Fotograf:
Matprat.no
Server en lekker forrett av krakelerte egg med røkelaks. Har du sett på maken? Oppskriften inneholder
160 Kalorier,
3 g Karbo,
13 g Protein og
10 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Krakelerte egg i lakserede er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5074 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Krakelerte egg i lakserede!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 160.23 | 486.27 | Kcal |
Protein | 13.01 | 39.48 | gram |
Karbohydrat | 3.49 | 10.59 | gram |
Kostfiber | 0.36 | 1.09 | gram |
Fett | 10.39 | 31.53 | gram |
Mettet fett | 1.79 | 5.43 | gram |
Salt | 0.13 | 0.41 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.62 | Kr 23.13 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 821 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 8,71 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok eggene i 6 minutter og avkjøl. Kok opp ingrediensene til laken og avkjøl.
Bruk baksiden av en teskje og kakk sprekker i egget. Legg dem ned i laken (skallet er på) slik at laken dekker alle eggene.
Legg evt. en tallerken over som presser eggene ned. Ikke bruk plast, bruk heller da et stort glass med lokk. Snu glasset forsiktig et par ganger slik at kryddret ikke blir liggende i bunnen. Sett eggene kaldt til dagen etter. Skrell eggene og de har fått et fint, gult mønster.
Legg litt salat eller spirer på tallerken. Lag en ”rede” av laks og sett et krakelert egg oppi. Pynt med en urt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 25013)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Smårett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2014-04-01
Oppdatert dato:2014-04-01
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift