Til alle dere som er glade i bær, her er oppskrifter med selve dronningen av bær, nemlig bjørnebær. Disse er undertegnedes favoritter og nå har vi faktisk plantet bjørnebær i hagen også. Før hadde jeg alltid som tradisjon å ta noen turer på sensommeren og plukke disse fantastisk gode bærene, men vi håper nå at vi kan plukke selv fra neste år i hagen. Husk når du plukker å bare ta de som er helt svarte, det er helt på tampen før de blir modne at de får sødmen i seg. Dette vil si at det blir flere turer i løpet av modningsperioden. Her er flere oppskrifter hvor det passer med bjørnebær + noen drinker. Lykke til. Mvh Knut
Bakte pærer med bjørnebær og mandeltopping
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.12.2019Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
4 pære
2 ss sitronsaft
200 g friske bjørnebær
2 ss sukker
MANDELTOPPING
0,5 dl brunt sukker
50 g mandler
25 g smeltet smør
TIL SERVERING
250 g gresk yoghurt
Pærer blir mye bedre når de varmebehandles. Her bakes de i form og serveres med bjørnebær. Ypperlig til jul. Du kan og bruke bringebær.Fremgangsmåte
Sett ovnen på 200 grader.
Skyll og del pærer i to på langs. Fjern kjernehuset.
Skyll bjørnebærene og bland dem med sukker.
Legg de halve pærene i en ildfast form og drypp på noen dråper med sitronsaft på hver. Bak dem i den varme ovnen i 10 minutter.
Ta formen ut og legg på bjørnebær.
Bland müsli med brunt sukker og mandler og dryss blandingen over pærene og bjørnebærene. Drypp smeltet smør over.
Bak videre i ca. 10 minutter til pærene er møre og mandeltopping er sprø.
Server pærene lune, gjerne med gresk yoghurt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
116,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Blackberry Daiquiri
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
27.07.2004Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Bakgården BarBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
3 friske bjørnebær
Saften av 1/2 lime
4 cl hvit rom
1 cl De Kuypers blackberry
1 ts melis
Fremgangsmåte
Mudles først i shakeren. Shakes så med is og helles ned i ett avkjølt cocktailglass. Pynt med limeskive
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
178,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 25,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sunn sødme
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
03.03.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
2 dl bjørnebær
2 dl rips
2 dl blåbær
2 stk. lime
1 ss sukker
5 dl biola yoghurt naturell
Fremgangsmåte
Legg de friske bærene i fryseren en time før tilberedning. Hold av noen fine bjørnebær og rips til pynt.
Kjør alle bærene i blenderen, tilsett sukkeret og en halv presset lime. Tilsett halvparten av yoghurten.
Helles lagvis i glass - ren yoghurt og bærmos. Pynt med friske bær.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
60,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Stekt andebryst
Antall porsjoner =
10Dato lagt inn eller oppdatert
21.04.2003Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
7 andebrystfileter á ca 300 g
2 ss smør eller margarin
2 ss olje
7 dl buljong (and- eller hønsebuljong)
700 g bjørnebær
maizena mel
salt
pepper
5-8 dl broccolibuketter
3 salathoder
2 kg poteter
Fremgangsmåte
Varm smør og olje i en jerngryte. Gni andestykkene med salt og pepper. Stek stykkene med skinnet ned i ca 6 minutter. Snu dem og stek dem i ytterligere 6 minutter.
Senk varmen. Legg lokk på gryten og stek i ytterligere 6 minutter.
Ta opp andestykkene og la dem stå tildekket til de skal brukes.
Tilsett buljongen og ca 400 g bjørnebær i stekesjyen. Kok sausen i ca 10 minutter og sil fra bjørnebærene. Jevn sausen med litt maisenna utrørt i litt kaldt vann.
Kok potetene med skall og skrell dem når de er ferdigkokt. Kok broccolibukettene i ca 1 minutt. Skjær bunnen av salathodet og plukk av bladene.
Skjær andestykkene i skiver og porsjonsanrett dem på tallerkenene med broccolibuketter, salatblader, bjørnebærsaus og friske bjørnebær. Server potetene til.
PS: Bildet vises generelt stekt andebryst. Her er det servert på en seng av grønnsaker.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
77,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 15,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Byggkrem med bærkompott
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
13.06.2009Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
2 dl bygg, helkorn (byggryn)
ca. 4 dl vann
1 dl mandler
3 dl kremfløte
2 ss sukker
2 ts vaniljesukker
Kompott:
1 stk pakke dypfryste bjørnebær (ca. 350g) eller andre bær
4 ss sukker
1 – 2 ts potetmel
Byggrynskrem med bærkompott er et godt og sunt alternativ til riskrem. Byggryn har en fin, nøtteaktig smak som egner seg godt til kremdessertFremgangsmåte
Kok byggryn med vann i 35 minutter. Hell grynene i sil eller dørslag og skyll dem under kaldt vann. La renne godt av.
Varm stekeovnen til 180 °C. Legg mandlene på rist midt i ovnen, la stå i 10 minutter. Pass på så de ikke blir brent. Avkjøl mandlene før de grovhakkes.
Kompott:
Gi bærene et forsiktig oppkok sammen med sukker. Rør inn potetmelsjevning, la det såvidt komme en kokeboble, og trekk kjelen fra varmen. Kompotten kan serveres varm eller avkjølt.
Pisk fløte med sukker og vaniljesukker til myk, ikke hard krem. Vend inn byggryn og hakkede mandler. Server byggrynskrem og kompott hver for seg, eller fordel begge deler i porsjonsskåler
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
178,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bjørnebærsyltetøy med gin
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
30.07.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
1 kg bjørnebær
3 dl vann
1 kg Dansukker Syltesukker
1 dl gin
Syltetøy med en sterk vri!Fremgangsmåte
Skyll og rens bærene. Ha bær og vann i en kasserolle, og la koke under lokk i 10 minutter.
Tilsett sukkeret og kok i 3 minutter til.
Rør inn ginen. Ta gryten av platen og skum godt av. Hell syltetøyet over på varme, rene glass.
Skru på lokket. Oppbevares kjølig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
218,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
49,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bjørnebærcobbler i porsjonsformer
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
13.04.2018Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
Topping
2 dl mel
2 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 lettvispede egg
Bærfyll
500 g til 1 kg bjørnebær eller andre bær
2 ss potetmel
1 dl Dansukker Demerarasukker
125 g smeltet smør
Bruk små paiformer til denne. Om en ikke har bjørnebær er både bringebær og blåbær fine å bruke.Fremgangsmåte
Sett ovnen på 190 °C.
Topping: Bland mel, sukker, bakepulver og halvparten av eggene. Kna en smuldrete deig med fingrene. Tilsett mer egg etter behov.
Lag fyllet ved å blande bærene, potetmelet og sukkeret jevnt sammen.
Legg bærene i former, legg på toppingen, og hell over det smeltede smøret.
Stekes i ovnen til de er gyllenbrune (rundt 30–35 minutter).
La paien avkjøle seg litt før den serveres, gjerne med vaniljeis eller tykk yoghurt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
215,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
31,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bjørnebærsaft
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
01.08.2020Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
1 kg bjørnebær
3 dl vann
5 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
Bjørnebær er bare så utrolig godt, her som saft.Fremgangsmåte
Kok opp vannet og tilsett bærene. Legg på lokk, og la koke i 10 minutter.
Mos bærene mot kanten på gryten. Sil av, og tilsett muscovadorrørsukker.
Kok opp igjen i noen minutter. Hell over på rene flasker, og oppbevar kjølig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
102,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
22,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bjørnebær og honning smoothie bowl
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
09.02.2018Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
AxaBildet er tatt av
AxaIngredienser
1 dl gresk yoghurt
1 ½ dl melk
1 ss honning
1 dl fryste bjørnebær
½ dl fryste eller ferske blåbær
1 dl AXA Blackberry Date & Quinoa Müsli
Mynte til pynt
Smoothie bowl er perfekt for deg som liker en liten og mettende frokost. Her har vi latt oss inspirere av det greske med en herlig tykk yoghurt, ferske bær, honning og mynte!Fremgangsmåte
1. Miks yoghurt, melk og honning sammen med bjørnebær og blåbær til en fin smoothie.
2. Hell smoothien i en skål. Topp med müsli og mynteblader.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
74,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Eggetoddy à la bjørnebær
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
17.06.2020Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
Bjørnebærkompott
2 dl bjørnebær
1 ss vann
1/2 dl Dansukker Syltesukker
Eggetoddykrem
2 eggeplommer
1/2 dl Dansukker Melis
125 g mascarpone
1 ss limoncello
3/4 dl kremfløte
Pynt
bjørnebær
Eggetoddy à la bjørnebær er en spennende dessert på de voksnes julebord. Fordel eggetoddy og bjørnebærkompott i fine glass, og pynt med bjørnebær etter egen smak.Fremgangsmåte
Kok bær, vann og sukker i en kasserolle i 1 min. Hell kompotten i 4 glass. Sett i kjøleskap.
Visp eggeplommer, sukker og mascarpone. Tilsett limoncello, og bland til en kremet blanding.
Visp fløten og vend den inn i eggedosisen. Vend kremen og fordel den i glassene med kompott. Pynt med bjørnebær og server.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
291,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
21,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bjørnebæris
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
31.05.2018Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
400 g bjørnebær
1 dl Dansukker Sukker
4 eggeplommer
2 dl melk
1 ½ dl kremfløte
1 dl Dansukker Glykosesirup
Pynt
100 g hvit eller mørk sjokolade
Hjemmelagd iskrem er godt i varmen. Her er en man kan prøve seg på når man har bjørnebær tilgjengelig. Men her kan man bruke andre bær også.Fremgangsmåte
1. Skyll bjørnebærene og kok dem opp med 1/2 dl
sukker i ca. 3 minutter. Hell bjørnebærene gjennom
en finmasket sil ned i en skål. Bare sukkeret og
bjørnebærsaften skal være igjen. Sett nøttene til side.
2. Visp sammen eggeplommene og resten av sukkeret i en bolle. Kok opp melk, fløte og
glykosesirup i en kasserolle. Visp inn eggeblandingen i den varme melkeblandingen,
og tilsett bjørnebærene. Sil gjennom en finmasket sil. Avkjøl.
3. Hell røren i isformer med trepinner, og sett i fryseren i minst 5 timer.
4. Smelt sjokoladen i vannbad. Avkjøl. Pynt deretter isen med sjokolade, og sett den
tilbake i fryseren.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
200,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
25,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bjørnebærmarmelade med fioler
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
04.08.2020Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
300 g bjørnebær
200 g Dansukker Syltesukker
1 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
Smakstilsetning
70 g fiolgodteri, kan sløyfes, men kok da marmeladen et par minutter ekstra.
Bjørnebær og fiol er den perfekte kombinasjon i en marmelade. Smakssett til bjørnebærmarmelade med fiol og server til pannekakene!Fremgangsmåte
Rens og skyll bærene. Legg alle ingrediensene i en kasserolle, og la koke i 8–10 minutter. Rør om av og til, og pass på at fiolene ikke brenner seg fast i bunnen.
Skum av. Hell bjørnebærmarmeladen over på et varmt og rent glass. Skru på lokket. Oppbevar kjølig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
204,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
48,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bjørnebærsuppe med snøegg
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.11.2006Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
4 dl vann
1/2 dl sukker
1 stk. vaniljestang
200 g frosne bjørnebær
3 stk. eggehvite
½ ts salt
125 g sukker
1/2 l melk
1 stk. hel kanel
10 blad frisk mynte
Fremgangsmåte
Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp vann, sukker og vanilefrø. Ha i bjørnebærene og kok opp igjen. Mos suppen f.eks. med en stavmikser. Sil suppen.
Pisk eggehviter og salt til stivt skum. Pisk inn 125 g sukker - litt etter litt.
Kok opp melken med hel kanel på svak varme. Bruk en stor skje og lag snøegg av eggehviteblandingen som legges ned i den småkokende melken. La de koke 2-3 minutter. Snu de og kok videre i 2-3 min. Ta opp med hullsleiv og la de renne av.
Server suppen i skåler med et snøegg på toppen. Dryss over litt kanel og pynt med mynteblader.
Suppen er også god å servere kald.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3347