10 gode påskeoppskrifter med egg


Oppdatertdato: 2020-04-09 Tema: Påske Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Påsken er over oss og egg er en av følgesvennene på menyen i påsken. Egg er en viktig råvare i mange oppskrifter, da særlig baking, samt mange vanlige oppskrifter man ikke tenker over. Men egg er vel mest kjent som stekt og kokt, samt i omelett og eggerøre. Jeg har under her tatt ut 10 populære oppskrifter med egg, og lagt de ut her med innhold og allergener. Disse utfyller artikkel med mye godt man kan lage av egg




Påskeegg med kokos


Prøv også Påskeegg med kokos.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 25.02.2018
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

50 g smør
3 1/2–4 dl revet kokos
1 1/2 dl Dansukker Melis
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 dl kremfløte

Pynt
200 g mørk sjokolade
100 g hvit sjokolade
Valgfri konditorfarge
Strøssel, valgfri type og farge

Smakstilsetning
Revet skall av 1 lime, gjerne usprøytet
2–3 dråper peppermynte



Fremgangsmåte

Smelt smøret i en gryte, og ha deretter i de andre ingrediensene. Tilsett valgfri smakstilsetning hvis du vil.
Sett i kjøleskapet for å avkjøle, ca. 30 minutter.
Form til egg, og sett i fryseren i ca. 20 minutter. Smelt imens den mørke sjokoladen.
Dypp eggene i den smeltede sjokoladen, og sett kaldt i 20 minutter.
Pynt eggene med hvit sjokolade blandet med konditorfarge eller hvit sjokolade og strøssel.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 507,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 33,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,56.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Påskespeilegg


Prøv også Påskespeilegg.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 07.04.2019
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Yina Chan

Ingredienser

4 stk egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 – 2 ss sukker
2 dl bringebærsyltetøy eller jordbærsyltetøy
2 – 3 dl kremfløte
1 boks hermetiske aprikoser


Påskespeilegg! Bak en enkel rullekake med syltetøy, og server med krem og aprikos på toppen. Skikkelig påskestemning!

Før servering:
Legg rullekakeskiver på et serveringsfat eller på tallerkener. Ha på passelig med pisket krem, og legg en halv aprikos på toppen.


Fremgangsmåte

Lag rullekake: Pisk eggedosis av egg og sukker. Tilsett siktet hvetemel og bakepulver. Vend det inn i eggedosisen med en slikkepott. Bred røren utover en langpanne med bakepapir.
Stek sukkerbrødet midt i ovnen ved 175 °C i 10-12 minutter. Legg et matpapir på bakebordet og strø sukker på. Etter steking hvelves kaken over på matpapiret.. Smør på syltetøyet og rull kaken sammen fra den ene siden. Pakk kaken inn i matpapiret og legg den kjølig med skjøten ned.

Før servering:
Legg rullekakeskiver på et serveringsfat eller på tallerkener. Ha på passelig med pisket krem, og legg en halv aprikos på toppen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 191,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,56.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Bulgursalat med egg


Prøv også Bulgursalat med egg.

Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 16.04.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

6 stk egg
250 g bulgur
1 stk fennikel
1 bunt vårløk
6 stk soltørkede tomater i olje
3 ss finhakket bladpersille
2 ss finhakket frisk mynte
15 stk sorte oliven
2 ss virgin olivenolje
2 ss hvitløksolje
50 g hasselnøtter ristet i panne


Bulgur er knuste hvetekorn som bare skal bløtlegges i kokende vann noen minutter før de er ferdige til bruk. Denne bulgursalaten med egg er et mettende og deilig alternativ til matpakka eller den tradisjonelle middagen!


Fremgangsmåte

1. Tilbered bulgur som anvist på pakken. Avkjøl.

2. Bland alle ingredienser, unntatt egg, i en bolle. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

3. Del eggene i båter og legg på toppen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 208,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,6.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Fylte egg.

Fylte egg


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 20.03.2003
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

Egg



Fremgangsmåte

Med fylte egg er det bare å slippe fantasien løs. Eggene er velegnet både på koldtbordet og som forrett. Kok eggene i 8-10 minutter og del dem i to. Ta ut plommene og gni dem dem smør eller fløte. Før massen has tilbake i hvitene, kan en tilsette f.eks. hakket ansjos.
Eller en kan ha massen tilbake som den er og pynte med ; reker, ansjos, rogn, avocado, sitronsaft og crème frâiche, finhakkede krydderurter, røkelaks og dill, strimlet kokt skinke.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 234,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,69.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Egg i rundstykke.

Egg i rundstykke


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.05.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Nadin Martinuzzi

Ingredienser

500 g hvetemel
2 ts salt
2 ts sukker
25 g smør
1 stk egg
½ pk gjær
3 ½ dl melk
1 stk egg pr porsjonsbrød
egg til pensling
valmue- eller sesamfrø til pynt


Nybakt loff og kokte egg er en uslåelig kombinasjon. Bakt sammen egner disse fine rundstykkene med egg seg ekstra godt til påskefrokosten.


Fremgangsmåte

1. Bland alle ingredienser i bakebollen.
2. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etterhvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Deigen er eltet nok når den er smidig og har en blank overflate. Dekk bakebollen med plast, og la den stå på benken cirka 1 time.
3. Kok eggene i 5–10 minutter, avhengig av hvor kokt du vil ha egget. Avkjøl i kaldt vann.
4. Del deigen i 10 emner og trill dem til runde kuler. La dem hvile i 15-20 minutter.
5. Form bollene til pølser og legg dem rundt hvert sitt egg.
6. Legg rundstykkene på stekeplate kledd med bakepapir, og la dem heve til dobbelt størrelse.
7. Pensle rundstykkene med egg og pynt med valmue- eller sesamfrø.
8. Stek dem midt i ovnen på 225 °C i 10–15 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.

Tips.
Sett egg i så mange rundstykker som du har gjester. Lag vanlige rundstykker av resten av deigen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 203,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,77.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eggelikør 2.

Eggelikør 2


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 16.04.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

1/2 l H-melk
300 g sukker
5 eggeplommer
1 ss vaniljesukker
1/2 l 60% sprit


Det er litt gøy å lage sin egen eggelikør. Fyll den gjerne på fine flasker og gi bort i vertinnegave, til jul eller andre anledninger.


Fremgangsmåte

1. Kok opp melk og sukker. Visp sammen eggeplommer og vaniljesukker. Slå forsiktig den kokende varme melken over eggeblandingen og rør godt til det tykner litt.
2. Sil blandingen og avkjøl. Bland i sprit, rør godt og oppbevar kaldt.

Eggelikøren er holdbar minst 1 måned i kjøleskap. Den kan imidlertid skille seg i ulike lag når den står lenge. Snu derfor flasken på hodet et par ganger før servering.

Serveringstips
Hell eggelikør over iskrem eller bland den inn i hjemmelaget isparfait.
Hell eggelikør over lune multer eller andre bær. Likøren kan også blandes med pisket krem så den blir mildere.
Bruk eggelikør som fyll i hjemmelaget sjokoladekonfekt. Eller unn deg et glass eggelikør til kaffen og småkakene.

Kaffelikør Bland eggelikøren med 2-3 dl sterk kaffe eller espresso.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 263,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 22,76.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Røkelaks med eggerøre 2.

Røkelaks med eggerøre 2


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 27.12.2015
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Mari Svenningsen

Ingredienser

4 stk egg
4 ss vann
½ ts salt
2 ss finhakket tørket gressløk
300 g røkelaks


En skikkelig klassiker når det gjelder forrett; røkelaks med egg. Ypperlig som en forrett når hovedretten er kjøtt.


Fremgangsmåte

1. Pisk egg, vann og salt lett sammen med gaffel.
2. Hell røren i en panne som er så varm at smøret smelter lett uten å bli brunt. Trekk eggerøren sammen med gaffel etterhvert som den stivner. Klipp gressløk over.
3. Avkjøl eggerøren litt, og server sammen med røkelaksen og brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 171,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,04.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Crema Catalana med smak av appelsin.

Crema Catalana med smak av appelsin


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 16.04.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

5 stk egg
150 g sukker
4 dl melk
2 dl kremfløte
saft og skall av 1/2 stk appelsin .

TILBEHØR:
2 stk appelsin , skåret i hinnefrie båter


Crema Catalana med smak appelsin, er en variant av den kanskje mer berømte desserten Crème Brûlée.


Fremgangsmåte

1. Bland egg, sukker, melk og fløte godt sammen. Tilsett appelsinsaft og -skall.

2. Fyll små, ildfaste former og stek i vannbad på 120 °C i 40-50 minutter, avhengig av størrelsen på formen.

Server Crema Catalana lun med appelsinbåter og litt revet appelsinskall på toppen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 136,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,77.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krakelerte egg i lakserede.

Krakelerte egg i lakserede


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 01.04.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

6 egg

Lake:
5 dl solo
2 laurbærblad
2 1/2 ss gurkemeie

6 skiver laks, gjerne einerrøkt laks
alfalfaspirer eller andre estragon eller andre urter


Server en lekker forrett av krakelerte egg med røkelaks. Har du sett på maken?


Fremgangsmåte

Kok eggene i 6 minutter og avkjøl. Kok opp ingrediensene til laken og avkjøl.

Bruk baksiden av en teskje og kakk sprekker i egget. Legg dem ned i laken (skallet er på) slik at laken dekker alle eggene.
Legg evt. en tallerken over som presser eggene ned. Ikke bruk plast, bruk heller da et stort glass med lokk. Snu glasset forsiktig et par ganger slik at kryddret ikke blir liggende i bunnen. Sett eggene kaldt til dagen etter. Skrell eggene og de har fått et fint, gult mønster.
Legg litt salat eller spirer på tallerken. Lag en ”rede” av laks og sett et krakelert egg oppi. Pynt med en urt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 160,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,62.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Snøegg med vaniljesaus og brente mandler.

Snøegg med vaniljesaus og brente mandler


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.03.2018
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

4 eggehviter
1/2 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
2 liter vann
1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 krm salt

Saus
4 eggeplommer
1/2 liter melk
1 1/4 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker

Mandler
50 g mandelspon
2 ss Dansukker Melis

Pynt
2 ss Dansukker Lys Sirup


Kul dessert som kan være litt vrien å få til


Fremgangsmåte

Begynn med sausen. Bland eggeplommer, melk og sukker i en kasserolle, og kok til det tykner. Rør inn vaniljesukkeret. Sil sausen, og avkjøl den i kjøleskap.
Ha deretter mandelsponet i en tørr stekepanne, og strø på melisen. Rør om, og la mandlene karamellisere på svak varme.
Visp eggehvitene stive. Bland melis og vaniljesukker, og vend dette inn i eggehviteskummet. Kok opp vann, sukker og salt i en kasserolle. Form egghviteblandingen til egg ved hjelp av to spiseskjeer, og legg dem ned i det kokende vannet. Vend dem etter et minutt, og la koke ytterligere i to minutter før de tas opp og får renne av på husholdningspapir.
Fordel vaniljesausen i fire dype tallerkener eller skåler. Legg på eggene og de brente mandlene. Spre sirup over.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 61,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,01.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er noen andre aktuelle artikler



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3273






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.