I skrivende stund er det både sol og varmt her i sør. Og jeg satt faktisk å tenkte på iskrem, da det utenfor på terrassen nesten er for varmt å sitte. Vi pleier å kjøpe ferdig iskrem, men har og tidligere lagd iskrem selv med en slik iskremmaskin. Jeg må innrømme at det er litt styrete med en slik, men du får smaken akkurat som du ønsker. Husker vi hadde en favoritt hvor vi tilsatte rosiner som var bløtlagde i rom. Men under her får dere flere gode hjemmelagde iskrem oppskrifter + noen med ferdiglagd iskrem. Ha en god sommer. Mvh Knut
Grunnoppskrift iskrem
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
28.06.2020Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Aline PonceIngredienser
3 - 4 eggeplommer (alt etter størrelsen)
3 ss melis
3 dl kremfløte
Her er standard oppskrift for hjemmelagd iskrem uten smakstilsetning. Under er det mange forslag til smak. Vi har en iskremmaskin hjemme, men den brukes bare innimellom om sommeren. Det er en slik som må fryses først i ett døgn, før den brukes til å røre isen stiv.
PS: Rom og rosin er veldig godt.Fremgangsmåte
Visp eggeplommene luftig med melisen. Visp fløten stiv. Velg ønsket smak og bland det inn i fløtekremen + gjerne frøene fra en vaniljestang om du skal være litt ekslusiv.. Før den blandes med eggedosisen. Frys 4 – 5 timer eller i ismaskin. Hvis du ikke bruker ismaskin er det lurt å røre i isen en gang i blant slik at det ikke danner seg for mye iskrystaller. Ta isen ut av fryseren litt før servering. Lag kuler med isskje eller server fra bollen.
Forslag til smaktilsetninger
Vanilje:
Smak til kremen med 2 – 3 ts vaniljesukker eller skrapet frø fra 1 vaniljestang.
Sjokolade:
Smak kremen til med hakket eller revet sjokolade, sjokoladesaus, sjokolademelkpulver, kakao, dajmkuler eller non stop.
Mokka:
Visp kremen sammen med 1 ts pulverkaffe.
Bær:
Smak kremen til med friske eller frosne bær eller litt syltetøy.
Krokanis:
Smak kremen til med grovknust krokan, kjøpt eller hjemmelaget. (Smelt 1 ½ dl sukker i stekepanne, ha i 1 dl grovhakkede mandler. Kok i 1 minutt til fargen er gyllen. Hell blandingen på bakepapir og avkjøl før den knuses.
Rom-rosin:
La rosiner trekke 3 – 4 timer i rom og rør dem inn i kremen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
349,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
33,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
30.06.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Mat.noBildet er tatt av
Mat.noIngredienser
Vaniljeiskrem:
5 dl melk eller matfløte
1 dl sukker
1/2 vaniljestang
4 eggeplommer
Eggelikørsaus:
2 1/2 dl ferdig vaniljesaus
1 dl eggelikør
Fremgangsmåte
Kok opp melk ( eller fløte) med sukker og kornene i vaniljestangen. Visp eggeplommene og hell den varme melken inn i eggeplommene under kraftig røring. Sett blandingen tilbake på platen og varm langsomt opp under røring til det har tyknet så vidt. Avkjøl blandingen natten over. Sil så blandingen og sett i fryseboksen. Rør et par ganger under innfrysing eller frys i ismaskin.
Til eggelikørsausen blandes bare ferdig vaniljesaus med eggelikøren. Mengdeforholdet kan du selv bestemme!!
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
130,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Hjemmelaget iskrem
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
17.04.2014Denne retten tar ca
15 min + frysing å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
4 stk eggeplomme
100 g sukker
1 stk vaniljestang
3 dl kremfløte
Hjemmelaget iskrem er slett ikke vanskelig å lage. Det er dessuten en super måte å få brukt opp eggeplommer eller kremfløte som du måtte ha fått til overs.Fremgangsmåte
1. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
2. Splitt vaniljestangen på langs og skrap frøene over i kremfløten. Pisk kremfløten stiv og bland med eggedosis.
3. Fyll iskremblandingen i tomme yoghurtbegre eller liknende og sett i fryseren til den har stivnet.
Server for eksempel med litt revet sjokolade på toppen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
357,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
23,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
27,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Pæreis med syltede kirsebær fra Gjørv Gård
Antall porsjoner =
5Dato lagt inn eller oppdatert
01.07.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Mat.noBildet er tatt av
Mat.noIngredienser
Iskrem:
3 eggeplommer
2 ss sukker
5 dl kremfløte
2 dl hermetiske pærer, kjørt i foodprocessor
2 ss pærelake
kirsebærsaus:
300 g hermetiske kirsebær
2-3 ss kirsebærlikør
Pynt:
Friske urter f eks mynte
Litt revet appelsin- eller sitronskall
Fremgangsmåte
Visp eggeplommene med sukkeret. Visp kremfløten og bland alt forsiktig med de mosede pærene. rør inn laken og la isen bli stiv i fryseboksen. Rør gjerne i isen 2-3 ganger under nedfrysingen.
Hell kirsebærene fra laken og kok inn laken til halv mengde. Avkjøl og rør inn likør.
Ta iskremen ut av fryseboksen ca. 30 minutter før servering. Fordel iskuler på hver tallerken. Legg rundt avrente kirsebær og hell rundt likørsaft.
Pynt med mynte og sitrusskall.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
258,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
18,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fjellheimens iskrem
Antall porsjoner =
5Dato lagt inn eller oppdatert
30.06.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Mat.noBildet er tatt av
Mat.noIngredienser
5 dl kremfløte
4 ss sukker
4 eggeplommer
Forslag til smakstilsetninger:
2 ts vaniljesukker
2 dl sjokolade, grovhakket
1 dl krokan, knust
1 dl cocktailbær, hakkede
1 dl nøttekjerner, hakkede
Sjokolade eller nøtter til pynt
Grovt salt
Fremgangsmåte
Visp kremfløten med halvparten av sukkeret. Visp eggedosis av eggeplommer og resten av sukkeret. Bland vispet krem og eggedosis og rør inn en eller to av smakstilsetningene. Hell blandingen i en boks eller form med lokk.Legg matpapir under lokket--det er viktig at dette er helt tett.
Grav et hull i snøen, stort nok til å få en hel bøtte nedi. Lag en salt/ snøblanding i forholdet to deler snø og en del grovt salt.
Sett isboksen i bøtten og fordel saltblandingen rundt formen. Se bildet!
Lag isblandingen om morgenen. Da blir isen ferdig og kan spises om kvelden. Isen tas rett fra snøen, hvelves på fat og pyntes med sjokolade, nøtter eller det du ellers har for hånden.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
374,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
19,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
30,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Tropicana iskrem
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
08.10.2006Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
4 stk. eggeplomme
2 ss melis
4 dl vaniljekesam
300 g mango frossen i biter, melon kan også brukes
50 g grovhakkede valnøttkjerner
75 g grovhakket mørk kokesjokolade
Fremgangsmåte
Del melon og mango i mindre biter og frys dette i en time. Visp eggedosis av eggplommer og melis og visp inn kesam.
Kjør de frosne fruktene i en foodprosessor og bland dem med kesam- og eggeblandingen. Isen må røres i et par ganger under innfrysning for å unngå iskrystaller. Serveres med frisk frukt, sjokolade, nøtter eller fruktsauser.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
185,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Iskrem med kokos og pasjonsfrukt
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
22.05.2016Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Alexander BenjaminsenIngredienser
4 stk eggeplomme
4 ss sukker
11/2 dl kremfløte
11/2 dl pasjonsfruktkjøtt
21/2 dl kokoskrem
Kombinasjonen kokos og pasjonsfrukt gir de fleste sterke assosiasjoner til langt sørligere breddegrader enn våre. Men når sommervarmen slår til for fullt her hos oss, finnes det knapt noen bedre måte å kjøle seg ned på enn med denne hjemmelagede isen.Fremgangsmåte
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
Stivpisk kremfløte. Bland pasjonsfrukt og kokoskrem inn i eggedosisen, og vend deretter blandingen inn i kremen.
Hell i små porsjonsformer eller i en stor form (gjerne brødform) med bakepapir, og frys til isen er stiv, 4-6 timer.
Lag gjerne kuler av isen og server den i iskjeks. Pynt med revet kokos eller biter av fersk eller tørket kokos. Spiselige blomster gjør seg også godt som pynt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
358,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
36,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
22,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 28,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Hjemmelaget Amarula iskrem
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
23.02.2010Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Ukjent kildeBildet er tatt av
Ukjent FotografIngredienser
250 g kremost naturell,
250 g Mascarpone ost
250 g crème fraiche
2 egg
250 g sukker
80 ml Amarula Cream
200 g peanøttsmør
Fremgangsmåte
Bland egg og sukker til det har kremet konsistens.
Ha deretter i resten av ingrediensene og visp til det er godt blandet
Hell røren i en glassbolle og la den stå i fryseren i 2-3 timer
Pynt med ekstra nøtter og litt Amarula
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
376,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
23,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
27,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Turon Rangie style
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
08.08.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
2 stk Bananer
4 halve hermetiske aprikoser
1 ts kanel
1 ts hvitt sukker
4 flak ferdig vårulldeig
2 isskjeer vaniljeiskrem
2 stk kirsebær med stilk
Olje til frityrsteking
Vann eller pisket egg til å lime sammen deigen
1 stilk frisk mynte blader
Dette er skikkelig godt. Serveres varmt, men vær forsiktig siden banan inni blir veldig varm! Vi serverte med resten av aprikosene ved siden av.Fremgangsmåte
1. Skjær banan i to. Deretter skrelles den og hver del splittes på langs. Da har du 4 biter.
2. Dypp banan i kanel og sukker.
3. Del hver aprikoshalvdel i 4 og pakk den inn i vårrulldeigen sammen med en bit banan.
4. Vårullene limes sammen med litt vann eller evt egg.
5. Friteres i olje til den er sprø
6. Hver turon skjæres så diagonalt og legges på tallerken med iskrem og pyntes med kirsebær og mynteblader. Man kan og sprinkle med litt sjokoladesaus, sesamfrø og evt sjokoladepulver.
Det er mange forskjellige versjoner av denne.
Opprinnelig brukes jackfrukt og Ube syltetøy, men dette er vrient å få tak i for oss. Også minibananer om en skulle få tak i det.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
122,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
22,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sjokoladeiskrem
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
05.04.2017Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Funksjonell matBildet er tatt av
Funksjonell matIngredienser
3 eggeplommer
3 ss Sukrin Gold
3 dl fløte
2 ss kakaopulver
1 ts vaniljepulver
En knivsodd salt
Dette er en fantastisk god sjokoladeis, helt uten sukker.Fremgangsmåte
Pisk eggeplommer og Sukrin Gold til en tykk masse.
I en annen skål pisker du fløte, kakaopulver, vaniljepulver og en knivsodd salt.
Bland de to blandingene forsiktig sammen, og hell over i en form du har belagt med plastfolie. Legg plastfolie også over blandingen før du setter det i fryseren. (Har du is-maskin kan den selvfølgelig brukes.) Etter ca. fire timer er isen klar.
Sukrin og kakaopulver kan tilpasses egen smak, avhengig av hvor «mørk» sjokoladesmak du liker. Smak på røren før du setter den i fryseren.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
324,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
32,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Coffee Pistachio semi-freddo
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
07.12.2013Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
NespressoBildet er tatt av
NespressoIngredienser
4 kapsler Grand Cru Ristretto (4 x 25 ml)
250 g pistasjiskrem, tatt ut av fryseren 15 minutter på forhånd
60 g rensede og ristede pistasjnøtter
150 g pisket krem med vaniljesmak
En pistasjiskrem du drømmer om: den smelter i munnen din, deilig og kremete, og forsterkes av intensiteten ved Ristretto med undertoner av kakao.Fremgangsmåte
Knus halvparten av de ristede pistasjnøttene til pulver
Bland dem forsiktig i den myknede iskremen i en stor bolle, sammen med halvparten av den piskede kremen og halvparten av de rensede og ristede pistasjnøttene
Legg 1 spiseskje pisket krem i 4 individuelle glass og topp deretter med iskremblandingen
Like før servering helles en Ristretto Grand Cru over hver rett
Dekorer med gjenværende pisket krem og ristede hele eller knuste pistasjnøtter.
Tilbehør
4 Espressokopper (80 ml)
1 blender
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
285,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
21,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Mangoiskrem
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.04.2017Denne retten tar ca
15 min + frysing å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Funksjonell matBildet er tatt av
Funksjonell matIngredienser
2 mango
1/2 liter kremfløte
3 egg
3-4 ss Sukrin Gold
Lag din egen iskrem, så har du full kontroll på hva den inneholder. Bruk gjerne andre søte bær eller frukt.Fremgangsmåte
Skrap ut kjøttet av mangoene og mos det i en blender. Visp kremfløten til krem. Lag eggedosis av egg og Sukrin.
Alt dette røres sammen og settes i fryseren. Du må røre hver time de første 4 timene. Da er det lettere å unngå krystaller.
Du kan også blande inn ulike bærsorter. Best blir det hvis du bruker en litt søt frukt eller bær.
Denne oppskriften er levert av ernæringsrådgiver Karin Hvoslef.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
178,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3401