Kaker til påske er vekjent og her på matoppskrift.no har jeg lagt ut flere artikler om dette. Men jeg legger ofte ut de som er mest populære, mest lest, høyest poeng eller som vil pleier å bruke selv. Men det er mange kaker på nettsiden som ikke enda har fått poeng, som er ganske nye eller som vi ikke har prøvd, og her er en del av disse. Alle har og påske i navnet sitt. Og her kan dere om dere prøver være den første til å legge inn karakter på kakene.
Lykke til mvh Knut Pettersen
Påskespeilegg
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
07.04.2019Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Yina ChanIngredienser
4 stk egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 – 2 ss sukker
2 dl bringebærsyltetøy eller jordbærsyltetøy
2 – 3 dl kremfløte
1 boks hermetiske aprikoser
Påskespeilegg! Bak en enkel rullekake med syltetøy, og server med krem og aprikos på toppen. Skikkelig påskestemning!
Før servering:
Legg rullekakeskiver på et serveringsfat eller på tallerkener. Ha på passelig med pisket krem, og legg en halv aprikos på toppen.Fremgangsmåte
Lag rullekake: Pisk eggedosis av egg og sukker. Tilsett siktet hvetemel og bakepulver. Vend det inn i eggedosisen med en slikkepott. Bred røren utover en langpanne med bakepapir.
Stek sukkerbrødet midt i ovnen ved 175 °C i 10-12 minutter. Legg et matpapir på bakebordet og strø sukker på. Etter steking hvelves kaken over på matpapiret.. Smør på syltetøyet og rull kaken sammen fra den ene siden. Pakk kaken inn i matpapiret og legg den kjølig med skjøten ned.
Før servering:
Legg rullekakeskiver på et serveringsfat eller på tallerkener. Ha på passelig med pisket krem, og legg en halv aprikos på toppen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
192,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
24,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Påsketerte 2
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
20.02.2018Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
3 egg
2 dl Råsukker strø
1 ts vaniljesukker
200 g smør eller margarin
200 g mørk sjokolade
3 dl hvetemel
Trøffel
2 dl kremfløte
1/2 g safran
400 g hvit sjokolade
Garnering
påskegodt, f.eks. sjokolade- eller marsipanegg
Nydelig påskekakeFremgangsmåte
Legg bakepapir i bunnen av en springform. Sett ovnen på 200°.
Smelt matfett og sjokolade hver for seg. La det avkjøles.
Visp egg og råsukker til eggedosis. Tilsett mel og vaniljesukker og deretter den avkjølte sjokoladen og matfettet. Hell røren i formen og stek på nederste rille i ovnen i ca. 15 minutter. Kaken skal da ha stivnet. La den avkjøles.
Støt safranen og gi den et oppkok sammen med kremfløten. Hakk sjokoladen og la den smelte i kremfløten. Hell røren over kaken. La den avkjøles i kjøleskap.
Løsne kaken forsiktig fra formen og sett den på et kakefat ved servering. Garner med påskegodt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
458,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
41,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
29,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Påskekake med safran og ananassalsa
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
16.11.2009Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
200 g smør eller margarin
3 dl Råsukker
1 ts vaniljesukker
3 egg
1 dl melk
1/2 g safran
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
Ananassalsa
1 ananas
3 pasjonsfrukter
2 dl lettrømme
3 ss Brun Farin
1 krm karri
Smør og strø en form. Sett ovnen på 175°.Fremgangsmåte
Rør matfett, vaniljesukker og sukker lett og luftig. Tilsett eggene, ett om gangen, under omrøring.
Bland bakepulver, safran og mel og rør dette inn i røren vekselvis med melken. Hell røren i formen og stek den i nedre del av ovnen i ca. 1 time.
Ananassalsa
Skrell ananasen og skjær den i terninger. Del pasjonsfruktene og skrap ut fruktkjøttet. Legg frukten i en skål. Tilsett rømmen. Bland i farin og karri.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
226,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
25,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Påskekake 3
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
23.04.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Alletiders kogebogBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 appelsiner
250 g.myk margarin
200 g.sukker
4 eggehviter
4 eggeplommer
250 g hvetemel
1 tsk.bakepulver
100 g.mørk sjokolade, hakket
100 g.mandler, hakkede
250 g.melis
Enkel og god. Vi pyntet med krem da det var tomt for melis. Pass på baketiden.Fremgangsmåte
Riv skallene av appelsinene og legg de til side. Press saften ut av appelsinerne.
Rør margarinen godt med sukkeret. Rør eggeplommene og appelsinsaft i. Bland mel og bakepulver og rør det i sammen med sjokolade og mandler.
Pisk eggehvitene stive og rør ca. 1/3 i og vend resten i med lett hånd.
Fordel deigen i smurt skypanne 20x30 cm. Bak kaken ved 170º i 30-40 min. Glaser kaken mens den stadig er lunken.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
317,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
40,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lagkake med påskevri
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
25.01.2019Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
Bringebærbunn
4 egg
4 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 dl bringebær, ca. 100 g
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Sitronkrem
200 g hvit sjokolade
250 g smør, romtemperert
3 1/2–4 dl Dansukker Melis
300 g kremost
Skallet av 1–2 sitroner, gjerne økologiske
Glasur
4 dl Dansukker Melis
Valgfri smakstilsetning
pasjonsfrukter, saften eller
2–3 ss friskpresset sitronsaft eller
150 g mango, frossen
4–5 dl Dansukker Melis
Gul konditorfarge
Dekorasjon
Hvit sjokolade, høvlet
Påskeegg
Spiselige blomster
Litt avansert kake for den store påskefestenFremgangsmåte
Start med bringebærbunnene. Sett ovnen på 175 °C.
Visp egg og sukker hvitt og luftig i noen minutter. Press bringebærene gjennom en finmasket sil, og tilsett saften i egg- og sukkerblandingen.
Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle, og vend det inn i røren.
Hell røren i 2 smurte former med løs kant, 16–18 cm i diameter. Stek bunnene i nedre delen av ovnen i ca. 15–18 minutter. Avkjøl bunnene på rist.
Lag sitronkremen. Smelt den hvite sjokoladen over vannbad. Avkjøl.
Visp smøret, og tilsett den avkjølte sjokoladen. Visp sammen melis og kremost i en egen bolle. Tilsett smørblandingen.
Riv sitronskall ned i kremen, og sett den et kaldt sted.
Skjær hver bunn i to, og legg den ene på et kakefat. Stryk over et lag sitronkrem, og legg på neste bunn. Stryk over et lag sitronkrem, og gjenta. Legg på den øverste bunnen, og stryk over et tynt lag sitronkrem over hele kaken. Sett kaken i kjøleskapet i ca. 30 minutter for å stivne.
Ta ut av kjøleskapet, og stryk på et siste lag med sitronkrem over hele kaken, og jevn ut. Sett tilbake i kjøleskapet for å stivne, ca. 30 minutter.
Imens lager du glasuren. Bland melis og valgfri smakstilsetning. Glasuren skal være tykk nok til å bli værende på toppen av kaken. Tilsett gul konditorfarge for å gi litt ekstra farge.
Ha glasuren i en beholder med helletut, og hell den forsiktig på toppen av kaken. La glasuren renne ned over kantene. La stivne.
Høvle hvit sjokolade, og legg som et hi midt på kaken, plasser noen godteriegg oppå. Dekorer resten av kaken med godteriegg, og strø spiselige blomster over kaken.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
365,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
54,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Påskekake med appelsinkrem
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
07.04.2019Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Karoline NordbøIngredienser
Kakebunn:
110 g smør
275 g sukker
3 romtempererte egg
140 g hvetemel
50 g kakaopulver
½ ts bakepulver
1 dl melk
100 g kjekssjokolade (kvikk lunsj)
Appelsinkrem:
500 g smør
500 g melis
1 ts vaniljesukker
1 økologisk appelsin
Pynt:
Kvikk lunsj
sjokoladeegg/mandelegg
Påskekake nr 1! I påsken samles gjerne venner og familie. Prøv denne deilige sjokoladekaken med påskevri, den vil garantert falle i smak.Fremgangsmåte
Kakebunn:
Pisk smør og sukker luftig og glatt, før du pisker inn ett og ett egg om gangen. Tilsett mel, kakao og bakepulver og rør til alt er godt blandet. Ha i melken og kjør til en glatt røre. Hakk sjokoladen grovt og bland inn i deigen.
Fyll røren i en smurt springform, 24 cm i diameter.
Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.
Appelsinkrem:
Pisk smør, vaniljesukker og melis hvitt. Det skal piskes i ca. 10 minutter for å få riktig konsistens. Smak til med saft fra en appelsin og revet appelsinskall.
Montering:
Del kakebunnen i to deler, og smør et lag med appelsinkrem på den ene delen. Legg den andre delen over.
Legg et nytt lag med appelsinkrem på toppen av kaken, og pynt med hakket kjekssjokolade eller små påskeegg.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
431,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
44,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
26,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Enkel marengskake til påske
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
14.03.2018Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Dr OetkerBildet er tatt av
Dr OetkerIngredienser
Marengs:
7 eggehviter
4 ½ dl sukker
1 Dr. Oetker Vaniljestang
Dr. Oetker Konditorfarger
Fyll:
5 d l fløte
300 g blåbær
2 bananer
Dr. Oekter Super Hero
En god og stilig marengskake. Passende til små selskap.Fremgangsmåte
1
Sett stekeovnen på 100 °C.
Hell eggehviter, sukker og frøene fra vaniljestangen i en bolle. Sett bollen på en kjele med kokende vann og visp for hånd i fem minutter eller til sukkeret har løst seg opp.
Ta bollen av varmen, hell marengsen over i en ny bolle og pisk i ca. syv minutter til den er lett å forme. Bruk gjerne en mikser. Tilsett blå konditorfarge.
2
Legg bakepapir på to stekeplater og hell marengsen i en sprøytepose. Sprøyt ut fem bunner med en diameter på 15 cm. Blir det marengs til overs kan man lage noen minimarengser til dekorasjon.
3
Stek marengsen midt i stekeovnen i ca. 70 minutter, ta de ut og la de avkjøles.
4
Pisk fløten stiv og del bananene i tynne skiver. Monter kaken med å legge banan, blåbær og krem mellom lagene. Strø gjerne til strøssel mellom lagene også og dekorer toppen av kaken.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
223,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
27,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Påskeformer
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
20.03.2015Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
Deig
250 g hvetemel
1 1/4 dl Dansukker Sukker
1 ss vaniljesukker
1 krm salt
125 g smør eller margarin i terninger
2 eggeplommer
1 ss dl kaldt vann
Fyll
3 eggehviter
1 krm salt
1/2 dl Dansukker Sukker
125 g smør eller margarin, romtemperert
100 g malte mandler uten skall
1 1/4 dl hvetemel
1 dl syltetøy, valgfri type
Pynt
Dansukker Melis
påskegodt
Små påskekaker som minner om muffins. Her får man noe skikkelig godt til påskekaffenFremgangsmåte
Smør 12 briocheformer eller andre riflede former.
Bland mel, sukker, vaniljesukker, salt og matfett i en bolle, og rør sammen til fettet er finfordelt. Tilsett eggeplommer og vann, og arbeid sammen til en deig. Legg deigen i en plastpose, og la den hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
Visp eggehviter og salt stivt. Tilsett deretter sukkeret under visping. Arbeid inn matfettet og deretter mandler og hvetemel.
Trykk ut deigen i formene.
Legg en knapp spiseskje syltetøy i hver form. Fyll deretter formene med mandelrøren. Stek midt i ovnen ved 175 °C (varmluft 150 °C) i ca. 30 minutter.
Legg en bit påskegodt på hver kake. Sikt melis over kakene før servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
421,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
41,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
24,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Påskeappelsinkake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
04.04.2017Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
Bunn:
1 plate mørk sjokolade, 70% kakao
2 ss sterk kaffe
5 ss saft fra appelsin
2 dl havregryn - lett ristet i en tørr panne
8 stk finhakkede valnøttkjerner
Gelélokk:
3 stk appelsin
1 stk rød appelsin
1 pk gelépulver med appelsinsmak
1 dl appelsinsaft
½ dl vann
Ostekrem:
3 dl cottage cheese (1 beger)
3 dl kesam vanilje (1 beger)
1 pk gelépulver med appelsinsmak
1 dl appelsinsaft
½ dl vann
Frisk og kjempegod ostekake med appelsiner og som lett lages uten steking i ovn. Dette er en mager variant som er verd å prøve.Fremgangsmåte
Bunnen:
Smelt sjokoladen i kaffe og appelsinsaft og bland inn havregryn og valnøtter.
Rør til du får en jevn masse.
Klem massen ut i en kakeform på 24 cm kledd med bakepapir.
Sett bunnen kjølig.
Skjær skallet av appelsinene. Skjær ut fileter eller del i terninger. Ta vare på saften.
Ostekrem:
Kjør cottage cheese til en glatt masse. Bruk en hurtigmikser eller stavmikser.
Lag geleen med ca. 1 dl appelsinsaft og 0,5 dl vann (i stedet for det som står på pakken).
Bland cottage cheesen med vaniljekesam og geleen.
Hell massen i formen, og sett den kaldt til den har stivnet, minst 1 time.
Gelélokk:
Lag geleen med ca. 1 dl appelsinsaft og 0,5 dl vann (i stedet for det som står på pakken).
Avkjøl.
Montering:
Når ostemassen har stivnet dekkes den med appelsinfilter eller terninger.
Hell geleen over. Sett kaken kjølig igjen.
Kaken kan med fordel lages i god tid i forveien - gjerne dagen før. Pynt den gjerne med fileter av røde appelsiner.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
146,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gyllen påskekake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
29.11.2008Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
Mandelbunn:
200 g finmalte mandler
6 eggehviter
2 hele egg
200 g sukker
Gul krem:
8 eggeplommer
200 g melis
3 dl kremfløte
250 g smør
Brente mandler:
80 g mandler
80 g sukker
0,8 dl vann
2 ts smør
Fremgangsmåte
Tegn opp to sirkler på bakepapir ved hjelp av en middagstallerken. Bland sammen ingrediensene til mandelbunnene og fordel røren på de to sirklene og bre den jevnt utover. Stek mandelbunnene ved 150 °C i ca. 15-20 minutter, eller til de er gylne. Avkjøl.
Bland sammen ingrediensene til kremen i en kjele og varm opp under stadig omrøring på svak varme til kremen tykner. Den må ikke koke! Trekk kjelen av varmen og visp inn smøret. Avkjøl i vannbad, og sett i kjøleskapet slik at kremen får tykne.
Legg alle ingrediensene til brente mandler i en kjele og la det koke til vannet har fordampet. Fortsett å koke på svakere varme til sukkeret har karamellisert. Pass på så det ikke brenner seg! Rør til slutt inn 2 ts smør. Hell massen ut på et bakepapir og avkjøl. Grovhakk de brente mandlene.
Bre halvparten av den gule kremen på en mandelbunn og legg bunn nr to oppå. Fordel resten av kremen over. Dryss raust med brente mandler på toppen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
390,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
27,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
27,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Mandelkake til påske
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
20.02.2018Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
5 egg
1 1/2 dl Dansukker Sukker eller Rørsukker
3/4 dl kokende vann
1 krm salt
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
75 g malte mandler
Fyll
100 g tørkede aprikoser
2 dl vann
2 dl Dansukker Syltesukker
5 dl fløte
4 eggeplommer
2 1/2 dl Dansukker Melis
3 ss vaniljesukker
1 ss maisennamel
100 g romtemperert smør
Pynt
Dansukker Melis
påskegodt
Lagkake med aprikos mellom lagene.Fremgangsmåte
Start med aprikosene til fyllet. Kutt aprikosene i svært små biter, eller miks dem med vannet. Bland aprikoser, vann og syltesukker i en kasserolle, og kok i 5 minutter under omrøring. Skum av. Sett til side.
Skill eggene. Visp eggeplommer og halvparten av sukkeret lett og luftig. Tilsett vannet. Hvitene og saltet vispes til fast skum før resten av sukkeret vispes inn. Bland hvetemel, bakepulver og mandler, og vend dette inn i eggeplommerøren. Vend forsiktig inn eggehviterøren. Hell over i en smurt og strødd springform, ca. 26 cm i diameter. Stekes i nedre delen av ovnen ved 175 °C i ca. 40 minutter. Hvelv kaken, og la den avkjøle før den deles i fire bunner.
Bland fløte, eggeplommer, melis og maisennamel i en kasserolle, og kok under omrøring til det tykner. Sil kremen, og hell den tilbake i kasserollen. Tilsett vaniljesukker og smør, og rør til smøret har blandet seg med kremen. Sett lokk på kasserollen, og plasser i kjøleskap for å kjølne. Smør aprikossyltetøy på tre av bunnene. Fordel kremen oppå syltetøyet, og legg sammen bunnene. Pynt kaken med melis og godteri.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
308,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
31,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sitronkake til påske
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
14.03.2018Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
225 g sukker
40 g smør, mykt
3 egg
Saft og skall av 3 sitroner
190 g hvetemel
½ ts natron
½ ts bakepulver
½ ts salt
1 ¼ dl nøytral olje
En syrlig og deilig sitronkake er en klassisk formkake perfekt til familieselskapet. Server kaken som den er eller med en skje vaniljeis ved siden av.Fremgangsmåte
Ha sukker, smør og egg i en bolle og bland visp det godt sammen i en kjøkkenmaskin, i omtrent 5 minutter.
Tilsett sitronsaft og raspet sitronskall i røren og bland sammen.
Bland sammen hvetemel, natron, bakepulver og salt i en bolle og rør det tørre inn i eggeblandingen.
Ha deretter i olje, og bland kakerøren godt. Røren skal være litt flytende.
Hell røren i en brødform på 20×11 cm og stek kaken nederst i ovnen ved 180°C i ca. 50-60 minutter. Dersom kaken begynner å bli godt stekt på toppen, dekk den til med litt bakepapir til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken på rist.
Tips:
Pynt kaken med melisglasur og kokosflak eller smeltet sjokolade og raspet sitronskall.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
324,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
37,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gulrotkake til påske
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
20.02.2018Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
300 g gulrøtter
3 1/2 dl Dansukker Melis
5 egg
3 1/2 dl hvetemel
1 ss vaniljesukker
1 toppet ts bakepulver
100 g malte hasselnøtter
100 g hakkede mandler
125 g smør eller margarin, romtemperert
1 dl appelsinmarmelade
Pynt
200 g Philadelphia Light Naturell
1 usprøytet sitron
1 dl Dansukker Melis
100 g kokosflak
grønn konditorfarge
et par dråper vann
marsipangodteri
Gulrotkake med gulrøtter og nøtter Ostekrem på toppenFremgangsmåte
Skrell og rasp gulrøttene. Skill eggene. Visp eggehvitene og melisen til et fast skum.
Bland mel, vaniljesukker, bakepulver, hasselnøtter og mandler, og vend dette inn i eggehviterøren. Tilsett eggeplommene, matfettet og marmeladen, og rør til det er blandet. Bland i gulrøttene. Hell over i en smurt og strødd form, ca. 24 cm i diameter. Stekes i nedre del av ovnen ved 175 °C i 45–60 minutter. Avkjøl kaken på rist.
Skyll sitronen, og rasp skallet fint. Bland skallet med osten og melisen, og smør over kaken. Ha kokosflakene i en bolle. Bland konditorfarge med litt vann, og hell over i bollen med kokos. Rør om, slik at kokosen blir grønn. Dryss kokosen over ostekremen. Pynt med marsipangodteri.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
311,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
28,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
18,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er noen andre aktuelle artikler
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3320