Fotograf:
Kylling.no
Posjerte egg med hollandaise på røkelaks og spinat inneholder
100 Kalorier,
5 g Karbo,
5 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Posjerte egg med hollandaise på røkelaks og spinat har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Fisk, Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Posjerte egg med hollandaise på røkelaks og spinat er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Posjerte egg med hollandaise på røkelaks og spinat!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 100.03 | 484.76 | Kcal |
Protein | 5.28 | 25.59 | gram |
Karbohydrat | 4.50 | 21.81 | gram |
Kostfiber | 0.44 | 2.13 | gram |
Fett | 6.67 | 32.32 | gram |
Mettet fett | 2.87 | 13.91 | gram |
Salt | 0.87 | 4.24 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.82 | Kr 23.36 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 938 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 17,99 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok opp vann og tilsett eddik og salt. Knekk ett og ett egg i en kopp. Rør om i vannet med tresleiv til det dannes en hvirvel i midten. Hell ett egg av gangen i vannet og la det ligge ca. 3 minutter. Vannet skal ikke boblekoke. Ta opp egget med en hullsleiv og legg det på et kjøkkenpapir.
Smelt smøret til sausen. Ha eggeplommene i en stålbolle. Tilsett sitronsaft og litt salt. Visp eggeplommene over en kjele med varmt vann og spe forsiktig med det smeltede smøret. Smak til med salt og pepper.
Skyll spinaten godt og fjern de groveste stilkene. Surr den raskt i en stekepanne med litt smør. Smak til med salt, pepper og muskat.
Smør brødskivene eller rundstykkene med litt smør og legg dem i en ildfast form. Legg på røkelaks, spinat og posjert egg.
Hell over litt hollandaisesaus og gratiner under forvarmet grillelement i ovnen i ca. 1 minutt, eller til sausen har fått en fin gyllen farge.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 27156)
Tilberedningstid:
20 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Smårett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2010-06-17
Oppdatert dato:2010-06-17
Lesere:
4865 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift