09-08 Tema: Gulrot Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Gulrot er ikke bare en grønnsak som brukes til middag. Men den er og en råvare i forskjellige kaker og bakst, fra muffins og kaker, til brød. Reven gulrot i bakverk gjør de mer saftige og noe sunnere. Og samtidig er gulrot ofte billig, samt tilgjengelig hele året til en grei pris. En ypperlig grønnsak om en må spare litt på maten og da samtidig ønsker å leve litt sunnere. Lykke til, Mvh Knut

Annonse



Gulrotkake 7


Prøv også Gulrotkake 7.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.09.2015
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

6 egg
350 g sukker
350 g hvetemel
2 ts bakepulver
300 g smeltet smør
2 revne gulrøtter (ca. 2 1/2 dl)
1 dl rosiner

Glasur:
5 dl melis
1/2 dl vann

Pynt:
1 gulrot
1/2 dl rosiner
sitronmelisse


En saftig gulrotkake hvor særlig rosinene gjorde utslaget for oss. Om du bruker en mindre springform eller brødform får du 2 kaker. Kan og lages i skypanne.


Fremgangsmåte

Visp eggedosis av egg og sukker. Bland mel og bakepulver og tilsett vekselsvis i røra med smeltet smør. Bland inn revne gulrøtter og rosiner og hell røren i en stor springform, 28 cm i diameter. Stek på nederste rille i stekeovnen ved 180 °C i ca. 50 minutter. La kaken stå litt i formen før den tas ut. Avkjøl på rist.

Ha melis i en liten bolle. Tilsett vann og rør den jevn og passe tykk. Pynt kaken med glasur. Dryss revne gulrøtter over rett før servering. Pynt gjerne med rosiner og sitronmelisse i tillegg.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 342,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,85.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Gulrotkake med kakemiks


Prøv også Gulrotkake med kakemiks.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 21.04.2017
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Funksjonell mat
Bildet er tatt av Funksjonell mat

Ingredienser

1 eske kakemix fra Funksjonell Mat
4 store egg
2 dl vann
1 dl olje (kan byttes ut med 100 g kesam + eventuelt 1 ts fiberhusk)
200 g reven gulrot
1 ts natron
3 ts kanel
Glasurforslag:
Ostekrem av
200 g Philadelphia kremost,
100 g SukrinMelis,
50 g vanlig melis
1 ts vaniljesukker/vaniljepulver.


Lag en nydelig gulrotkake på en-to-tre!


Fremgangsmåte

Bland ingrediensene og visp til en glatt, jevn røre. Stekes midt i ovnen på 175 °C i ca. 40-45 min.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 197 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Gulrotbrød med cottage cheese


Prøv også Gulrotbrød med cottage cheese.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 10.02.2015
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

5 dl lunkent vann
50 g gjær
2 ss olje
2 dl cottage cheese
1 ts salt
4 dl finrevet gulrot
4 dl grov sammalt hvete
800 g hvetemel


Dette brødet er bare så godt. Blir både saftig og smakfullt. Cottage cheese er litt vanskelig å blande, men det gjør ikke noe om det blir slike små osteperler i brødet. La de heve litt ekstra for ett mer luftig resultat. Og våre ble perfekte etter 35 min på nederste rille med varmluft. Da brukte vi brødformer.


Fremgangsmåte

(2 brød)

Rør gjæren ut i litt av det fingervarme vannet, og ha det i en bakebolle. Tilsett resten av vannet, olje, cottage cheese, salt og revne gulrøtter.

Arbeid inn det grove og fine melet til en smidig deig, dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving i ca 1 time.

Ta deigen ut på et melet bakebord og del i to. Form til runde eller avlange brød, og legg dem på bakepapirkledd stekebrett eller i smurte/bakepapirkledde former. Dekk til og la brødene etterheve i ca 30 minutter. Pensle med litt melk eller olje og dryss med litt grovt mel før de stekes ved 200 C i 30-40 minutter på nederste rille. Avkjøl på rist.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 207,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,64.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Sportsboller.

Sportsboller


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 02.03.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

100 g meierismør
5 dl vann
1 pk gjær
1 kg hvetemel
200 g havremel
75 g havregryn
35 g havrekli
150 g sukker
2 ts salt
2 ts malt kardemomme
200 g revet gulrot
150 g eplesyltetøy med biter
1 stk egg til pensling


Til Ski-VM i Oslo 2011 ble det utviklet en egen VM-bolle. Bollen er halvgrov, gir masse energi og smaker deilig av havre, gulrot og eple. Bak dem selv til OL.


Fremgangsmåte

1. Smelt smøret og ha i vannet. Rør ut gjæren i den lunkne blandingen. Tilsett resten av ingrediensene (hvetemel, havremel, havregryn, havrekli, sukker, salt, kardemomme, revet gulrot og eplesyltetøy). Elt deigen i kjøkkenmaskin til deigen er glatt og smidig. Deigen bør eltes i 8-10 minutter på lav hastighet, slik at den ikke blir for varm.
2. Bak ut deigen med en gang. Del deigen i 24 like store deler og form fine, runde boller. Sett bollene på stekeplateer med bakepapir.
3. Legg plast løst over stekebrettet med bollene, og et kjøkkenhåndkle over der igjen. Hev til dobbelt størrelse. Det tar ca. 1,5-2 timer i romtemperatur. Plasten forhindrer at bollene tørker ut under hevingen, og kjøkkenhåndkle holder bollene lune og varme under hevingen.
4. Pensle bollene lett med sammenvispet egg når de er ferdig hevet.
5. Stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca 10 minutter, til de er gylne og fine. Avkjøl på rist.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 259,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,97.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grovt gulrotbrød.

Grovt gulrotbrød


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 30.09.2015
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

Bløtlegging:
100 g havrekli
150 g havremel
150 g lettkokte havregryn
50 g solsikkekjerner
3 ½ dl vann

Hoveddeig:
600 g hvetemel
10 g salt
150 g revet gulrot
4 dl melk
½ pk gjær
Vann til penslig og havregryn til pynt


Et saftig, sunt brød med lys farge. Havre og gulrot gir brødet en mild og god smak. Dette blir fort barnas favoritt!


Fremgangsmåte

1. Bland ingrediensene til bløtleggingen i en bakebolle, og la stå på benken i 30 minutter. sammen
2. Ha resten av ingrediensene i samme bakebolle som bløtleggingen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin, start med lav fart og øk etter hvert. Bruk "tyggegummitesten" for å sjekke om deigen er ferdig eltet. (Ta en deigklump, rull den i hånden og strekk den ut. Kan du strekke deigen uten at den brister er den ferdig eltet.)
3. Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, 1–2 timer.
4. Ha deigen ut på lett melet bakebord, og del i to like store emner. Form emnene til brød og legg i smurte brødformer (1, 5 liter).
5. Dekk formene med plast og la etterheve til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
6. Pensle vann, dryss over havregryn og snitt brødene forsiktig med en skarp kniv.
7. Stek brødene på nederste rist i ovnen ved 225 °C i ca. 40 minutter. Ta brødene ut av formene, og avkjøl på rist.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 218,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,7.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Saftig gulrotkake med mørk sjokolade.

Saftig gulrotkake med mørk sjokolade


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 21.10.2016
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Meny
Bildet er tatt av Meny

Ingredienser

1 kg gulrøtter vasket og skrellt
6 dl hvetemel
6 stk egg
6 dl sukker
3 ts kanel
3 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
3 ts natron
3 ss soyaolje
100 g mørk kokesjokolade, finhakket

Glasur til gulrotkake
1 pk kremost naturell
120 g smør, smeltet
4 ts vaniljesukker
1 pk melis


Dette er den beste og mest saftige gulrotkaken du noen gang kommer til å smake. Nydelig og saftig gulrotkake med mørk sjokolade og et utrolig godt lokk av kremost, denne er et must på kakebordet.


Fremgangsmåte

Sett først ovnen på 180 grader. Rens gulrøtter og riv dem. Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland mel, vaniljesukker, natron, bakepulver og kanel og miks det inn i røren. Rør i hakket kokesjokolade. Ha så i resten av ingrediensene. Rør forsiktig, men godt, og hell deigen til gulrotkaken i langpannen.
Stekes på 180 grader i ca 40 minutter. Steketid kan variere fra ovn til ovn, så sjekk mot slutten ved å stikke en gaffel i kaken. Hvis røren henger igjen på gaffelen kan den stå litt til.
Pisk alle ingrediensene til glasuren godt sammen. Det er ikke sikkert at du trenger all melisen, juster etter smak og konsistens.
Kaka må være helt avkjølt. Del kaka i to (på langs!). Smør på et lag med glassuren på bunnen. Ha på lokket og smør et nytt lag på toppen. Pynt gjerne med selvvalgt kakepynt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 265,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,19.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Amerikansk gulrotkake.

Amerikansk gulrotkake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 20.09.2017
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

225 g farin
225 g hvetemel
170 g raspet gulrot
1.8 dl vegetabilsk olje
1 ts natron
1 ts vanilje ekstrakt
1 ts kanel
1/2 ts salt
2 piskede egg

Glasur
225 g melis
110 g cream cheese
50 g mykt smør
raspet skall av 1/2 appelsin


Vi har her lagd denne som en bursdagskake med marsipanlokk. Vi har og doblet oppskriften og lagd 2 kaker som stekes separat. Glasuren er for en kake, men den la vi mellom kakene før vi pyntet på toppen.


Fremgangsmåte

Ta en stor bolle og bland sukker og olje. Rør det tørrre til en blanding som blandes i sukkerblandingen. Rør inn resten av ingrediensene til en jevn deig som helles i en smurt stekeform.
Stekes i forvarmet ovn ved 175 grader i ca 60 grder til den er brun.

Glasur:
Alt blandes godt sammen i en bolle og smøres ut over kaken når den er avkjølt litt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 381,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,25.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gulrotkake med ostekrem.

Gulrotkake med ostekrem


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 01.08.2013
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

6 stk egg
360 g sukker
150 g smør
300 g hvetemel
4 ts malt kanel
3 ts natron
2 ts vaniljesukker
330 g revet gulrot

Krem:
125 g kremost naturell
60 g smør , romtemperert
4 dl melis
2 ts vaniljesukker


Er det kanskje din tur til å ta med kake på jobben? Da bør du prøve denne. Gulrotkake er en generelt godt likt kake som passer bra til alle anledninger.


Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
Smelt smøret og avkjøl litt. Tilsett smøret i eggedosisen.
Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott. Tilsett revet gulrot under forsiktig omrøring.
Hell røren over i en langpanne (27 x 37 cm) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken i forvarmet ovn,midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken før kremen smøres på.

Krem:
Visp sammen alle ingrediensene til en luftig krem. Bre ostekremen over kaken og pynt med gulrotstrimler.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 313,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,6.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Delikake.

Delikake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 10.01.2013
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

450 g hvetemel
3 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
225 g sukker
300 g raspet gulrot
6 stk egg
330 g kesam original, 8 %
3 ¾ dl nøytral olje
1 boks hermetisk ananas i biter, liten boks

Glasur:
1 pk melis
250 g kremost naturell
2 ts vaniljesukker


En saftig kake stekt i randform, med deilig smak av gulrot og ananas.


Fremgangsmåte

1. Sikt hvetemel, vaniljesukker og bakepulver i en skål, bland inn sukker og raspet gulrot.
2. Bland egg, kesam og olje, tilsett dette i melblanding og rør det godt sammen.
3. Sil av laken på ananasen og hakk dem i små biter. Ha ananasen sammen med kakerøren.
4. Hell røren i en høy, godt smurt randform.
5. Stek ved 180 °C i 50 - 60 min. Avkjøl på rist.
6. Del den avkjølte kaken i tre. Smør et lag glasur mellom hvert lag og på toppen. Smør tilslutt glasur rundt hele kaken.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 296,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,48.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gulrotkake med kremost.

Gulrotkake med kremost


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 10.02.2017
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

6 stk egg
6 dl sukker
31/2 dl soyaolje , eller annen smaksnøytral olje
500 g gulrot
6 dl hvetemel
1 ss bakepulver
1 ts malt kanel

Ostekrem:
200 g kremost naturell
200 g romtemperert smør
200 g melis

Til pynt:
1 stk gulrot


Gulrotkake er saftig og godt, og ostekremen på toppen er uimotståelig!


Fremgangsmåte

1. Sett stekeovn på 180 °C.
2. Bland sammen egg, sukker og olje i en stor bolle.
3. Riv gulrot fint, og ha revet gulrot i bollen.
4. Sikt mel, bakepulver og kanel, og ha det i bollen. Bland røren godt sammen.
5. Smør en liten langpanne, ca. 25 x 40 cm. Kle så pannen med et bakepapir. Hell røren over i pannen.
6. Stek kaken i ca. 30 minutter, på nederste rille. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig. Avkjøl kaken.
7. Lag glasur. Pisk kremost, smør og melis med en håndmikser til du får en glatt krem med smørbar konsistens. Bre ostekremen over kaken og pynt eventuelt med gulrotstrimler.

Gulrotstrimler lages enkelt med en potetskreller.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 358,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,21.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gulrotkake i hjerter.

Gulrotkake i hjerter


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 19.07.2018
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

3 stk egg
200 g sukker
250 g hvetemel
3 ts malt kanel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
revet skall av ½ stk lime
1 dl olje
300 g revet gulrot
150 g finhakkede valnøttkjerner

Glasur:
125 g kremost naturell
100 g melis
1 ss honning
1 ss limesaft

Pynt:
150 g bringebær
revet skall av 1 stk lime
100 g finhakkede valnøttkjerner


Neste gang du skal bake gulrotkake, så bak den gjerne i en hjerteform. Her har vi pyntet med valnøtter og bringebær, men med den velkjente og gode glasuren. Kjempefin kake å servere til Valentindagen eller morsdag eller farsdag.


Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker luftig.

Bland kanel, bakepulver og vaniljesukker inn med hvetemelet og vend melet forsiktig inn i eggedosisen sammen med resten av ingrediensene.

Smør en hjerteform eller rund form (24 cm i diameter). Hell i kakerøren og stek kaken ved 180°C i ca. 1 time på rist på nederste rille i ovnen. Kjenn med en kakenål, e.l. om kaken er ferdig stekt.

Avkjøl kaken på rist.

Rør sammen ingrediensene til glasuren i en foodprosessor og smør den utover den avkjølte kaken. Ha glasur på kantene også.

Klapp på finhakkede valnøtter på kantene av gulrotkaken, og pynt toppen med limestrimler og bringebær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 320,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,32.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er noen andre aktuelle artikler



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3344



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.