Billige og raske pastaretter



Oppdatertdato: 2017-08-28 Publisert: Tema: Nybegynner Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Fotograf: Knut Pettersen, Rosemarie Pettersen


Om en er student, single eller bare en pastaentusiast, er pasta en rask og som regel rimelig alternativ til middag. Og har en lite tid er raske pastaretter veien å gå, og om en i tillegg bruker fullkornpasta blir det ikke så verst sunt også. Men det er ikke så lett å lage pasta som lavkarbo for dere som heller i den retningen.

Flere pastaretter

Jeg har en egen side med pastaretter og der kan man sortere de forskjellige på både innhold og pris. Denne siden vil og bli fornyet snart.
Alle pastaretter

Alt om pasta

Pasta forbinder nok de fleste med Italia og oss eldre hjemme med makaroni og spaghetti, men det finnes utrolig mange former og typer pasta. Her ser jeg på noen av dem + litt tips og historie.

Pastahistorie først

Flere land, deriblant Kina, Japan, Frankrike og Italia, krever æren for å ha oppfunnet pastaen som lages av malt korn blandet med vann. Ifølge noen kilder ble pasta introdusert i Italia av Marco Polo da han kom tilbake fra Kina på slutten av 1200 tallet.

Hva er pasta


På den vestlige halvkule blir pasta av god kvalitet laget på durumhvete, en sort sterk hvete som er rik på proteiner, har høyt gluteninnhold og relativt lavt innhold av stivelse. Hvetekornene blir malt til fine partikler (semule) eller mel. Durumhvete har tendens til å forbli lett kornet når den er malt. Den tåler koking godt og gir en pasta som ikke kleber. I flere land blir pasta beriket med vitaminer fra B komplekset (tiamin, riboflavin og niacin) og noen ganger med jern. Høyproteinpasta finnes også. Hvilken pasta man velger er en smakssak, men det kommer også an på hvilken rett den skal brukes til. Tynn pasta blir for eksempel mest brukt i supper og buljonger, mens buet, snodd eller hul pasta fanger opp sauser. Riflet pasta passer best i kjøttsauser, mens glatt pasta er perfekt til krem eller ostesauser. Pasta blir brukt til alt fra appetittvekkere til supper, blandede salater, hovedretter og til og med desserter.

Koking av pasta


Koking av pastaen skjer i rikelig kokende og saltet vann. Fersk hjemmelaget pasta trenger kun et par minutter, tørket kjøpepasta skal ikke kokes lenger enn at den fremdeles yter litt tyggemotstand. Da er den al dente.
Bruk rikelig med vann og stor nok kjele så pastaen har god plass til å svelle uten å klebe seg sammen.

Koking av spaghetti eller makaroni
(2 porsjoner)

100 g spaghetti eller 3 dl makaroni
1 1/2 liter vann
1 ts salt
2 ts olje

Koketid: Se på pakningen

Slik gjør du:
1 Kok opp vann, salt og olje i en stor kasserolle.
2 Legg i spaghettien eller makaronien. Rør om med ein tregaffel, slik at spaghettien eller makaronien ikke klistrer seg sammen.
3 Kok uten lokk på middels varme. (Koketid: Se pakken.)
4 Rør av og til.
5 Hell spaghettien eller makaronien opp i et dørslag. La vannet renne av.
6 Ett alternativ er å skylle pastaen i vann slik at den ikke kleber i det hele tatt, og at den da først når den tilsettes saus skal klebe sammen.

Det kan serveres som en enkel rett med feks smør, krydder, reven ost, ostesaus, fløtesaus, tomatsaus, soppsaus eller en kjøttsaus.

Næringsinnhold
Pasta har ord på seg for å være styrkende, men også kaloririk. I virkeligheten er det ikke pastaen i seg selv som er hovedkilden til kaloriene, men det som serveres til: smør, fløte og ost får bære skylden her.Pasta er en god kilde til energi og proteiner, og den er praktisk talt fettfri. Den inneholder mye karbohydrater, hovedsakelig i form av lettfordøyelig stivelse. Fordi kroppen absorberer denne stivelsen sakte, gir pasta en langvarig følelse av metthet. Derfor blir pasta anbefalt til atleter som trenger langvarig næring til musklene, særlig når det gjelder utholdenhetskonkurranser.

En enkel pastarett som feks denne med laks har følgende næringsinnhold:

Næringsinnhold og pris pr 100 gr:

Kalorier 249,59 Kcal pr 100 gr
Protein 12,22 gram pr 100 gr
Karbohydrat 16,49 gram pr 100 gr
Kostfiber 1,36 gram pr 100 gr
Fett 14,67 gram pr 100 gr
Mettet fett 6,68 gram pr 100 gr
Salt 0,21 gram pr 100 gr
Pris på oppskriften Kr 10,77 Kroner pr 100 gr

Pasta med laks

Til 4 porsjoner

600 gr laksefilet, uten skinn og bein
3 dl fløte
2 dl parmesanost
4 porsjon(er) pasta
1 dash salt
basilikum, frisk

Tilbehør
300 gr grønnsaker

Skjær laksen i terninger på ca. 2 cm og krydre med litt salt. Bruk en vid panne eller gryte med lav kant.
Ha fløten i pannen og gi den et godt oppkok, ha i revet parmesan og rør godt om.
Tilsett laksen og vend rask på stykkene slik at sausen dekker. Legg på lokk og trekk pannen vekk fra varmen. Laksen er ferdig kokt etter to minutter.
Kok pasta som beskrevet på pakken,sil av vannet og hell den over i et dypt fat. Hell laksen og sausen forsiktig over.
Pynt gjerne med noen friske urter som basilikum, gressløk eller persille. Server gjerne en salatblanding eller kokte grønnsaker som tilbehør.

Forskjellige typer pasta



Fylt pasta
Ukokt pasta blir ofte fylt med en blanding av ost og kjøtt. De vanligste typene fylt pasta er cannelloni og ravioli som kan fylles med ost, spinat eller kjøtt. Andre varianter er tortellini (“små kaker”), cappelletti (“små hatter”), agnolotti (små terter), lumache (store skjell) og manicotti (riflede rør skåret skrått).

Fersk pasta
Fersk pasta blir som oftest laget med egg, og kan lages hjemme eller kjøpes ferdig i supermarkeder eller spesialforretninger. Hjemmelaget pasta må spises innen to til tre timer, eller tørkes godt og lagres. Den kan holde seg i inntil en måned i kjøleskap. Fersk pasta trenger mye kortere koketid enn tørket.

Tørket pasta
Den beste tørkede pastaen blir laget av durumhvete og vann. Den fås i en rekke varianter i supermarkeder eller spesialforretninger (sløyfer, skjell, spagetti, makaroni m.m.). Tørket pasta holder seg uendelig lenge hvis den lagres kjølig og tørt. Kokt pasta firedobler sitt volum.

Og så en skikkelig oversikt over alle former pasta.
Stor oversikt med bilder av alle pasta former

Enkle oppskrifter på pasta


Og først den ultimate studentmiddagen når kontoen er tom og stipendet brukt opp. Denne må man prøve før man ringer mamma og pappa og ber de overføre mer penger.

Spaghetti a la blakk


Til 4 studenter

4 ss ketchup
1 ts salt
1 liter vann
1 pakke spaghetti

Kok opp vann med litt salt, putt spaghettien oppi når vannet fosskoker (alt står på pakken). Kok dette i ca. 15min.
Annrettes på tallerken med ketchup. Er det lørdag kan man jo friske opp retten med litt ekstra ketchup og en dott med basilikum om en har noe slikt i vinduskarmen.
Og alt etter lommeboka og kjøkkenskapet prøv litt av følgende som blandes i spaghettien: Skinkerester i biter(evt andre kjøttrester eller fiskerester), rester av tomatsaus, pepper, litt reven ost, andre krydder ol.

Pasta Carbonara


Tagliatelle eller pastarør til to pers.
2 egg
1,5 dl matfløte
50 g reven ost (parmesan, jarlsberg e.l)
100 g bacon
1 hvitløksbåt
1 tomat
rødløk
nykvernet sort pepper
litt salt

Sett på en kjele med rikelig vann og salt og ha i pastaen når det koker.
Strimle baconet og fres det lett gyllent sammen med finhakket hvitløk. Sett det til side.
I en skål pisker du sammen egg, fløte og ost med en gaffel. Kvern i litt pepper og litt salt (Obs, baconet kan være salt nok!)
Hell bacon og hvitløk oppi og bland godt. Gjør klart garnityret; finhakk litt rødløk eller sjalottløk og del tomaten i terninger.
La pastaen renne av og ha den tilbake i kjelen sammen med bacon og eggeblandingen. La alt trekke på svak varme et par minutter meds du rører med en skje til det er gjennomvarmt og eggene begynner å stivne litt.
Fordel pastaen i to dype fat og strø over løk og tomat. Har du persille gjør ikke det retten mindre god! Pepperkvern på bordet og litt brød ved siden av hører med.

Pasta med ostesaus


4 personer

500 g pasta (Skruer, ringer, tagliatelle og lignende)
100 g norvegia
100 g jarlsberg
100 g norzola
4 ss fløte
3 ss hakket persille
1 presset fedd hvitløk
Salt og pepper

Kok pasta i lettsaltet vann etter anvisningen. (10-12 min)
La den renne av i dørslag.
Varm fløten og riv ostene i den.
Tilsett hvitløk og evt smak til med salt og pepper.
Litt dill kan og gjøre godt.
Server pastaen med ostesausen og dryss persille over.
Det kan her også eksperimenteres med andre typer oster.

Pasta med frisk tomatsaus


100 g penne
1 ss olivenolje
½ stk. finhakket løk
2 båt. hvitløk - presset
½ bks. hermetiske tomater - hakkede
4 stk. tomat
3 ss tomatpuré
salt og pepper fra kvern
½ pk. karse

Kjøttboller:
350 g kjøttdeig
½ stk. finhakket løk
½ dl melk
2 ss griljermel
½ krm malt muskat
½ krm malt karve
¼ pk. karse
salt og pepper

Fremgangsmåte:
Bland griljermel og melk til bollene. La det svelle. Rør deigen seig med salt. Blad den, løk og alle krydderne i melkeblandingen. Form til kjøttboller og stek dem gyldne i panne.
Kok pasta som angitt på pakken. Fres løk og hvitløk til sausen i olje. Tilsett friske tomater i båter og boksetomatene. La det putre sammen. Tilsett tomatpuré og krydderet. La det putre sammen 3-5 minutter. Smakes godt til.
La pastaen renne av i et dørslag. Ha pastaen i et fat/form med sausen over. Fordel kjøttbollene på toppen og la herligheten få et godt dryss av karse. Gjerne grønn salat og grissinis til.

Spagetti med kjøttsaus


500 g pasta (Skruer, ringer, tagliatelle, spagetti og lignende)
2 ss olje
2 løk finhakket
2 finhakket fedd hvitløk
500 g kjøttdeig
2 bokser hermetiske tomater i terninger
2 ss tomatpure
1 ts oregano
2 ts basilikum
Salt og pepper.
Evt chilipulver
5-6 ss reven ost.

Kok pasta i lettsaltet vann etter anvisningen. (10-12 min) La den renne av i dørslag.
Varm oljen, fres hvitløk og finhakket løk. Tilsett kjøttdeig og sør hele tiden så den smuldrer seg. Ha i resten unntatt osten og rør godt. La småkoke i 20 minutter Serveres ved siden av pastaen.
Dryss over ost før servering.

I italia brukes det parmesan ost til dryss. Prøv det men husk på at den har mye smak.

Server med ferskt brød.

Pasta med soppsaus


ca. 400 g Penne eller annen pasta
Saus:
2-3 ss meierismør
350 g sopp, finhakket
1 hvitløkbåt,presset
1 liten løk, finhakket
Salt og pepper
1 boks, ca. 400 g tomater, hakket
8 -10 basilikumblader, finhakket
1 dl kremfløte
50 g Norzola, revet
2 dl kremfløte
1/2 ts salt
Pepper
1 ss soyasaus
1 dl finhakket persille

Kok pastaen i lettsaltet vann. Tilsett gjerne litt olivenolje i vannet, da kleber den ikke. Fres sopp,løk og hvitløk gyllent lettbrunet smør. Smak til med salt og pepper.Tilsett hele innholdet i tomatboksen, fløte og ost. La sausen småkoke i 5-10 minutter. Server sausen til rykende varm, nykokt pasta.






Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Reker med pasta og pesto.

Reker med pasta og pesto


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.08.2015
Denne retten tar ca 20-30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er HAUKET.NET
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 kg reker med skall
4 porsjoner pasta

Pesto:
25 g basilikumblader
25 g persille
1/2 dl olivenolje
2 hvitløkbåter
20 g valnøtt eller pinjekjerner
20 g parmesanost

Ved servering:
2 dl kremfløte
salt/pepper


Om en har reker til overs etter rekefesten kvelden før, er dette en god løsning for å bli kvitt dem. Vi slumpet litt med målene her, men ble vellykket for det. Husk at rekene bare skal varmes opp og ikke kokes.
I denne lagde vi pesto selv, men om en ikke gidder så kjøp ferdig. Vi har så mye basilikum i hagen at det er greit å få brukt den.


Fremgangsmåte

Beskrivelse
Skrell rekene. Kok pasta etter anvisning på pakken.

Pesto:
Ha basilikum, persille, olivenolje, presset hvitløk, valnøtter og parmesanost i en food-processor og kjør det hele noen sekunder.

Sil pastaen. Kok opp pesto og kremfløte i pastakjelen. Smak til med salt og pepper. Hell tilbake den varme pastaen og tilsett rekene. Bland alt forsiktig og server pastaretten med en gang. Pynt gjerne med basilikumblader og reker. Anbefales!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 269,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,77.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vegetarpasta med paprika.

Vegetarpasta med paprika


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 13.09.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

250 g pasta
1 finsnittet løk
3 ss olivenolje
2 hakkede hvitløksfedd
5 paprika i store terninger, gul, rød og grønn
1 laurbærblad
salt
nykvernet pepper
1/2 kg tomater delt i båter


Enkelt og greit, og paprika er jo sunt! Vi lurte og noen kjøttbolle rester oppi, slik at den ikke er vegetar, men det er jo valgfritt. Og uten parmesan er den veganer.


Fremgangsmåte

Surr løken blank og myk i olje under omrøring. Tilsett hvitløk, paprika og laurbærblad og la det surre under lokk ca. 10 minutter.

Tilsett tomatene og kok alt videre under lokk ca. 5 minutter. Ta av lokket og la grønnsakene koke uten lokk ca. 10 minutter. Smak til med salt, nykvernet pepper og vend grønnsakene i nykokt pasta. Server med parmesan og klipp gjerne kryddergrønt over.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 85,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,44.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Penne med barilla pastasaus.

Penne med barilla pastasaus


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 07.11.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 porsjoner penne pasta tørr
2 ss smør
1 ts salt

1 glass barilla pastasaus med hvitløk
250 gram kjøttdeig hakket
0,5 løk hakket
2 fedd hvitløk hakket
50 gr grønne erter
0,5 hakket rød paprika
1 ss matolje

1 dl reven parmesan


Vi fikk igjen forsøkt en av barillas pastasauser. Dette er jo den enkle måten å få en rask middag på. Men akkurat som med ferdigpizzaer så trengs det litt ekstra i sausen.
Penne er min favoritt foran de fleste andre pastatyper.


Fremgangsmåte

Kok opp 1 liter vann med smør og salt. Ha i penne og la det koke til det er al dente. Ca 5-8 minutter. Ta en smak og sjekk.

Varm litt olje i en stekepanne. Smuldre i kjøttdeigen med gaffel og brun den. Hakk den hele tiden slik at den blir i små biter. Ha så i løk, hvitløk og paprika. Stek noen minutter til. Ha så i erter og sausen. La det småputre i 5 minutter.


Server penne i tallerken med kjøttsaus på. Dryss av reven parmesan.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 157,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,69.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrpasta.

Reinsdyrpasta


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 30.11.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

300 gr reinsdyrkjøtt eller rester av feks steik, i små biter
2 ss olje
1 stk liten løk
2 fedd hvitløk
1 stk lite liten gulrot, revet eller skåret i tynne strimler
1 boks hakkede tomater med krydder(slik med basilikum feks)
1 stk terning hønsebuljong
1 dl vann
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
2 porsjon pasta (fettucini)
150 gram revet ost, valgfri.


Denne er fin å lage når en har rester etter reinsdyrsteken. Husk å smake til sausen før servering, blir ofte tam når en bare bruker tomater.


Fremgangsmåte

Løk og hvitløk hakkes og brunes i stekepannen. Skal være gyldne. Ha i tomatene, vann, buljongterning, salt, pepper og revet gulrot. La det surre i 10-15 minutter til det tykner litt.
Kok imens pasta.
Så brunes kjøttet i en annen panne.
Kjøtt og tomatsaus blandes. Server pasta med saus og reven ost på toppen. Vi brukte jarlsberg og parmesan.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 140,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,8.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hasta la svinepasta.

Hasta la svinepasta


Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 21.10.2016
Denne retten tar ca 15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Veronika Vikse
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

300 g strimlet svinekjøtt,
1 boks krepsehaler,
1 løk,
salt,
pepper,
permesanost,
1 dl fløte,
1 pk fersk pasta.


En oppskrift sendt inn av Veronika, men kommer opprinnelig fra NRK tror jeg. Her brukte vi reker istedenfor krepsehaler, men dette er valgfritt. Og i tillegg hadde vi i en halv rød finhakket chili uten kjerner. I denne til 2-3 personer passer det nok med en halv til en chili. Og husk at jo lenger du lar den koke med jo sterkere blir den.
Ellers husk å bruke fersk pasta og evt tortellini som vi brukte


Fremgangsmåte

Stek først svinekjøttet, ta det ut av pannen og sett ved siden av. Stek så løken og hvitløken noen minutter sammen med selleri og chili. Ha i krepsehaler eller reker og varm opp sammen med fløten. Ha tilbake kjøttet. Smak til med salt og pepper.
Kok pastaen etter oppskriften på pakken (viktig med fersk pasta) og server straks. Toppes med fersk permesan og evt pynt med litt basilikum ol.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 148,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,77.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøttsaus og pasta.

Kjøttsaus og pasta


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 30.12.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

400 g spagetti
1 finhakket løk
2 båt revet hvitløk
1 gulrot i strimler
1 boks hakkede hermetiske tomater med basilikum
1 ss tomatpuré
½ ts chilipulver eller kajennepepper
1 ss soyasaus
ca ½ ts sukker
400 g kyllingkjøttdeig
salt og kvernet pepper
1 ss hakket frisk basilikum
1 ss revet eller skivet parmesan


En rask pastarett hvor vi og hadde i litt aspargesbønner, samt byttet ut spaghetti med penne. Og dryss av reven parmesan.


Fremgangsmåte

Kok spagetti som anvist på pakken.

Fres løk og hvitløk blankt i smør i en kjele. Ha i gulrot i strimler, spagettisaus, hakkede tomater, tomatpuré, chilipulver, soyasaus og litt sukker. La dette koke noen minutter.

Stek kyllingkjøttdeigen og ha den i sausen. La alt bli varmt. Server kjøttsaus med spagetti og tynne skiver av parmesan, evt reven

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 147,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,34.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Penne med asparges og kylling.

Penne med asparges og kylling


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 27.04.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

300 gram penne pasta
1 ss olivenolje
2 fedd knust hvitløk
1 rød paprika i biter
1,5 bunter asparges i biter på 1 cm
1,6 dl kyllingkraft
4 ss hakket frisk basilikum
salt for smak
0,25 ts pepper
30 gram smør
325 ferdig grillet kyllingfilet i strimler
75 gram raspet parmesan
50 gram raspet jarlsberg
35 gr pekannøtter delt i 2


Bare nydelig pastarett.


Fremgangsmåte

Kok pastaen som anvist på pakken.

Varm olivenolje i en jerngryte eller stor gryte over middels varme. Rør inn hvitløk, paprika og asparges kok og rør i fem minutter til hvitløken er myk.

Hell i hønsebuljong og kok opp over middels høy varme. La det småkoke til grønnsakene har myknet, tilsett basilikum, salt, pepper, smør, og kylling. Kok og rør et par minutter til kyllingen er varm.
Rør inn kokt pasta, deretter dryss i jarlsberg, og Parmesan ost og pecan halvdeler til servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 179,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,6.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tagliatelle med sopp.

Tagliatelle med sopp


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.09.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

ca. 400 g tagliatelle,

2 kopper hakket sopp, norsk eller det du har for hånden.
1 neve hakket persille
2 hele fedd hvitløk delt i 2
2 ss smør
1 dash salt
1 dash pepper


Veldig enkel rett som passer i soppsesongen. Det er ofte det enkle som er det beste.


Fremgangsmåte

Drypp litt olivenolje i en panne og varm den til høy varme. Hell i soppen - de bør steke med en gang. Kast i hvitløken og en ss smør. Krydre med salt og pepper. Surr til soppen får farge.
Kok tagliatelle i saltet vann til den er al dente. Sil av.
Ta vekk hvitløkfeddene fra soppen

Legg pastaen i pannen og bland godt. Ha i den andre ss smør og bland for å få en fin farge på tagliatellen. Dryss over persille eller andre urter basert på årstiden.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 271,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,43.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Enkel spaghetti all´Arrabiata.

Enkel spaghetti all´Arrabiata


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 10.01.2015
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 pakke smårettbacon (250-300g)
2 porsjoner tørr spaghetti
1 glass barilla Arrabiata saus (400g)
2 ss raspet parmesan
2 ss matolje
1 ts salt


Dette er en italiensk rett som lages med penne. Men her har vi prøvd med vanlig spaghetti og ferdigsaus fra Barilla. Og denne var skikkelig god med mye smak. Rask, god og rimelig. En original versjon med penne finnes her: Penne all´Arrabbiata


Fremgangsmåte

Kok opp rikelig med vann og ha i spaghetti når det koker. Litt salt og olje has også i vannet. Spaghetti kokes etter anvisning på pakken.

Varm litt olje i en panne. Ha i bacon og stek under omrøring til den er gylden. Hell så over sausen og la den koke opp. Småkok i 5 minutter.

Servering:
Spaghetti legges på tallerken. Øs opp saus i midten og rasp parmesan over. Enkelt og greit.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 216,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,16.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pasta Italia.

Pasta Italia


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 26.12.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

200 g pasta (tagliatelle)
1 ss meierismør
2 kyllingfileter. i biter
Salt og pepper
1 båt hvitløk. hakket
4-6 marinerte soltørkede tomater, i strimler
1/2 grønn paprika, i strimler
2 dl matfløte
Salt og pepper
Soyasaus
Timian


Prøv en enkel pastavariant med kylling og grønnsaker. Bruk riktig dose krydder og du er i mål.


Fremgangsmåte

Kok pastaen som anvist på pakken
Brun kyllingbitene i smør og krydre med salt og pepper. Rør inn hvitløk, tomater paprika og matfløte og la det småkoke i noen minutter
Smak til med salt og pepper, soyasaus og timian. Server sausen på pastaen.

Server gjerne med godt brød til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 194,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,45.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:227







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.