Fotograf:
Kylling.no
Gyllen påskekake inneholder
391 Kalorier,
27 g Karbo,
7 g Protein og
28 g Fett pr 100 gr
Gyllen påskekake har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Gyllen påskekake er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6982 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Gyllen påskekake med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 390.62 | 7 347.09 | 489.81 | Kcal |
Protein | 6.81 | 128.09 | 8.54 | gram |
Karbohydrat | 27.07 | 509.15 | 33.94 | gram |
Kostfiber | 1.64 | 30.85 | 2.06 | gram |
Fett | 27.98 | 526.27 | 35.08 | gram |
Mettet fett | 12.45 | 234.17 | 15.61 | gram |
Salt | 0.26 | 4.86 | 0.32 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.49 | Kr 84.45 | Kr 5.63 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 881 totalt | 1 881 pr porsj | 125 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 27,72 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 15
Tegn opp to sirkler på bakepapir ved hjelp av en middagstallerken. Bland sammen ingrediensene til mandelbunnene og fordel røren på de to sirklene og bre den jevnt utover. Stek mandelbunnene ved 150 °C i ca. 15-20 minutter, eller til de er gylne. Avkjøl.
Bland sammen ingrediensene til kremen i en kjele og varm opp under stadig omrøring på svak varme til kremen tykner. Den må ikke koke! Trekk kjelen av varmen og visp inn smøret. Avkjøl i vannbad, og sett i kjøleskapet slik at kremen får tykne.
Legg alle ingrediensene til brente mandler i en kjele og la det koke til vannet har fordampet. Fortsett å koke på svakere varme til sukkeret har karamellisert. Pass på så det ikke brenner seg! Rør til slutt inn 2 ts smør. Hell massen ut på et bakepapir og avkjøl. Grovhakk de brente mandlene.
Bre halvparten av den gule kremen på en mandelbunn og legg bunn nr to oppå. Fordel resten av kremen over. Dryss raust med brente mandler på toppen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 25313)
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2008-11-29
Oppdatert dato:2008-11-29
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift