10 gode oppskrifter med svinefilet


Oppdatertdato: 2022-06-25 Tema: Svin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Svinefilet er ofte på tilbud og er som regel tilgjengelig i de fleste butikker. Vi bruker det en del og kjøper disse avlange vakumpakkede ytrefiletene som ligger i kjøledisken. Fileten kan brukes på flere måter, helstekt på grill, panne eller i ovnen, eller delt opp i gryter eller wok. Kan brukes til hverdags eller til fest. Dette er billig og sunn mat med lite fett som er veldig anvendelig. Her er 10 oppskrifter som de fleste kan lage.

Annonse



Svinefilet i sur/søt saus


Prøv også Svinefilet i sur/søt saus.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 24.04.2016
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

500 g svinefilet
2 ts potetmel
1 ts salt
1/2 dl vann

Frityrrøre:
2 dl vann
1/2 ts bakepulver
1 ss potetmel
200 g hvetemel
1/4 dl soyaolje

Grønnsaker og saus:
1 løk
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 frisk ananas
2 tomater
1/2 liter vann
2 ss maizena mel
1 ss ketchup
1/2 dl eddik 7%
1/2 ts salt
5 s sukker


Om en gidder å lage denne helt fra bunnen av så er resultatet helt topp. Regn med litt eddiklukt på kjøkkenet, som jeg ikke liker, men dette er borte i selve retten. Vi hadde og i litt agurker i biter, pyntet med cherrytomater samt at man kan styrke den med litt chilisaus.
Spesielt frityrstekte svinekjøttbiter er nydelige.


Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i biter. Rør sammen potetmel,salt, pepper og vann. Vend kjøttet i blandingen og la dem ligge 1 time.

Røre:
Bland alle ingredienser godt sammen.
Dypp kjøttbitene i røren og friter dem i en jerngryte med olje eller frityrkoker. Legg på ett matpapir etterpå.

Grønnsaker:
Skjær løk og paprika i terninger og ananas i stor biter. Tomater i båter.

Kok opp vann, ketchup, eddik og krydder. Rør inn litt maisennamel og bland i sausen. Kok opp og smak til. Bland sausen, med kjøttet og grønnsaker.
Pynt med tomatbåter og server med ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 78,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,6.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Braiseret svinefilet


Prøv også Braiseret svinefilet.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 30.12.2013
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

800 g svinefilet
2 løk
2 fedd hvitløk
200 g gulerøtter
4 epler
1 stk grønnsakbuljong terning
3 dl vann
Frisk salvie
1 dl hvitvinseddik(Kan sløyfes hvis en ikke liker smaken, også erstattes med eplejuice.
4 laurbærblader
15 einerbær
3 hele nellikk
1 ts havsalt
1 knivspiss hvit pepper
500 g poteter

Pynt:
Salvie


Kalorifattig søndagsmiddag.


Fremgangsmåte

Brun svinefileten på alle sider. Skrell og hakk løk og hvitløk. Skrell gulerøttene.

I et ovnfast fat legges kjøtt, løk, hvitløk, eple i båter, gulerot, buljong, salvie, eddik, laurbærblader, einerbær, nelliker samt salt og pepper. Fatet settes i ovnen i 40 min. ved 180°C.

Skrell potetene og kok dem.

Anrett svinefileten i skiver på grønnsaker, poteter og saus. Pynt med salvie.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 62,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,35.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Svin adobo med ananas


Prøv også Svin adobo med ananas.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 31.07.2015
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

400 gram svinefilet i biter
2 ts salt
0,25 ts pepper
5 laurbærblad
1,2 dl vineddik
2 dl vann
2 små bokser ananasbiterr
3 ss vegetabilsk olje
4 fedd hvitløk

2 porsjoner ris


Denne retten bruker vi ofte. Ligner den gamle norske retten kjøtt i mørke med en annen saus. Her har vi hatt i ananas.

Adobo
Er en matrett som inneholder kjøtt/sjømat marinert i en saus av eddik og hvitløk/krydder, brunet i olje og så kokt i marinaden. Mange varianter.


Fremgangsmåte

Mariner svinekjøttet i ca 1 time i en blanding av salt, pepper, eddik, laubærblad og knuste hvitløkfedd. Sil av og ta vare på marinaden. Vi lar det stå i kjøleskapet over natten.
Varm olje i en kjele over middels varme. Brun kjøttet i kjelen. Ha over marinade og vann. Ha på lokk og la koke i ca 30 minutter. Ha i paprikabiter etter halve tiden. Kok til alt er mørt.

Server med ris, men kokte poteter er og passende.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 102,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,7.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Helgrillet svinefilet.

Helgrillet svinefilet


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.11.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matsiden
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

ca. 800 g svinefilet

MARINADE:
4 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
1 1/2 dl hvitvin
2 grovknuste pepperkorn
2 ss finhakket persille
1 ts sterk sennep
2 ts soyasaus



Fremgangsmåte

Bland sammen ingrediensene til marinaden. La det stå et par timer før kjøttet legges i.
Det er enkelt å ha marinade og kjøtt i en kraftig plastpose og knytte godt igjen.

I ROMTEMPERATUR:
Kjøttet marineres f.eks. fra morgenen (før du går på jobb) til det skal spises om kvelden/ettermiddagen.

I KJØLESKAP:
Kjøttet bør ligge minst et døgn i marinaden.
Vær klar over at kjøttet virker blassere
etter marinering. Tørk godt av kjøttet før det legges på varm grill. Først ca. 4 minutter på hver side på rist nær varmen, så flyttes risten opp og fileten får 3-4 minutter på hver side. Salt kjøttet og la det hvile noen minutter før du skjærer i det.

Serveres med rykvarm pasta, grønn salat og rømmedressing..

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 131,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,33.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinefilet i baconsnurr.

Svinefilet i baconsnurr


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 11.05.2005
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

ca. 350 g svinefilet
2 ss urtekremost
1 ss finhakket, friske krydderurter
5 skiver bacon
1 ss olje til pensling


Svinefilet er populær mat på grillen. Her har vi fylt den med deilig kremost og surret den i bacon før grilling.


Fremgangsmåte

1. Del svinefileten på langs nesten tvers igjennom, og legg kremosten og litt friske urter inn i åpningen.

2. Surr bacon tett rundt hele fileten, og bind det fast med hyssing eller små tannpirkere.

3. Pensle fileten, og grill den ca. 12-15 minutter på middels varme. Den må snus ofte. Server med en frisk salat og godt brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 181,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,22.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylt svinefilet med grillet rotgrønnsaker og poteter.

Fylt svinefilet med grillet rotgrønnsaker og poteter


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 15.03.2008
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Gilde
Bildet er tatt av Gilde

Ingredienser

Til Svinefilet
1 stk indrefilet av svin
½ stk pt frisk salvie
50 g lardo (eller spekk) i terninger
20 g grovhakkede hasselnøtter
6 stk ovnsbakt hvitløk
2 dl god olivenolje (kaldpresset)
½ stk sitron (tørket skall av sitron)
nykvernet svart pepper

Til grillet rotgrønnsaker og poteter
1 l svin- eller kyllingkraft
1 dl kaldpresset olivenolje
2 stk hvitløksfedd
2 stk finhakket sjalottløk
½ stk chili
1 stk liten kålrot
1 stk liten sellerirot
1 stk stor bakepotet
2 stk gulrot
2 ss soyasaus
salt og nykvernet pepper
1 dl finhakket gressløk

Til fenikkel salat
1 ½ stk fenikkel
2 ss sitronsaft
1 ts (maldon) salt
½ stk frisk salat
nykvernet hvit pepper



Fremgangsmåte

Svinefilet
Reinskjær fileten og lag et hulrom tvers gjennom (bruk et knivstål). Spekk, hvitløk, sitronskall, salvie, hasselnøtter og svart pepper knuses forsiktig i morter. Fyll dette i fileten. Det som er til overs legges rundt. La fileten få ligge i olivenolje natten over. Legg den deretter på god og varm grill og snus jevnlig rundt til den er stekt og saftig.

Grillet rotgrønnsaker og poteter
Kutt rotgrønnsakene og potetene i 1,5 cm tykke skiver. Kok opp kraft og olivenolje sammen med sjalottløk, hvitløk og chili. Ha i grønnsakene og kok til de er møre, ca 5 min. Tøm av kraften og avkjøl. NB! Kraften skal brukes som kald dressing. Når grønnsakene er avkjølt blandes soyasaus og gressløk sammen med grønnsakene. Smak til med litt salt. Før grønnsakene legges på grillen må de tørkes godt i papir.

Fenikkel salat
Vask og renskjær fenikkelen. Del den først i 4 båter, deretter skjæres den i tynne stilker og blandes med salt og sitron. La det ligge i ca 15 minutter. Vask salaten godt og riv den i biter som blandes sammen med fenikkelen.

Til slutt
Kjøttet legges på en seng av grillet potet og rotgrønnsaker. Ha på dressing og legg fenikkelsalaten på toppen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 118,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,85.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet indrefilet av svin med kryddersaus.

Grillet indrefilet av svin med kryddersaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 31.12.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

600 g svinefilet
salt
pepper

Saus
1/2 dl finhakket gul løk
1 presset hvitløksfedd
1 ss olje
1 ts malt koriander
1 krm cayennepepper
1 ts paprikapulver
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 ts potetmel
1 1/2 dl vann
1 ts salt
1/4 dl ferskpresset sitronsaft
1 ss kinesisk soya


Svinefilet er perfekt på grillen og her med skikkelig saus blir dette snadder. Server med for eksempel ris eller grillede poteter


Fremgangsmåte

Rens og skjær svinefileten i biter. Tre kjøttbitene på 4 grillspyd. Strø på salt og pepper. Grill spydene i ca. 10 minutter.

Fres løken i oljen i en kasserolle. Tilsett krydder, hvitløk og sirup. Rør ut potetmelet i vannet og rør det sammen med den freste løken. Rør inn soya og sitronsaft. Småkok til det tykner.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 123,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,35.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet svinefilet med Rosemaries spesial potetsalat.

Grillet svinefilet med Rosemaries spesial potetsalat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 01.06.2014
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

Ca 800 gr fersk svinefilet

MARINADE:
4 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
1,5 dl hvitvin
2 stk pepperkorn, grovknuste
2 ss finhakket persille
1 ts sterk sennep
2 ts soyasaus

Potetsalat
4 store kokte poteter
2 kokte egg
1 hakket selleri stang
0,5 hakket løk
1dl hakket sylteagurk med saft
1/8 ts hvitløksalt
1/8 ts sellerisalt
2 ts sennep
malt sort pepper etter smak
2 ss majones


Potetsalaten er perfekt til grillmat. Den er litt gammeldags med masse smak. Kan og spises alene som smårett. Perfekt når man har kokte poteter til overs.


Fremgangsmåte

Kjøttet og marinaden
Bland sammen ingrediensene til marinaden. La det stå et par timer før kjøttet legges i. Det er enkelt å ha marinade og kjøtt i en kraftig plastpose og knytte godt igjen. Legges i kjøleskap over natten

Tørk godt av kjøttet før det legges på varm grill. Først ca. 4 minutter på hver side på rist nær varmen, så flyttes risten opp og fileten får 3-4 minutter på hver side. Man kan pensle med en grillsaus under grillingen eller marinaden. Sjekk om det er nok stekt etter dine egne ønsker. Krydre evt kjøttet og la det hvile noen minutter før du skjærer i det.

Potetsalat
Kokte poteter skrelles og deles i terninger. Hardkokte egg skrelles og deles i biter. Selleri og løk deles opp. Poteter, egg, selleri og løk legges i en bolle.
Alt det andre blandes sammen i en annen bolle.
Så helles det over potetblandingen og blandes forsiktig sammen. Kan med fordel kjøles ned i kjøleskap før servering, men ofte kan en potetsalat være god lunken. Ved servering kan man pynte med egg.

Server gjerne med en grønn salat

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 116,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,42.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt svinefilet med cherrytomat og ananassalsa.

Stekt svinefilet med cherrytomat og ananassalsa


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 24.08.2020
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

800 gr svinefilet, ytre eller indre
2 ss margarin
1 dash salt og pepper
1 stk rødløk
2 fedd hvitløk

Salsa
400 gr ananasbiter
0,5 stk frisk grønn chilipepper
20 stk cherrytomater eller 4 store
2 stk lime, skall og saft
frisk blad av koriander

Tilbehør
4 porsjoner med ris
basilikum blader


I denne salsaen her brukte vi ekstra med tomater, siden vi har masse i drivhuset. Og vi brukte hermetisk ananas, selv om gjerne kan bruke en fersk ananas. Vi hadde ris ved siden av, men annet duger også, som for eksempel pommes frites, stekte poteter ol.


Fremgangsmåte

Hakk opp rødløken og surr den blank i stekepanna sammen med hakket hvitløk og litt olje. Ta det opp og sett til side.
Del opp fileten i 4 passende stykker, bank dem litt flate og stek dem lett brune i litt margarin i 3-4 min på hver side. Skru ned varmen, dryss med salt og pepper, og la dem ligge i pannen litt før servering.

Salsa

Skjær ananasen evt i små terninger og chilipepperen i tynne ringer. Del tomatene i små biter. Bland alt sammen med skall og saft av limefrukten.La stå og trekke en stund. Bland inn friske korianderblad rett før servering.

Kok ris etter anvisning på pakka. Server filetene på en seng av løk og salsa. Ris ved siden av. Saus er ikke nødvendig da salsaen er saftig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 100,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,78.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt svinefilet med rosenkål.

Stekt svinefilet med rosenkål


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 24.08.2020
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

800 gr svinefilet, ytre eller indre
2 ss margarin
1 dash salt og pepper

Kål:
ca 25 stk rosenkålhoder
1 ts salt
1 ss meierismør

Hjemmelagd sennepssaus:
1 stk egg
2 skive(r) sylteagurk
2 ts persille, frisk
1 ts estragon, frisk
1 ts kapers
1 ss sennep
1 dl olivenolje
1 ts hvitvinseddik
0,25 stk sitron
1 dash salt

Tilbehør
4 porsjoner med ris
basilikum blader


Dette er enkel og god mat. Svinefilet er ofte ganske rimelig i butikken, og krever kort steketid. Kan og ovnsbakes eller grilles, men her stekte vi den. Om du bruker tynne skiver, så er steketiden kort. Annen saus kan og brukes, for eksempel en peppersaus. Men denne sennepssausen er god.
Vi brukte ris her, men også stekte poteter er godt.


Fremgangsmåte

Del opp fileten i 4 passende stykker, bank dem litt flate og stek dem lett brune i litt margarin i 3-4 min på hver side. Skru ned varmen, dryss med salt og pepper, og la dem ligge i pannen litt før servering.

Kål:
Varm opp vann med salt og smør. Ha i rosenkålen og la den småkoke i noen minutter til den er litt myk men ikke for lenge, for da blir den seig. Avhengig av størrelsen er det passende med 6-10 stk på hver porsjon.

Sennepssaus
Hardkok egg.
Finhakk sylteagurk, persille, estragon og kapers.
Mos hardkokt eggeplomme sammen med sennep, og pisk inn olivenolje i en tynn stråle.
Tilsett sylteagurk, persille, estragon, kapers, hvitvinseddik og saften av sitron, og smak til med salt.

Tilbehør.
Kok ris etter anvisning på pakken. Server gjerne med ett dryss av basilikum, sennepssaus ved siden av og rosenkål.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 191,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,75.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3335



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.