Vi spiser pasta ofte hjemme. Det er raskt og enkelt å lage, samt at det smaker nydelig. Ofte er det sausen og tilbehøret som gjør prikken over i'en. Pasta kan være så enkelt som å koke den alene og servere med en ferdigsaus, som det finnes mange typer av i butikkene.
Men det beste er jo å tilpasse sin egen vri på pastasausen og lage den ved siden av, gjerne fra bunnen av. Jeg vil anbefale å prøve med forskjellige smaker og får en det skikkelig til så husker man den og kan lage den igjen senere. Men her er 13 av våre beste som vi har prøvd hjemme.
Spaghetti med kjøttsaus
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
22.04.2018Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
250 g spaghetti
1 ss olje
1 løk
200 g kjøttdeig
1 boks hermetiske tomater
1 grovrevet gulrot
1 ss tomatpurre
1 ts paprikapulver
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1 ts basilikum
En enkel og grei pastarett med kjøttdeig, løk og tomater. Gurlot gjør denne saftigere sammen med tomatene. Husk å smake til med krydder før servering.Fremgangsmåte
Kok spaghettien etter anvisningen på pakken.
Hakk løken og brun den sammen med kjøttdeigen. Rør hele tiden så kjøttdeigen smuldrer seg.
Tilsett tomatene med laken, gulroten, tomatpurre, paprikapulver, salt, pepper og basilikum og la sausen småkoke under lokk i 15-20 minutter, til den har kokt litt inn.
Sil vannet av spaghettien og server den med sausen og revet ost.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
135,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Hot´n spicy tagliatelle med ovnsbakt torsk
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
09.08.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
700 g laksefilét, skinn- og benfri
1-2 ts salt
1 ts pepprmix
6-8 solmodne tomater
1-3 røde chili
1 hvitløkfedd
1 løk
1 ss finhakket frisk basilikum
2 ss olivenolje
salt
pepper
pasta til 4 personer
Her kan man bruke all slags fisk også evt steke eller koke den. Om en ikke har så mange tomater, bruk en boks med hermetiske. Utgangspunktet her er en oppskrift med grillet laks.Fremgangsmåte
Rens chilien og fjern alle kjernene. Kjør chili og tomater i foodprocessor til en grov masse. Rens og hakk løk og hvitløk og surr dem i olivenolje.
Ha i tomatmassen og kok til en tykk saus. Ha i basilikum og smak til med salt og peppermix.
Bak torskestykker i stekeovnen ca 15 minutter på 180 grader.
Kok tagliatelle nok til 4 personer.
Server tagliatelle med ovnsstekt torsk og sausen over.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
104,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pasta med kylling og fløtesaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
26.02.2014Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
400 g pasta (tagliatelle)
4 tomater flådd i biter
4 kylling bryst fra en ferdig grillet kylling
4 dl fløte
Persille
Koriander hakket.
Rask og god pastarett. Litt annerledes da man blander tomater i en fløtesaus. Mild og barnevennlig. For ekstra "sting" smak til med salt, pepper og chilipepper.Fremgangsmåte
Kok pasta etter anvisning. Alle typer kan brukes.
Varm fløten i en stor stekepanne.
Legg i kylling, tomater og hakket grønt.
La det småkoke i noen minutter.
Legg pasta på tallerknene og ha over kylling og saus.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
193,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Vårlig laksespaghetti
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
20.03.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Gladimat.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
Ca. 500 g laksefilet evt annen fisk
1 ss rosépepper
1 dl hvitvin eller eplenektar
4 sjalottløk
ca. 50 g tørkede tomater i olje
(eller 100 g hermetiske)
1 ss olivenolje
salt og pepper
2 dl seterrømme eller creme fraiche
200 g spaghetti
Vi lagde en litt annen versjon av denne, med at vi lagde en slags fiskeburger av fisken. Hadde rett og slett bare med at vi brukte rester av laks og de var ikke så fine å se på.
Vi hadde og i alkoholfri hvitvin, men sausen ble kjempegod.Fremgangsmåte
Kok pasta som angitt på pakningen.
Rens og skjær laksen i ½ cm tykke skiver.
Del skivene hvis de er store.
La pepperkorn trekke en stund i vinen. Skrell løk og skjær i tynne skiver.
Klipp tomater i tynne strimler/biter. Fres løk i olje og tilsett tomatene. Løken skal bli myk. Ta opp og stek laksen i oljen til den er trukket gjennom og har fått farge (2-3 minutter). Hold fisken varm. Ha løkblandingen tilbake i pannen og hell på vin med pepper. Tilsett rømme. La sausen få koke opp og sammen så den blir fyldig. Smak til med salt og pepper.
La pasta renne av og fordel på varme tallerkener. Fordel sausen over og legg laksen på toppen. Pynt gjerne med urter. En blandet salat er godt til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
234,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 12,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Spaghetti carbonara
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
24.04.2013Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
HAUKET.NETBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
400 g spaghetti
ca 100 g marmorert flesk /bacon
2 ss olje
3 egg
3 ss fløte
100 g nyrevet parmesan
2 fedd hvitløk
salt, grovmalt pepper
Klassisk pastarett. Nydelig smak. Bacon gjør susen her.Fremgangsmåte
Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en kasserolle. Legg i spaghetti og la den koke i 8-10 min, til al dente.
Mens spaghetti koker skjær flesket i små terninger og stek det ved middels varme i en panne med olje. Ta opp og hold varme. Finhakk hvitløk og fres lett i baconfettet, uten at de blir brent.
Visp sammen egg, fløte, salt og pepper til det skummer lett. rør inn 50 g revet ost.
Hell vannet av spaghetti og la den renne godt av seg. Ha godt avrent spaghetti over i den varme pannen med hvitløk og vend spaghetti godt inn i fleskefettet og hvitløken. Trekk pannen vekk fra varmen og hell i eggemassen og bland raskt sammen med spaghettien uten at eggene stivner. Sausen skal være kremaktig.
Dryss over stekt flesk/bacon, krydre med rikelig med grovmalt pepper og revet ost.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
330,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
34,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pasta Carbonara
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
28.07.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
Tagliatelle eller pastarør til to pers.
2 egg
1,5 dl matfløte
50 g reven ost (parmesan, jarlsberg e.l)
100 g bacon
1 hvitløksbåt
1 tomat
rødløk
nykvernet sort pepper
litt salt
Her tok vi også å erstattet bacon med tynne skiver av spekepølse. Og originalt skal det brukes pancetta som er en italiensk bacon. Se lenger nede på siden for flere varianter.
Tips: Øk gjerne mengden bacon til 150 gram. Det kan med fordel drysses litt parmesan over før servering.Fremgangsmåte
Sett på en kjele med rikelig vann og salt og ha i pastaen når det koker.
Strimle baconet og fres det lett gyllent sammen med finhakket hvitløk. Sett det til side.
I en skål pisker du sammen egg, fløte og ost med en gaffel. Kvern i litt pepper og litt salt (Obs, baconet kan være salt nok!)
Hell bacon og hvitløk oppi og bland godt. Gjør klart garnityret; finhakk litt rødløk eller
sjalottløk og del tomaten i terninger.
La pastaen renne av og ha den tilbake i kjelen sammen med bacon og eggeblandingen.
La alt trekke på svak varme et par minutter meds du rører med en skje til det er gjennomvarmt og eggene begynner å stivne litt.
Fordel pastaen i to dype fat og strø over løk og tomat. Har du persille gjør ikke det retten mindre god!
Pepperkvern på bordet og litt brød inntil hører med.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
225,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Spaghetti Bolognese
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
07.12.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
2 ss margarin eller olje
1 løk
1 lite stk. sellerirot
1 gulrot
300 g kjøttdeig
1 ss hvetemel
1 glass rødvin eller buljong
1 boks tomatpuré
salt
pepper
hvitløkpulver
knust basilikum
1/2 kg spaghetti
reven ost
Spaghetti bolognese er rett og slett skikkelig studentmat. Her med hjemmelagd kjøttsaus. Kan og lages med ferdig saus fra glass. Vi hadde og i hakket rød paprika i sausen.Fremgangsmåte
Brun hakket løk lett i olje eller margarin. Tilsett finhakket eller reven gulrot, selleri og kjøttdeig. Rør med gaffel til kjøttet blir grått.
Dryss mel over, rør om , spe med væske.
Smak til med tomatpuré, salt, pepper, hvitløk og basilikum, og la sausen surre under lokk ca 15 min.
Kok spaghettien i rikelig lettsaltet vann til den er så vidt mør. Følg koketiden som er angitt på pakken.
Hell vannet av, damp spaghettien et øyeblikk i tørr gryte. Rør eventuelt en smørklatt i.
Anrett spaghettien på varmt fat, hell sausen i midten og dryss over med reven ost.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
155,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
21,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Spaghetti med fløtesaus, skinke og sopp
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
11.09.2013Denne retten tar ca
35 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
4 små løk
3 ss smør
1 ts hvetemel
2 1/2 dl fløte, 20%
100 g revet parmesanost
100-150 g kokt skinke
salt
pepper
muskat
250 g friske sjampinjonger
1/2 sitron
spaghetti
Dette er litt standard spaghettirett som en aldri blir lei av. Forskjellige måter å servere denne på.Fremgangsmåte
Skrell og finhakk løken. Surr løken myk og gjennomsiktig i 1 ss smør i en stor gryte. Rør i melet, spe med fløten og la sausen koke under omrøring i 4-5 minutter. Skru av platen og bland i revet ost og skinke skåret i terninger. Legg på lokk så sausen holder seg varm.
Ha spaghettien i kokende saltet vann og la den koke til den er mør.
Rens sjampinjongene, del dem i to eller skjær dem i skiver. Surr sjampinjongene i smør over ganske sterk varme, skru av platen og tilsett salt og sitronsaft etter smak.
La den ferdige spaghettien renne av i et dørslag, smelt 1 ss smør i gryten og hell spaghettien tilbake. Rist litt på gryten over sterk varme, trekk den til side og legg lokk på.
Varm skinkesausen over svak varme, rør godt om og smak til med krydder. Vend i den varme spaghettien og soppen og hell alt i et varmt serveringsfat.
Serveres straks med en skål revet parmesanost og en bolle grønn salat som tilbehør.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
174,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Spaghetti med kjøttboller og pesto
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
13.09.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
500 g kjøttdeig/karbonadedeig
1 ts salt
60 g parmesan
1 ss kavring
4 ss hakket persille
1 glass pestosaus eller lag din egen pesto
250 g spagetti
Pesto (4 porsjoner)
25 blader basilikum
2 båter hvitløk
1/2 dl pinjekjerner (evt. valnøtter eller 1 ss strøkavring)
1 1/2 dl olivenolje
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
Bruk hjemmelagde kjøttboller eller ferdigkjøpte. Pesto er godt sammen med pasta, og parmesan er det lille ekstra.Fremgangsmåte
1. Kna sammen alle ingrediensene og lag små boller.
2. Stek bollene på middels varme i ca. 10 minutter.
3. Kok spaghetti etter anvisning på pakken.
4. Bland spaghetti med pesto og tilsett kjøttbollene.
Server evt. ekstra pesto ved siden av. Brød og salat smaker godt til.
Pesto
1. Bland sammen basilikum, presset hvitløk og kjerner/strøkavring i en foodprosessor, hakker eller morter.
2. Tilsett oljen i en tynn stråle under kjøring.
3. Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
352,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
24,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Tagliatelle al Ragù Classico, Tagliatelle med klassisk kjøttdeigssaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
17.09.2016Denne retten tar ca
75 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
400 g Barilla Tagliatelle
1 gulrot, skrelt
75 g rotselleri
1 stor gul løk, hakket
1 dl olivenolje
200 g kjøttdeig
100 g svinekjøttdeig
200 g tomatpuré
2 dl kyllingbuljong (vann og buljongterning)
1 ss salt
1 ts svart pepper
1 dl rødvin alt. vann
200 g cherrytomater
En oppskrift opprinnelig fra barilla, men igjen litt modifisert av oss. Det lønner seg med mye grønnsaker i sausen, og selleri + løk lager mye smak.Fremgangsmåte
Del gulroten og rotselleri i biter. Dekk bunnen av en kasserolle med olivenolje og varm opp
til middels varme. Fres den hakkede løken, legg i gulrot og rotselleri.
Tilsett all
kjøttdeig. Når kjøttdeigen er gjennomstekt, tilsettes tomatpuré og kyllingbuljong.
Salte, pepre og hell i rødvin (alternativt vann). Rør rundt, la småkoke på lav varme i
30-60 minutter. Kok tagliatellen etter anvisning på pakken.
Del cherrytomatene i to, tilsett dem i kasserollen. Varm dem opp raskt i ca. 1 minutt.
Rør i tagliatellen og server. Eller server som vi gjorde med kjøttsaus på en seng av tagliatelle.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
173,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pasta med tomat-fløte saus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
15.11.2013Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
4 porsjoner pasta, tagliatelle ol.
2 ss olivenolje
1 løk hakket
1 fedd hvitløk hakket
1 liten boks med tomater i terninger
1 ss tørkede basilikum balder
0,25 ts tørket oregano
0,25 ts salt
0,75 ts sukker
0,2 ts malt sort pepper
1,5 dl kremfløte
2 ss smør
Enkel pastarett men hvor en bruker fløte i tomatsausen. Lager en fin mild og avrundet smak.Fremgangsmåte
Kok pasta etter fremgangsmåte på pakken.
Surr olje, løk og hvitløk i en stekepanne til det er gyldent. Ha i tomater, all krydder, sukker og salt. La det surre 5-10 minutter til det tykner litt. Ha så i fløte og smør. Skru ned varmen, og la det tykne i 5 minutter. Rør jevnlig.
Serveres varm.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
233,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
26,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Spagetti med kjøttsaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
21.05.2016Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
500 g pasta (Skruer, ringer, tagliatelle, spagetti og lignende)
2 ss olje
2 løk finhakket
2 finhakket fedd hvitløk
500 g kjøttdeig
2 bokser hermetiske tomater i terninger
2 ss tomatpure
1 ts oregano
2 ts basilikum
Salt og pepper.
Evt chilipulver
5-6 ss reven ost.
Her har vi brukt vår favoritt tagliatelle, og forsøk gjerne ferdig fersk pasta. Ellers bruker vi karbonadedeig som vi liker istedenfor kjøttdeig.Fremgangsmåte
Kok pasta i lettsaltet vann etter anvisningen. (10-12 min)
La den renne av i dørslag.
Varm oljen, fres hvitløk og finhakket løk. Tilsett kjøttdeig og sør hele tiden så den smuldrer seg.
Ha i resten unntatt osten og rør godt. La småkoke i 20 minutter
Serveres ved siden av pastaen.
Dryss over ost før servering.
I italia brukes det parmesan ost til dryss. Prøv det men husk på at den har mye smak.
Server med ferskt brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
150,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pasta med skinke og pesto
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
31.08.2014Denne retten tar ca
25 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
ca. 500 g røkt, kokt skinke (bayonne eller lignende)
4 porsjoner fullkorn makaroni
0,5 glass pestosaus
1 ss smør/olivenolje
fersk parmesanost
Så enkelt og så godt. Kombinasjonen pasta, skinke, pesto og en ost er bare så godt, og samtidig veldig enkelt på lage. Vi brukte også litt jarlsberg her som vi rørte inn.Fremgangsmåte
1. Kok pastaen etter anvisning på pakken og skjær skinken i strimler.
2. Hell vannet av pastaen og ha den tilbake i kjelen. Bland forsiktig i pesto, smør og skinkestrimler og la det bli gjennomvarmt. Rør inn reven jarlsberg.
3. Dryss høvlet parmesanost over ved servering og pynt eventuelt med frisk basilikum.
Serveres med baguetter eller annet brød og en frisk salat laget av f.eks. salatblader, cherrytomater, løkringer og oliven.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
320,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
22,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 13,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3239