Fotograf:
Mat.no
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus inneholder
130 Kalorier,
16 g Karbo,
4 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
11101 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 130.20 | 327.92 | Kcal |
Protein | 4.08 | 10.28 | gram |
Karbohydrat | 16.27 | 40.98 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 4.52 | 11.38 | gram |
Mettet fett | 1.78 | 4.48 | gram |
Alkohol | 1.16 % | | | |
Salt | 0.09 | 0.22 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.48 | Kr 11.28 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 007 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 49,98 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok opp melk ( eller fløte) med sukker og kornene i vaniljestangen. Visp eggeplommene og hell den varme melken inn i eggeplommene under kraftig røring. Sett blandingen tilbake på platen og varm langsomt opp under røring til det har tyknet så vidt. Avkjøl blandingen natten over. Sil så blandingen og sett i fryseboksen. Rør et par ganger under innfrysing eller frys i ismaskin.
Til eggelikørsausen blandes bare ferdig vaniljesaus med eggelikøren. Mengdeforholdet kan du selv bestemme!!
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Mat.no
(Intern: 21)
Kategori:
Iskrem/sorbet
Land:
Norge
Fylke:
Sør Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-06-30
Oppdatert dato:2002-06-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift