Fotograf:Brodogkorn.no En syrlig og deilig sitronkake er en klassisk formkake perfekt til familieselskapet. Server kaken som den er eller med en skje vaniljeis ved siden av.
Ha sukker, smør og egg i en bolle og bland visp det godt sammen i en kjøkkenmaskin, i omtrent 5 minutter.
Tilsett sitronsaft og raspet sitronskall i røren og bland sammen.
Bland sammen hvetemel, natron, bakepulver og salt i en bolle og rør det tørre inn i eggeblandingen.
Ha deretter i olje, og bland kakerøren godt. Røren skal være litt flytende.
Hell røren i en brødform på 20×11 cm og stek kaken nederst i ovnen ved 180°C i ca. 50-60 minutter. Dersom kaken begynner å bli godt stekt på toppen, dekk den til med litt bakepapir til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken på rist.
Tips: Pynt kaken med melisglasur og kokosflak eller smeltet sjokolade og raspet sitronskall.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 33758)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Kaker Innlagt dato:2018-03-14
Oppdatert dato:2018-03-14