Fotograf:Dansukker Hjemmelagd iskrem er godt i varmen. Her er en man kan prøve seg på når man har bjørnebær tilgjengelig. Men her kan man bruke andre bær også.
1. Skyll bjørnebærene og kok dem opp med 1/2 dl
sukker i ca. 3 minutter. Hell bjørnebærene gjennom
en finmasket sil ned i en skål. Bare sukkeret og
bjørnebærsaften skal være igjen. Sett nøttene til side.
2. Visp sammen eggeplommene og resten av sukkeret i en bolle. Kok opp melk, fløte og
glykosesirup i en kasserolle. Visp inn eggeblandingen i den varme melkeblandingen,
og tilsett bjørnebærene. Sil gjennom en finmasket sil. Avkjøl.
3. Hell røren i isformer med trepinner, og sett i fryseren i minst 5 timer.
4. Smelt sjokoladen i vannbad. Avkjøl. Pynt deretter isen med sjokolade, og sett den
tilbake i fryseren.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 33935)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Iskrem/sorbet Innlagt dato:2018-05-31
Oppdatert dato:2018-05-31
Lesere: 726 totalt.