Fotograf:Nadin Martinuzzi Nybakt loff og kokte egg er en uslåelig kombinasjon. Bakt sammen egner disse fine rundstykkene med egg seg ekstra godt til påskefrokosten.
1. Bland alle ingredienser i bakebollen.
2. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etterhvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Deigen er eltet nok når den er smidig og har en blank overflate. Dekk bakebollen med plast, og la den stå på benken cirka 1 time.
3. Kok eggene i 5–10 minutter, avhengig av hvor kokt du vil ha egget. Avkjøl i kaldt vann.
4. Del deigen i 10 emner og trill dem til runde kuler. La dem hvile i 15-20 minutter.
5. Form bollene til pølser og legg dem rundt hvert sitt egg.
6. Legg rundstykkene på stekeplate kledd med bakepapir, og la dem heve til dobbelt størrelse.
7. Pensle rundstykkene med egg og pynt med valmue- eller sesamfrø.
8. Stek dem midt i ovnen på 225 °C i 10–15 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.
Tips. Sett egg i så mange rundstykker som du har gjester. Lag vanlige rundstykker av resten av deigen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 31382)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst Innlagt dato:2014-05-09
Oppdatert dato:2019-04-07