13 gode oppskrifter med bjørnebær


Oppdatertdato: 2022-08-24 Tema: Bjørnebær Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Til alle dere som er glade i bær, her er oppskrifter med selve dronningen av bær, nemlig bjørnebær. Disse er undertegnedes favoritter og nå har vi faktisk plantet bjørnebær i hagen også. Før hadde jeg alltid som tradisjon å ta noen turer på sensommeren og plukke disse fantastisk gode bærene, men vi håper nå at vi kan plukke selv fra neste år i hagen. Husk når du plukker å bare ta de som er helt svarte, det er helt på tampen før de blir modne at de får sødmen i seg. Dette vil si at det blir flere turer i løpet av modningsperioden. Her er flere oppskrifter hvor det passer med bjørnebær + noen drinker. Lykke til. Mvh Knut

Annonse



Bakte pærer med bjørnebær og mandeltopping


Prøv også Bakte pærer med bjørnebær og mandeltopping.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.12.2019
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

4 pære
2 ss sitronsaft
200 g friske bjørnebær
2 ss sukker

MANDELTOPPING
0,5 dl brunt sukker
50 g mandler
25 g smeltet smør

TIL SERVERING
250 g gresk yoghurt


Pærer blir mye bedre når de varmebehandles. Her bakes de i form og serveres med bjørnebær. Ypperlig til jul. Du kan og bruke bringebær.


Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader.
Skyll og del pærer i to på langs. Fjern kjernehuset.
Skyll bjørnebærene og bland dem med sukker.
Legg de halve pærene i en ildfast form og drypp på noen dråper med sitronsaft på hver. Bak dem i den varme ovnen i 10 minutter.
Ta formen ut og legg på bjørnebær.
Bland müsli med brunt sukker og mandler og dryss blandingen over pærene og bjørnebærene. Drypp smeltet smør over.
Bak videre i ca. 10 minutter til pærene er møre og mandeltopping er sprø.
Server pærene lune, gjerne med gresk yoghurt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 116,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,06.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Blackberry Daiquiri


Prøv også Blackberry Daiquiri.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 27.07.2004
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Bakgården Bar
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

3 friske bjørnebær
Saften av 1/2 lime
4 cl hvit rom
1 cl De Kuypers blackberry
1 ts melis



Fremgangsmåte

Mudles først i shakeren. Shakes så med is og helles ned i ett avkjølt cocktailglass. Pynt med limeskive

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 178,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 25,31.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Sunn sødme


Prøv også Sunn sødme.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 03.03.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

2 dl bjørnebær
2 dl rips
2 dl blåbær
2 stk. lime
1 ss sukker
5 dl biola yoghurt naturell



Fremgangsmåte

Legg de friske bærene i fryseren en time før tilberedning. Hold av noen fine bjørnebær og rips til pynt.

Kjør alle bærene i blenderen, tilsett sukkeret og en halv presset lime. Tilsett halvparten av yoghurten.

Helles lagvis i glass - ren yoghurt og bærmos. Pynt med friske bær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 60,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,38.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Stekt andebryst.

Stekt andebryst


Antall porsjoner = 10
Dato lagt inn eller oppdatert 21.04.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

7 andebrystfileter á ca 300 g
2 ss smør eller margarin
2 ss olje
7 dl buljong (and- eller hønsebuljong)
700 g bjørnebær
maizena mel
salt
pepper
5-8 dl broccolibuketter
3 salathoder
2 kg poteter



Fremgangsmåte

Varm smør og olje i en jerngryte. Gni andestykkene med salt og pepper. Stek stykkene med skinnet ned i ca 6 minutter. Snu dem og stek dem i ytterligere 6 minutter.

Senk varmen. Legg lokk på gryten og stek i ytterligere 6 minutter.

Ta opp andestykkene og la dem stå tildekket til de skal brukes.

Tilsett buljongen og ca 400 g bjørnebær i stekesjyen. Kok sausen i ca 10 minutter og sil fra bjørnebærene. Jevn sausen med litt maisenna utrørt i litt kaldt vann.

Kok potetene med skall og skrell dem når de er ferdigkokt. Kok broccolibukettene i ca 1 minutt. Skjær bunnen av salathodet og plukk av bladene.

Skjær andestykkene i skiver og porsjonsanrett dem på tallerkenene med broccolibuketter, salatblader, bjørnebærsaus og friske bjørnebær. Server potetene til.

PS: Bildet vises generelt stekt andebryst. Her er det servert på en seng av grønnsaker.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 77,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,43.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Byggkrem med bærkompott.

Byggkrem med bærkompott


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 13.06.2009
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

2 dl bygg, helkorn (byggryn)
ca. 4 dl vann
1 dl mandler
3 dl kremfløte
2 ss sukker
2 ts vaniljesukker

Kompott:
1 stk pakke dypfryste bjørnebær (ca. 350g) eller andre bær
4 ss sukker
1 – 2 ts potetmel


Byggrynskrem med bærkompott er et godt og sunt alternativ til riskrem. Byggryn har en fin, nøtteaktig smak som egner seg godt til kremdessert


Fremgangsmåte

Kok byggryn med vann i 35 minutter. Hell grynene i sil eller dørslag og skyll dem under kaldt vann. La renne godt av.

Varm stekeovnen til 180 °C. Legg mandlene på rist midt i ovnen, la stå i 10 minutter. Pass på så de ikke blir brent. Avkjøl mandlene før de grovhakkes.

Kompott:
Gi bærene et forsiktig oppkok sammen med sukker. Rør inn potetmelsjevning, la det såvidt komme en kokeboble, og trekk kjelen fra varmen. Kompotten kan serveres varm eller avkjølt.

Pisk fløte med sukker og vaniljesukker til myk, ikke hard krem. Vend inn byggryn og hakkede mandler. Server byggrynskrem og kompott hver for seg, eller fordel begge deler i porsjonsskåler

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 178,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,52.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bjørnebærsyltetøy med gin.

Bjørnebærsyltetøy med gin


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 30.07.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

1 kg bjørnebær
3 dl vann
1 kg Dansukker Syltesukker
1 dl gin


Syltetøy med en sterk vri!


Fremgangsmåte

Skyll og rens bærene. Ha bær og vann i en kasserolle, og la koke under lokk i 10 minutter.
Tilsett sukkeret og kok i 3 minutter til.
Rør inn ginen. Ta gryten av platen og skum godt av. Hell syltetøyet over på varme, rene glass.
Skru på lokket. Oppbevares kjølig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 218,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,86.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bjørnebærcobbler i porsjonsformer.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 13.04.2018
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

Topping
2 dl mel
2 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 lettvispede egg

Bærfyll
500 g til 1 kg bjørnebær eller andre bær
2 ss potetmel
1 dl Dansukker Demerarasukker

125 g smeltet smør


Bruk små paiformer til denne. Om en ikke har bjørnebær er både bringebær og blåbær fine å bruke.


Fremgangsmåte

Sett ovnen på 190 °C.
Topping: Bland mel, sukker, bakepulver og halvparten av eggene. Kna en smuldrete deig med fingrene. Tilsett mer egg etter behov.
Lag fyllet ved å blande bærene, potetmelet og sukkeret jevnt sammen.
Legg bærene i former, legg på toppingen, og hell over det smeltede smøret.
Stekes i ovnen til de er gyllenbrune (rundt 30–35 minutter).
La paien avkjøle seg litt før den serveres, gjerne med vaniljeis eller tykk yoghurt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 215,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,85.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bjørnebærsaft.

Bjørnebærsaft


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 01.08.2020
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

1 kg bjørnebær
3 dl vann
5 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker


Bjørnebær er bare så utrolig godt, her som saft.


Fremgangsmåte

Kok opp vannet og tilsett bærene. Legg på lokk, og la koke i 10 minutter.
Mos bærene mot kanten på gryten. Sil av, og tilsett muscovadorrørsukker.
Kok opp igjen i noen minutter. Hell over på rene flasker, og oppbevar kjølig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 102,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,12.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bjørnebær og honning smoothie bowl.

Bjørnebær og honning smoothie bowl


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.02.2018
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Axa
Bildet er tatt av Axa

Ingredienser

1 dl gresk yoghurt
1 ½ dl melk
1 ss honning
1 dl fryste bjørnebær
½ dl fryste eller ferske blåbær
1 dl AXA Blackberry Date & Quinoa Müsli
Mynte til pynt


Smoothie bowl er perfekt for deg som liker en liten og mettende frokost. Her har vi latt oss inspirere av det greske med en herlig tykk yoghurt, ferske bær, honning og mynte!


Fremgangsmåte

1. Miks yoghurt, melk og honning sammen med bjørnebær og blåbær til en fin smoothie.

2. Hell smoothien i en skål. Topp med müsli og mynteblader.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 74,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,12.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eggetoddy à la bjørnebær.

Eggetoddy à la bjørnebær


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.06.2020
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

Bjørnebærkompott
2 dl bjørnebær
1 ss vann
1/2 dl Dansukker Syltesukker

Eggetoddykrem
2 eggeplommer
1/2 dl Dansukker Melis
125 g mascarpone
1 ss limoncello
3/4 dl kremfløte

Pynt
bjørnebær


Eggetoddy à la bjørnebær er en spennende dessert på de voksnes julebord. Fordel eggetoddy og bjørnebærkompott i fine glass, og pynt med bjørnebær etter egen smak.


Fremgangsmåte

Kok bær, vann og sukker i en kasserolle i 1 min. Hell kompotten i 4 glass. Sett i kjøleskap.
Visp eggeplommer, sukker og mascarpone. Tilsett limoncello, og bland til en kremet blanding.
Visp fløten og vend den inn i eggedosisen. Vend kremen og fordel den i glassene med kompott. Pynt med bjørnebær og server.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 291,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,47.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bjørnebæris.

Bjørnebæris


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 31.05.2018
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

400 g bjørnebær
1 dl Dansukker Sukker
4 eggeplommer
2 dl melk
1 ½ dl kremfløte
1 dl Dansukker Glykosesirup

Pynt
100 g hvit eller mørk sjokolade


Hjemmelagd iskrem er godt i varmen. Her er en man kan prøve seg på når man har bjørnebær tilgjengelig. Men her kan man bruke andre bær også.


Fremgangsmåte

1. Skyll bjørnebærene og kok dem opp med 1/2 dl sukker i ca. 3 minutter. Hell bjørnebærene gjennom en finmasket sil ned i en skål. Bare sukkeret og bjørnebærsaften skal være igjen. Sett nøttene til side.

2. Visp sammen eggeplommene og resten av sukkeret i en bolle. Kok opp melk, fløte og glykosesirup i en kasserolle. Visp inn eggeblandingen i den varme melkeblandingen, og tilsett bjørnebærene. Sil gjennom en finmasket sil. Avkjøl.

3. Hell røren i isformer med trepinner, og sett i fryseren i minst 5 timer.

4. Smelt sjokoladen i vannbad. Avkjøl. Pynt deretter isen med sjokolade, og sett den tilbake i fryseren.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 200,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,9.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bjørnebærmarmelade med fioler.

Bjørnebærmarmelade med fioler


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 04.08.2020
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

300 g bjørnebær
200 g Dansukker Syltesukker
1 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker

Smakstilsetning
70 g fiolgodteri, kan sløyfes, men kok da marmeladen et par minutter ekstra.


Bjørnebær og fiol er den perfekte kombinasjon i en marmelade. Smakssett til bjørnebærmarmelade med fiol og server til pannekakene!


Fremgangsmåte

Rens og skyll bærene. Legg alle ingrediensene i en kasserolle, og la koke i 8–10 minutter. Rør om av og til, og pass på at fiolene ikke brenner seg fast i bunnen.

Skum av. Hell bjørnebærmarmeladen over på et varmt og rent glass. Skru på lokket. Oppbevar kjølig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 204,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,66.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bjørnebærsuppe med snøegg.

Bjørnebærsuppe med snøegg


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.11.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

4 dl vann
1/2 dl sukker
1 stk. vaniljestang
200 g frosne bjørnebær
3 stk. eggehvite
½ ts salt
125 g sukker
1/2 l melk
1 stk. hel kanel
10 blad frisk mynte



Fremgangsmåte

Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp vann, sukker og vanilefrø. Ha i bjørnebærene og kok opp igjen. Mos suppen f.eks. med en stavmikser. Sil suppen.
Pisk eggehviter og salt til stivt skum. Pisk inn 125 g sukker - litt etter litt.

Kok opp melken med hel kanel på svak varme. Bruk en stor skje og lag snøegg av eggehviteblandingen som legges ned i den småkokende melken. La de koke 2-3 minutter. Snu de og kok videre i 2-3 min. Ta opp med hullsleiv og la de renne av.

Server suppen i skåler med et snøegg på toppen. Dryss over litt kanel og pynt med mynteblader.

Suppen er også god å servere kald.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,9.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3347
Grillmat.Rask mat.
singelmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.