Fotograf:Synøve Dreyer Cloud eggs
At folk tar bilder av maten de spiser er ingen nyhet. Og egget er en av de råvarene som gjør seg ekstra godt på bilder. Kanskje har du selv tatt bilder av et perfekt kokt egg, eller stukket hull med kniven i et posjert egg for å se den fine gule eggeplommen bre seg utover tallerkenen?
Slike videoer og bilder er sikre kilder til vann i munnen. Men nå er det ikke lenger nok med bilder av kokt, stekt eller rennende egg. Siste nytt innen egge-fotografering er egg i sky, eller cloud eggs på engelsk. Fenomenet har tatt av i sosiale medier og er et morsomt tilskudd til den øvrige matfotograferingen.
Egg er trendy
Egg er et estetisk objekt, både i form og farge. Konsistensen, formen og fargen er visuelt tiltrekkende og brukes derfor mye blant matbloggere og andre matinteresserte.
-Egg har fått fornyet interesse og er godt synlig i matblogger, på instagram og andre ledende publikasjoner innen mattrender. Egget brukes i tillegg over hele verden av alle kulturer, og har treffpunkter med i trenden om at folk ønsker å spise ren og naturlig mat, sier samfunnsanalytiker i MatPrat Anne Cecilie Zondag.
1.Sett ovnen på 225 °C.
2.Skill eggeplommen fra eggehviten.
3.Pisk eggehviten luftig. Ta en skje og legg skummet på ett bakepapir så det blir en rund form. Lag en liten fordypning i midten.
4.Sett inn bakeplaten i stekeovnen i 4–5 minutter.
5.Legg eggeplommen i midten av ”skyen” og stek det videre i to minutter.
Lag egg i sky og plasser på en ristet skive med brød, ved siden av avokado eller andre grønnsaker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 33171)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Smårett Innlagt dato:2017-07-30
Oppdatert dato:2017-07-30