12 gode oppskrifter på og med iskrem


Oppdatertdato: 2023-06-27 Tema: Iskrem Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


I skrivende stund er det både sol og varmt her i sør. Og jeg satt faktisk å tenkte på iskrem, da det utenfor på terrassen nesten er for varmt å sitte. Vi pleier å kjøpe ferdig iskrem, men har og tidligere lagd iskrem selv med en slik iskremmaskin. Jeg må innrømme at det er litt styrete med en slik, men du får smaken akkurat som du ønsker. Husker vi hadde en favoritt hvor vi tilsatte rosiner som var bløtlagde i rom. Men under her får dere flere gode hjemmelagde iskrem oppskrifter + noen med ferdiglagd iskrem. Ha en god sommer. Mvh Knut

Annonse



Grunnoppskrift iskrem


Prøv også Grunnoppskrift iskrem.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 28.06.2020
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Aline Ponce

Ingredienser

3 - 4 eggeplommer (alt etter størrelsen)
3 ss melis
3 dl kremfløte


Her er standard oppskrift for hjemmelagd iskrem uten smakstilsetning. Under er det mange forslag til smak. Vi har en iskremmaskin hjemme, men den brukes bare innimellom om sommeren. Det er en slik som må fryses først i ett døgn, før den brukes til å røre isen stiv.
PS: Rom og rosin er veldig godt.


Fremgangsmåte

Visp eggeplommene luftig med melisen. Visp fløten stiv. Velg ønsket smak og bland det inn i fløtekremen + gjerne frøene fra en vaniljestang om du skal være litt ekslusiv.. Før den blandes med eggedosisen. Frys 4 – 5 timer eller i ismaskin. Hvis du ikke bruker ismaskin er det lurt å røre i isen en gang i blant slik at det ikke danner seg for mye iskrystaller. Ta isen ut av fryseren litt før servering. Lag kuler med isskje eller server fra bollen.

Forslag til smaktilsetninger
Vanilje:
Smak til kremen med 2 – 3 ts vaniljesukker eller skrapet frø fra 1 vaniljestang.

Sjokolade:
Smak kremen til med hakket eller revet sjokolade, sjokoladesaus, sjokolademelkpulver, kakao, dajmkuler eller non stop.

Mokka:
Visp kremen sammen med 1 ts pulverkaffe.

Bær:
Smak kremen til med friske eller frosne bær eller litt syltetøy.

Krokanis:
Smak kremen til med grovknust krokan, kjøpt eller hjemmelaget. (Smelt 1 ½ dl sukker i stekepanne, ha i 1 dl grovhakkede mandler. Kok i 1 minutt til fargen er gyllen. Hell blandingen på bakepapir og avkjøl før den knuses.

Rom-rosin:
La rosiner trekke 3 – 4 timer i rom og rør dem inn i kremen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 349,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 33,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,14.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus


Prøv også Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 30.06.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no
Bildet er tatt av Mat.no

Ingredienser

Vaniljeiskrem:
5 dl melk eller matfløte
1 dl sukker
1/2 vaniljestang
4 eggeplommer
Eggelikørsaus:
2 1/2 dl ferdig vaniljesaus
1 dl eggelikør



Fremgangsmåte

Kok opp melk ( eller fløte) med sukker og kornene i vaniljestangen. Visp eggeplommene og hell den varme melken inn i eggeplommene under kraftig røring. Sett blandingen tilbake på platen og varm langsomt opp under røring til det har tyknet så vidt. Avkjøl blandingen natten over. Sil så blandingen og sett i fryseboksen. Rør et par ganger under innfrysing eller frys i ismaskin.

Til eggelikørsausen blandes bare ferdig vaniljesaus med eggelikøren. Mengdeforholdet kan du selv bestemme!!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 130,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,48.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Hjemmelaget iskrem


Prøv også Hjemmelaget iskrem.

Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 17.04.2014
Denne retten tar ca 15 min + frysing å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

4 stk eggeplomme
100 g sukker
1 stk vaniljestang
3 dl kremfløte


Hjemmelaget iskrem er slett ikke vanskelig å lage. Det er dessuten en super måte å få brukt opp eggeplommer eller kremfløte som du måtte ha fått til overs.


Fremgangsmåte

1. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
2. Splitt vaniljestangen på langs og skrap frøene over i kremfløten. Pisk kremfløten stiv og bland med eggedosis.
3. Fyll iskremblandingen i tomme yoghurtbegre eller liknende og sett i fryseren til den har stivnet.

Server for eksempel med litt revet sjokolade på toppen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 357,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,2.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Pæreis med syltede kirsebær fra Gjørv Gård.

Pæreis med syltede kirsebær fra Gjørv Gård


Antall porsjoner = 5
Dato lagt inn eller oppdatert 01.07.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no
Bildet er tatt av Mat.no

Ingredienser

Iskrem:
3 eggeplommer
2 ss sukker
5 dl kremfløte
2 dl hermetiske pærer, kjørt i foodprocessor
2 ss pærelake
kirsebærsaus:
300 g hermetiske kirsebær
2-3 ss kirsebærlikør
Pynt:
Friske urter f eks mynte
Litt revet appelsin- eller sitronskall



Fremgangsmåte

Visp eggeplommene med sukkeret. Visp kremfløten og bland alt forsiktig med de mosede pærene. rør inn laken og la isen bli stiv i fryseboksen. Rør gjerne i isen 2-3 ganger under nedfrysingen.
Hell kirsebærene fra laken og kok inn laken til halv mengde. Avkjøl og rør inn likør.
Ta iskremen ut av fryseboksen ca. 30 minutter før servering. Fordel iskuler på hver tallerken. Legg rundt avrente kirsebær og hell rundt likørsaft.
Pynt med mynte og sitrusskall.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 258,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,65.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fjellheimens iskrem.

Fjellheimens iskrem


Antall porsjoner = 5
Dato lagt inn eller oppdatert 30.06.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no
Bildet er tatt av Mat.no

Ingredienser

5 dl kremfløte
4 ss sukker
4 eggeplommer

Forslag til smakstilsetninger:
2 ts vaniljesukker
2 dl sjokolade, grovhakket
1 dl krokan, knust
1 dl cocktailbær, hakkede
1 dl nøttekjerner, hakkede
Sjokolade eller nøtter til pynt
Grovt salt



Fremgangsmåte

Visp kremfløten med halvparten av sukkeret. Visp eggedosis av eggeplommer og resten av sukkeret. Bland vispet krem og eggedosis og rør inn en eller to av smakstilsetningene. Hell blandingen i en boks eller form med lokk.Legg matpapir under lokket--det er viktig at dette er helt tett.
Grav et hull i snøen, stort nok til å få en hel bøtte nedi. Lag en salt/ snøblanding i forholdet to deler snø og en del grovt salt.
Sett isboksen i bøtten og fordel saltblandingen rundt formen. Se bildet!
Lag isblandingen om morgenen. Da blir isen ferdig og kan spises om kvelden. Isen tas rett fra snøen, hvelves på fat og pyntes med sjokolade, nøtter eller det du ellers har for hånden.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 374,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 30,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,46.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tropicana iskrem.

Tropicana iskrem


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 08.10.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

4 stk. eggeplomme
2 ss melis
4 dl vaniljekesam
300 g mango frossen i biter, melon kan også brukes
50 g grovhakkede valnøttkjerner
75 g grovhakket mørk kokesjokolade



Fremgangsmåte

Del melon og mango i mindre biter og frys dette i en time. Visp eggedosis av eggplommer og melis og visp inn kesam.
Kjør de frosne fruktene i en foodprosessor og bland dem med kesam- og eggeblandingen. Isen må røres i et par ganger under innfrysning for å unngå iskrystaller. Serveres med frisk frukt, sjokolade, nøtter eller fruktsauser.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 185,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,84.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Iskrem med kokos og pasjonsfrukt.

Iskrem med kokos og pasjonsfrukt


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 22.05.2016
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Alexander Benjaminsen

Ingredienser

4 stk eggeplomme
4 ss sukker
11/2 dl kremfløte
11/2 dl pasjonsfruktkjøtt
21/2 dl kokoskrem


Kombinasjonen kokos og pasjonsfrukt gir de fleste sterke assosiasjoner til langt sørligere breddegrader enn våre. Men når sommervarmen slår til for fullt her hos oss, finnes det knapt noen bedre måte å kjøle seg ned på enn med denne hjemmelagede isen.


Fremgangsmåte

Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
Stivpisk kremfløte. Bland pasjonsfrukt og kokoskrem inn i eggedosisen, og vend deretter blandingen inn i kremen.
Hell i små porsjonsformer eller i en stor form (gjerne brødform) med bakepapir, og frys til isen er stiv, 4-6 timer.
Lag gjerne kuler av isen og server den i iskjeks. Pynt med revet kokos eller biter av fersk eller tørket kokos. Spiselige blomster gjør seg også godt som pynt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 358,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 28,87.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjemmelaget Amarula iskrem.

Hjemmelaget Amarula iskrem


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 23.02.2010
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Ukjent kilde
Bildet er tatt av Ukjent Fotograf

Ingredienser

250 g kremost naturell,
250 g Mascarpone ost
250 g crème fraiche
2 egg
250 g sukker
80 ml Amarula Cream
200 g peanøttsmør



Fremgangsmåte

Bland egg og sukker til det har kremet konsistens.
Ha deretter i resten av ingrediensene og visp til det er godt blandet
Hell røren i en glassbolle og la den stå i fryseren i 2-3 timer
Pynt med ekstra nøtter og litt Amarula

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 376,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,62.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Turon Rangie style.

Turon Rangie style


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 08.08.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

2 stk Bananer
4 halve hermetiske aprikoser
1 ts kanel
1 ts hvitt sukker
4 flak ferdig vårulldeig
2 isskjeer vaniljeiskrem
2 stk kirsebær med stilk
Olje til frityrsteking
Vann eller pisket egg til å lime sammen deigen
1 stilk frisk mynte blader


Dette er skikkelig godt. Serveres varmt, men vær forsiktig siden banan inni blir veldig varm! Vi serverte med resten av aprikosene ved siden av.


Fremgangsmåte

1. Skjær banan i to. Deretter skrelles den og hver del splittes på langs. Da har du 4 biter.
2. Dypp banan i kanel og sukker.
3. Del hver aprikoshalvdel i 4 og pakk den inn i vårrulldeigen sammen med en bit banan.
4. Vårullene limes sammen med litt vann eller evt egg.
5. Friteres i olje til den er sprø
6. Hver turon skjæres så diagonalt og legges på tallerken med iskrem og pyntes med kirsebær og mynteblader. Man kan og sprinkle med litt sjokoladesaus, sesamfrø og evt sjokoladepulver.

Det er mange forskjellige versjoner av denne.
Opprinnelig brukes jackfrukt og Ube syltetøy, men dette er vrient å få tak i for oss. Også minibananer om en skulle få tak i det.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 122,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,87.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladeiskrem.

Sjokoladeiskrem


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 05.04.2017
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Funksjonell mat
Bildet er tatt av Funksjonell mat

Ingredienser

3 eggeplommer
3 ss Sukrin Gold
3 dl fløte
2 ss kakaopulver
1 ts vaniljepulver
En knivsodd salt


Dette er en fantastisk god sjokoladeis, helt uten sukker.


Fremgangsmåte

Pisk eggeplommer og Sukrin Gold til en tykk masse.
I en annen skål pisker du fløte, kakaopulver, vaniljepulver og en knivsodd salt.
Bland de to blandingene forsiktig sammen, og hell over i en form du har belagt med plastfolie. Legg plastfolie også over blandingen før du setter det i fryseren. (Har du is-maskin kan den selvfølgelig brukes.) Etter ca. fire timer er isen klar.
Sukrin og kakaopulver kan tilpasses egen smak, avhengig av hvor «mørk» sjokoladesmak du liker. Smak på røren før du setter den i fryseren.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 324,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 32,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,48.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Coffee Pistachio semi-freddo.

Coffee Pistachio semi-freddo


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 07.12.2013
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Nespresso
Bildet er tatt av Nespresso

Ingredienser

4 kapsler Grand Cru Ristretto (4 x 25 ml)
250 g pistasjiskrem, tatt ut av fryseren 15 minutter på forhånd
60 g rensede og ristede pistasjnøtter
150 g pisket krem med vaniljesmak


En pistasjiskrem du drømmer om: den smelter i munnen din, deilig og kremete, og forsterkes av intensiteten ved Ristretto med undertoner av kakao.


Fremgangsmåte

Knus halvparten av de ristede pistasjnøttene til pulver
Bland dem forsiktig i den myknede iskremen i en stor bolle, sammen med halvparten av den piskede kremen og halvparten av de rensede og ristede pistasjnøttene
Legg 1 spiseskje pisket krem i 4 individuelle glass og topp deretter med iskremblandingen Like før servering helles en Ristretto Grand Cru over hver rett
Dekorer med gjenværende pisket krem og ristede hele eller knuste pistasjnøtter.

Tilbehør
4 Espressokopper (80 ml)
1 blender

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 285,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,26.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mangoiskrem.

Mangoiskrem


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.04.2017
Denne retten tar ca 15 min + frysing å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Funksjonell mat
Bildet er tatt av Funksjonell mat

Ingredienser

2 mango 1/2 liter kremfløte 3 egg 3-4 ss Sukrin Gold


Lag din egen iskrem, så har du full kontroll på hva den inneholder. Bruk gjerne andre søte bær eller frukt.


Fremgangsmåte

Skrap ut kjøttet av mangoene og mos det i en blender. Visp kremfløten til krem. Lag eggedosis av egg og Sukrin.
Alt dette røres sammen og settes i fryseren. Du må røre hver time de første 4 timene. Da er det lettere å unngå krystaller.
Du kan også blande inn ulike bærsorter. Best blir det hvis du bruker en litt søt frukt eller bær.

Denne oppskriften er levert av ernæringsrådgiver Karin Hvoslef.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 178,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3401
Norsk mat.Rask mat.
Produkttester.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.